Bezienswaardigheden in Andorra

Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Schitterende natuur, ertsmijnen & authentieke dorpjes

Andorra is niet zo heel groot, dus tijdens alle reizen naar Andorra worden grotendeels dezelfde bezienswaardigheden aangedaan.

De hoofdstad Andorra la Vella
Zoals in elke hoofdstad is ook in Andorra la Vella van alles te doen. Maar het allerleukste is het hier toch echt voor shopping liefhebbers. Andorra shopping is namelijk grotendeels tax free! In veel winkels in Andorra la Vella kun je tax free shoppen, heerlijk toch? Maar ook als je niet wilt shoppen in Andorra la Vella, is er genoeg te doen. Neem een kijkje bij de St. Stefanuskerk, het Parlementshuis of struin door de sfeervolle binnenstad.

Kerken in Andorra
Het land staat bomvol oude, karakteristieke kerken. Als er tijd voor is in het reisprogramma, bezoek dan zeker een paar van deze mooie kerken. Er zijn vooral veel Romaanse kerken. Bij sommige rondleidingen, bijvoorbeeld in Andorra la Vella, kom je ook een aantal mooie kerken en kathedralen tegen.

Ertsmijnen Llorts
In de vallei bij Llorts werd een aantal eeuwen geleden veel naar erts gezocht. Tegenwoordig zijn de mijnen nog steeds intact en kun je ze bezoeken. Neem een gids mee die je alles verteld over de ertswinning en het maken van bijvoorbeeld ijzererts.

Os de Civis
Os de Civis is een pittoresk dorpje in Pyreneeën, net over de grens met Spanje. Het is dus eigenlijk een Spaans dorpje, maar wel het eerst Spaanse dorpje dat je tegenkomt vanuit Andorra. Het bijzondere aan dit stadje is dat je het alléén kunt bereiken vanuit Andorra, en dus niet vanuit Spanje. Best wel bijzonder voor een Spaans stadje!
Het schattige dorpje heeft een prachtige Romaanse kerk en veel Middeleeuwse gebouwen. Leuk om een paar uurtjes doorheen te struinen.

2- of 3-landentocht
Andorra wordt omringd door Frankrijk en Spanje. Als je door het grensgebied reist kun je dus zomaar ineens in Spanje of Frankrijk staan. Leuk voor een dagje uit of om bijvoorbeeld een marktje over de grens te bezoeken.

Natuurtocht Andorra
We hebben het al vaker gezegd en het is vast niet de laatste keer. Van bergen tot valleien en van schattige dorpjes tot uitstrekte velden of dicht beboste gebieden. Andorra is prachtig. Bij de meeste busreizen Andorra is een natuurtocht inbegrepen. Ideaal omdat je vanuit de bus alles goed kunt zien. Welke vakantie naar Andorra je ook boekt, een natuurtocht móet je eigenlijk wel doen..

andorra kerk
andorra la vella

Inspiratie

vlieg bus

Weer eens wat anders: bus rondreizen met het vliegtuig

Wat? Busrondreizen doe je toch met de bus? Ja, dat klopt. Maar als je een bus rondreis met het vliegtuig boekt, kun je wél een stuk verder op vakantie. En ...

Bekijk

De Alhambra in Granada; onze ervaring

Ben je wel eens op vakantie in Spanje geweest? En heb je toen de Alhambra in Granada bezocht? Zo niet, dan raden we je dat zeker aan. Wij zijn er geweest en del...

Bekijk