Stedentrip Berlijn met de bus

Berlijn, de hipste stad van dit jaar!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Busreizen Berlijn

Op zoek naar een citytrip Berlijn? Boek dan een busreis naar Berlijn en je zit zeker goed. Tijdens deze stedentrips ben je namelijk én lekker snel op de plaats van bestemming én je ziet veel in korte tijd. Berlijn is een stukje verder (±600km) dan bijvoorbeeld Parijs, maar het is nog steeds goed aan te rijden. Met een busreis hoef je zelf niet te rijden en wordt je ook in Berlijn zelf overal naartoe gebracht. Wat dacht je van de Brandenburger Tor, de Reichstag, Charlies Checkpoint of Slot Charlottenburg? Je ziet het allemaal.

Berlijn in het kort

  • De hipste stad van Europa
  • Grote historie
  • Geweldig shoppen

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

Een 3-daagse busreis naar Berlijn met Effe Weg

Boek een 3-daagse busreis bij Effe Weg. Incl. stadsrondrit met de bus, ideaal om in korte tijd kennis te maken met Berlijn! Boek al v.a. 99,-

99,-

4 dagen naar Berlijn met de bus

Tijdens deze verzorgde busreis van Van Nood Reizen wordt u meegenomen naar de mooiste plekken van Berlijn. Keuze uit een volledig verzorgd programma maar ook de keuze om zelf de stad te ontdekken!

139,-

Reisprogramma’s
Bij alle busreizen naar Berlijn kun je vlakbij jou in de buurt opstappen. Langs verschillende opstapplaatsen in het land rijden er bussen, die samen komen op één punt in Nederland. Van daaruit rijd je in één keer door naar Berlijn. Bij sommige aanbieders ligt het hotel iets buiten het centrum. Maar omdat je in Berlijn met een busreis bent, zet de bus je toch altijd af bij de bezienswaardigheden. Bovendien drukt het de prijs van je reis, en dus kun je voordelig naar Berlijn. Lees hieronder meer over de bezienswaardigheden in Berlijn. Ontdek wat jij graag zou willen zien en kies daarop de best passende aanbieder van Berlijn stedentrips. De grootste bezienswaardigheden zijn vaak bij alle busreizen wel inbegrepen. Kleine excursies kunnen veranderen per aanbieder.

 

Bezienswaardigheden Berlijn

Brandenburger Tor & Unter den Linden
De Brandenburger Tor is de belangrijkste poort van Berlijn. Het opvallende en herkenbare bouwwerk is de afsluiting van de boulevard Unter den Linden. De poort is ooit gebouwd als poort tot het centrum van Berlijn en is geïnspireerd op de toegangspoort van de Akropolis in Athene. Boulevard Unter den Linden is een soort Champs-Elysées van Berlijn, met veel statische gebouwen, prestigieuze hotels en de opera. Je zult er niet veel doen, maar je moet er wel even overheen gelopen hebben. Je combineert het bovendien toch met de Brandenburger Tor.

De Brandenburger Toren kenmerkt zich door het beeld dat erop staat van de godin Victoria op een Griekse strijdwagen. Het beeld is opnieuw gemaakt nadat het door de tweede wereldoorlog verloren was gegaan. Na de oorlog werd aan in Berlijn-west de Berlijnse muur gebouwd. Daarmee kwam de Brandenburger Toren op Russisch grondgebied te staan. Het is daarom zo’n 30 jaar niet mogelijk geweest om onder de toren door te lopen! Van beide kanten werd de toegang streng bewaakt. Reden te meer om de toren nu wel te bezoeken als je in Berlijn bent.

De Reichstag
De Rechstag (Rijksdag) is de plek waar het Duitse parlement vergadert, eigenlijk dus een soort parlementsgebouw. Ook de verkiezingen van de Duitse bondspresident vinden hier plaats. Politiek gezien is het dus van groot belang, maar tijdens een gezellige citytrip Berlijn is het vooral ook een mooi gebouw om te bezichtigen. Bovenop het gebouw straalt een prachtige koepel en voor het gebouw ligt een groot groen gebied waar het lekker vertoeven is als het zonnetje schijnt.

Checkpoint Charlie
Berlijn heeft uiteraard een flinke (oorlogs)historie, dus je vindt er veel herinneringen aan de oorlog terug. Een van de bekendste bezienswaardigheden in Berlijn is Checkpoint Charlie, die na de Tweede Wereldoorlog is opgericht. Het is een voormalige controlepost, exact op de grens tussen Russisch en Amerikaans gebied. Voor buitenlanders was Checkpoint Charlie de enige mogelijkheid om van West naar Oost-Berlijn te komen. Dat mocht bovendien alleen als je zelf niet uit West-Berlijn of een van de geallieerde landen kwam.

Checkpoint Charlie in Berlijn werd in 1989 met de grond gelijk nadat de Berlijnse muur werd afgebroken. Met de val van de muur konden Oost- en West-Berlijners weer gaan en staan waar ze wilden en was Checkpoint Charlie niet meer nodig. Wat je nu ziet is dan ook een replica van de originele grenspost, maar desalniettemin een interessante bezienswaardigheid!


De Berlijnse muur

Dit bouwwerk van 3,6 meter hoog en 45 kilometer lang was jarenlang de scheiding tussen Oost- en West-Berlijn. Na de Tweede Wereldoorlog werd de muur gebruikt om de scheiding tussen Amerikaans en Sovjet gebied te markeren. Na de val van de muur in 1989 werd de Berlijnse muur afgebroken. Op sommige plekken in Berlijn vindt je nog overblijfselen van de muur. Vlakbij de East Side Gallery staat het grootste nog overgebleven stuk muur (ruim 1300 meter). In 1990 heeft Duitsland dit laten beschilderen door 118 verschillende kunstenaars.


Slot Charlottenburg

Geen stad is compleet zonder stadspaleis. Slot Charlottenburg is het grootste paleis in Berlijn en is vernoemd naar het stadsdeel waar ze in staat. Het paleis is gebouwd in 1695 en sinds bewoond en gebruikt door vele Duitse vorsten. In de Tweede Wereldoorlog heeft het Berlijnse slot veel schade opgelopen, maar is grotendeels weer opgebouwd. Voor Slot Charlottenburg ligt een schitterend groen park, geïnspireerd op het schitterende park bij het Paleis van Versailles in Parijs.


Winkelen in Berlijn
Van plan om te gaan shoppen in Berlijn? Neem dan vooral hier een kijkje:
– Kadawe: het een na grootste warenhuis van Europa (na Harrods in Londen). Je kunt hier zoveel shoppen dat je een plattegrondje krijgt bij de ingang!
– Het Alexanderplatz in het hart van Berlijn: hier vindt je nog meer grote warenhuizen en ook veel elektronicazaken.
– De Friedrichstrasse: een lange winkelstraat met veel, maar ook hele dure winkels. Is het boven je budget? Dan is even window shoppen hier ook erg leuk!

Als je kiest voor een stedentrip naar Berlijn, kijk dan even bij de scherpe busreis Berlijn aanbiedingen of je genoeg tijd hebt om te winkelen. Het programma is vaak van tevoren opgesteld en als je wilt shoppen is het handig te weten of je er genoeg tijd voor hebt.


Reizen naar Berlijn
Kortom, reizen naar Berlijn is leuk en kan super goed georganiseerd. Boek bijvoorbeeld een busreis Berlijn 5 dagen, dan weet je zeker dat je genoeg tijd hebt om alles te zien. Korter kan natuurlijk ook. Bekijk dan wel goed hoe het programma eruit ziet, zodat je niets tekort komt. Bekijk onze aanbieders voor een goedkope busreis Berlijn en voor scherpe busreis Berlijn aanbiedingen.