Eten en drinken in Duitsland

Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Meer dan schnitzel en bratwurst!

You love it or not: het Duitse eten. In veel hotels in Duitsland wordt er wel rekening met toeristen gehouden, maar reken er maar wel op dat je wat lokale lekkernijen voorgeschoteld krijgt.

Bratwurst en schnitzels

Zoals iedereen weet houden ze in Duitsland erg van worst, waarvan de Duitse Bratwurst de bekendste is. Die kun je dan ook overal eten, het liefst met currysaus. Maar zoals in elk land, vindt je hier ook veel regionale specialiteiten: Regensburger wurst uit Regensburg, Thüringse rookworst uit de regio Thüringen en uiteraard de Berlijnse currywurst. En dan variëren ze per bestemming ook nog met kerriesaus en uitjes.

Maar Duitsland is meer dan worst. Je kunt er ook heel goed schnitzel eten. Vaak krijg je er best wat saus of jus bij. Verder wordt er veel groente en aardappelen gegeten, zoals wij dat ook gewend zijn. De Duitsers eten ook veel brood. Er zijn veel verschillende soorten te krijgen.

Vaak uit eten!

Duitsers zelf gaan veel uit eten, omdat dat vaak niet veel duurder is dan zelf eten kopen in de supermarkt. Bij de meeste Duitsland busreizen die je hier op 1-Reizen vindt, zijn het ontbijt en diners al inbegrepen. Er wordt dan meestal een goed restaurant voor de groep gereserveerd, of jullie eten in het restaurant van het hotel.

Lekkernijen: ook niet onbelangrijk!

Er is heel veel gebak te vinden in de Duitse steden. Er zijn banketbakkers te over, allemaal boordevol zoete lekkernijen. Een echte favoriet: de Brezel (pretzel). Een grote krakeling die vers gebakken wordt (en dus warm geserveerd) en met zout overstrooid. Hmm!

In het Kerstseizoen staat Duitsland trouwens ook bekend om de overheerlijke Lebkuchen. Een typische Duitse lekkernij, een soort harde koek die je op elke kerstmarkt kunt krijgen. Meestal gaat dat samen met een lekker glas verse Glühwein.

bratwurst maaltijd
brezel
bier

Inspiratie

vlieg bus

Weer eens wat anders: bus rondreizen met het vliegtuig

Wat? Busrondreizen doe je toch met de bus? Ja, dat klopt. Maar als je een bus rondreis met het vliegtuig boekt, kun je wél een stuk verder op vakantie. En ...

Bekijk

De Alhambra in Granada; onze ervaring

Ben je wel eens op vakantie in Spanje geweest? En heb je toen de Alhambra in Granada bezocht? Zo niet, dan raden we je dat zeker aan. Wij zijn er geweest en del...

Bekijk