Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

De populairste kerstmarkt van Duitsland bezoeken

Keulen en Düsseldorf zijn al jaren de populairste Duitse kerstshopbestemmingen. Er zijn nog veel meer leuke plekken, maar deze twee steden trekken elk jaar miljoenen bezoekers. Het centrum van Düsseldorf herbergt dan ook maar liefst 6 kerstmarkten, dus vervelen zul je je er niet.

Aanraders zijn het Marktplatz, met het Raadshuis op de achtergrond, een levensgrote, handgemaakte kribbe en het 100 jaar oude carrousel voor kinderen en het Schadowplatz, waar een bijzonder overdekt poppentheater wordt gehouden. Super leuk voor als je kleintjes meeneemt (of als je het zelf stiekem ook nog steeds leuk vindt). Ben je echt in winterse sferen en hou je van schaatsen? Waag je dan op de schaatsbaan op het Gustaf Grundgens Platz.

Dagjes weg & arrangementen

Düsseldorf in het kort

  • Düsseldorf pakt groots uit, de hele stad is schitterend verlicht. Geniet ook van het grote verlichte reuzenrad in de stad!
  • Je vindt in Düsseldorf meerdere versierde pleinen met verschillende artikelen en thema's! Dit zorgt voor veel diversiteit.
  • Een groot voordeel: de stad ligt op korte afstand van Nederland. De stad is hierdoor geschikt voor zowel dagtochten als meerdaagse busreizen.

Touroperators vergelijken

Welke kerstmarkten in Düsseldorf zijn er allemaal?

Kerst op het Marktplatz Düsseldorf
Op het Marktplatz (Marktplein) is een kerstmarkt in historische stijl, helemaal passend bij de omliggende gebouwen die een bijpassende architectuur hebben. Net als op de andere markten heb je hier talloze kerststalletjes, maar het leukste hier is de levensgrote, met hand gemaakte, houten kribbe. Ga er zeker even kijken, het is een hele bezienswaardigheid in Düsseldorf!

De kerstmarkt op het Marktplatz is meteen de grootste in de stad, dus wij raden je aan hier sowieso een kijkje te nemen.

Kerstmarkt Heinrich-Heine Platz
Deze kerstmarkt is geheel in Jugendstil stijl. Gewoon een hele gezellige markt en ook een vrij grote. De hele markt is versierd met (kerst)engeltjes. Een bijzondere gewaarwording! Hier vindt je ongetwijfeld de leukste kerstcadeautjes.

Schaatsen op het Gustaf Grundgens Platz
De winter in je hoofd en zin om eens lekker op de ijzers te staan? Ga dan naar het Gustaf Grundgens Platz en bindt de schaatsen onder. Ook heel leuk voor kinderen.

Poppenplezier op het Schadowplatz
Neem je je kleintjes mee? Ga dan zeker even naar het Schadowplatz. Daar vindt je een (overdekt) poppentheater. Super leuk! En buiten staan ook nog een paar draaimolens voor de liefhebber. Ook voor de ouders is het leuk, want alles ademt natuurlijk kerstsfeer.

Dit zijn de leukste kerstmarkten in Düsseldorf. Maar door de hele stad hangt de kerstsfeer en overal is alles versierd en verlicht. Onmogelijk om niet in de stemming te komen!

De kerstmarkten in heel Duitsland openen half november en sluiten tegen of net na Kerst.

Andere bezienswaardigheden in Düsseldorf

Natuurlijk is Kerst in Duitsland erg belangrijk en pakken de Duitsers altijd flink uit. Maar Düsseldorf is meer! Neem ook eens een kijkje in de Königsallee, de bekendste winkelstraat van Düsseldorf. Mocht je onverhoopt niet slagen op de kerstmarkten (we kunnen het ons niet voorstellen), dan kun je altijd hier je slag nog slaan. Of als je gewoon zin hebt om kleding te shoppen!

Sowieso is het erg leuk om een rondje te lopen door de Altstadt (de oude stad) van Düsseldorf. Karakteristieke gebouwen worden afgewisseld met pittoreske boetiekjes en het stadsbeeld vol bewoners en vakantiegangers.

En wil je graag uitkijken over de bijzonder versierde stad tijdens de kerstperiode? Ga dan naar de Rheinturm, de Rijntoren die hoog boven Düsseldorf uitsteekt. De toren is 241 meter hoog en er is een mooi observatiedek boven. Gegarandeerd een spectaculair uitzicht!