Kerstmarkt Essen

De kerstmarkt van Essen wordt ook wel de internationale kerstmarkt van Duitsland genoemd. Ieder jaar is de markt in een thema van een bepaald land, dit jaar is dit Zweden!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

De internationale kerstmarkt van Essen

Essen is al jarenlang één van de populairste kerstmarkten. Ieder jaar bezoeken dan ook een groot aantal Nederlanders deze markt. De kerstmarkt in Essen bestaat uit meerdere markten en staat vooral bekend om de internationale kerstmarkt. Op 1-Reizen.nl vergelijken wij alle aanbieders met busreizen naar de kerstmarkt van Essen.

Dagtochten & meerdaagse arrangementen

De kerstmarkt van Essen

 • De leukste internationale kerstmarkt van Essen met als thema dit jaar: Zweden
 • Binnen enkele uren bent u met de bus op de kerstmarkt
 • Keuze uit zowel dagtochten als meerdaagse arrangementen incl. verblijf
 • Touroperators vergelijken

  De kerstmarkten in Essen

  Internationale Essen Kerstmarkt
  In Essen wordt in 2016 al voor maar liefst voor de 43e keer een mega grote kerstmarkt opgezet. Met meer dan 250 sfeervolle stalletjes móet het wel een super gezellige dag worden. De stalletjes wisselen elkaar goed af: natuurlijk zijn er een hoop stalletjes met kerstversieringen. Van kerstballen tot kerstbomen en alles daar tussenin. Maar er is nog veel meer te vinden. Zo is Duitsland heer en meester in het maken van mooi houtgesneden speelgoed, met de hand gemaakt. Ontzettend leuk en origineel voor de kinderen in je omgeving.

  Maar er zijn ook talloze eetstandjes met lokale en internationale lekkernijen. Op geen enkele kerstmarkt in Duitsland ontbreekt de wereldberoemde Lebkuchen, de Duitse koeken die je het beste neemt bij een lekker glas Glühwein. Natuurlijk kun je ook een lekker broodje Duitse bratwurst krijgen, maar ook allerlei broodjes en zoete lekkernijen. En als het koud is, is er niets lekkerder dan een warme kop chocolademelk met slagroom!

  De kerstmarkt in Essen bevat dus uiteraard Duitse elementen, maar het heeft ook zeker een internationaal karakter. Zo kun je er handgemaakte spulletjes uit Afrika kopen, komen er Peruaanse koks lekker voor je koken en kun je sieraden uit India kopen of ‘traditionele’ souvenirtjes uit Amerika.

  Tip: bezoek ook eens de Fleischmarkt (Vleesmarkt). Hier wordt je meegenomen in de wereld van tijdens de Middeleeuwen. Leuk!

  Kerst voor kids: Bastelhaus op het Kardinal-Hengsbach-Platz
  Op deze kleinschalige kerstmarkt zijn kinderen t/m 13 jaar van harte welkom om mee te knutselen aan allerlei leuke kerstkunstwerkjes.

  Je eigen kaars maken bij het Kerzenziehhaus
  Het Kerzenziehhaus ligt naast het Bastelhaus, wel zo makkelijk. Je kunt hier zelf uit bijenwas je eigen kerstkaars maken!

  Gastland Zweden?
  De Essen kerstmarkt is niet alleen uniek om de goede sfeer en de leuke kerstmarkten. Elk jaar eren zij een gastland en dit jaar is dat Zweden. Tijdens de adventsperiode worden de Lichtweken georganiseerd, waarbij de mooiste verlichting in het teken van een thema wordt gemaakt en opgehangen. Dit jaar is dat dus in het teken van Zweden.

  Burgplatz, reuzenrad Essen
  Op het Burgplatz kun je in een super mooie reuzenrad om uit te kijken over de mooie, sfeervol verlichte stad.

  Er is nog veel meer te doen tijdens kerst in Essen. We hebben een aantal van de leukste dingen voor je opgesomd op deze pagina. Maar het beste is natuurlijk om het zelf te gaan ontdekken! Ga met de bus naar Essen en profiteer voor een spotgoedkope prijs van een leuk dagje kerstshoppen Essen!