Kerstmarkt Keulen

Keulen is al jarenlang een van de populairste kerstmarkten in Duitsland. Lees hier alles over de mogelijkheden voor een busreis naar deze stad.


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Kerstshoppen in Keulen - Dagtochten & Busreizen

De oudste kerstmarkt van Keulen staat op de Neumarkt. Het is niet zo’n hele grote kerstmarkt, maar wel een hele leuke. Één van de beroemdste kerstmarkten in Keulen is die op het grote plein voor de Dom. Een handige manier om meteen deze Keulse bezienswaardigheid in al haar pracht en praal te bewonderen. Verder is er nog een kerstmarkt op de Rudolfplatz, dat bekend staat om de bijzonder verlichte kerstfiguren die daar geshowd worden.

Tip: bezoek ook de drijvende kerstmarkt in Keulen! Aan de Rijnoever wordt een groot schip omgetoverd tot kerstmarkt met maar liefst 40 kraampjes. Deze markt is trouwens ook goed voor een geluksmomentje met uitzicht over de Rijn met een glas Glühwein in je hand…

Dagjes & Arrangementen

Kerstmarkt Keulen in het kort

  • De markt bij de dom van Keulen is het hoogtepunt van de markt
  • Bezoek ook de unieke drijvende markt!
  • Je kunt in Duitsland goedkoop uit eten, aanrader!
  • Keuze uit zowel dagtochten als meerdaagse busreizen

Touroperators vergelijken

Welke Keulen kerstmarkten zijn er allemaal?

Hoewel de hele dag vervuld is van de kerstsfeer in november en december, zijn er een paar plekken waar je écht even moet kijken. Dé plekken waar je perfect kunt kerstshoppen.

De Dom in Keulen
De wereldberoemde Keulse Dom staat in het hart van de stad. Op het plein waar ook de Dom staat, wordt elk jaar traditioneel een reusachtige kerstmarkt opgebouwd. Op en top gezelligheid en kraampjes genoeg om te slagen! En als je er dan toch bent, kun je ook de tijd nemen om de Dom zelf even binnen te gaan. Van buiten is het in ieder geval al een prachtig bouwwerk.

Kerstmarkt Neumarkt
Op de Neumarkt vindt je de oudste kerstmarkt in Keulen. De stijl is een beetje die van de jaren zeventig. Je vindt hier meestal ook een levende kerststal met kribbe en soms worden er kerstconcerten georganiseerd. (zoek daarvoor eerst even het programma van de aankomende kerst op, zodat je niets mist).

Rudolfplatz kerstmarkt
Naast de Hahnentorburg staat een kleinschalige, en daardoor enorm sfeervolle, kerstmarkt. Het leukste van deze unieke kerstmarkt in Keulen is dat het er versierd is met megagrote, verlichte sprookjesfiguren. Daardoor wordt het sprookjesachtige kerstgevoel nog groter.

Lopen op water?
Waarschijnlijk de meest unieke kerstmarkt van Keulen: de drijvende kerstmarkt. Ga naar de Rijnoeverkade en je vindt er een groot schip waarop zo’n 40 kraampjes uitgestald zijn voor de ultieme drijvende ervaring.

De Kerstman ontmoeten?
Ga je met kinderen of vindt je het zelf leuk om de kerstmarkt te ontmoeten? Dat kan op de Altermarkt! Bij de kraampjes op deze kerstmarkt vindt je veel speelgoed, muziekdoosjes en kerstballen. Dus ook heel geschikt als je op zoek bent naar cadeautjes voor je (klein)kinderen!

Keulen Kerstmarkt Stadtgarten
Deze kerstmarkt ligt in het oude stadspark in Keulen. Om te beginnen dus al een fijne omgeving. Er staan hier zo’n 80 kraampjes met allerhande spullen. Ze geven hier trouwens ook vaak leuke kerstshows!

De kerstmarkten in heel Duitsland openen half november en sluiten tegen of net na Kerst.

Andere bezienswaardigheden in Keulen

De Keulse Dom
We noemden hem eerder al: de Dom van Keulen. In het hart staat dit prachtige bouwwerk. Van buiten al prachtig om te bewonderen, maar ook heel leuk om even van binnen te zien. Aangezien hier ook een enorme kerstmarkt staat en dit het hart van Keulen is, zul je de Dom ongetwijfeld te zien krijgen.

Hohenzollernbrücke
Deze bijzondere brug ligt al sinds de 20e eeuw over de Rijn en is ontworpen voor het gebruik van de trein. Inmiddels rijden er nog steeds treinen, maar ook auto’s, trams en fietsers over en kun je de brug ook te voet trotseren. De brug is inmiddels onderdeel van het gezicht van Keulen en is herkenbaar aan de drie grote bogen.

Andere leuke bezienswaardigheden in Keulen zijn de Altstadt (de sfeervolle oude stad met echt een eigen karakter), het Rathaus (stadhuis), dat al stamt uit 1400 en wat tegenwoordig geroemd wordt om de authentieke en historische architectuur.

In één dag kun je niet alle bezienswaardigheden in Keulen zien, maar het is wel heel leuk om er één of meerdere te bekijken tussen het kerstshoppen in. Sommige bezienswaardigheden kom je onderweg sowieso tegen, zoals de Dom van Keulen en de Altstadt. Perfect te combineren dus!