Busreizen Sauerland

Tijdens een reis naar Sauerland wordt natuur en cultuur prima afgewisseld en zul je ervaren hoe mooi dit gebied in Duitsland is!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Sauerland, ervaar het echte Duitsland!

Een echte aanrader voor iedereen die eens een busreisje wilt proberen. Het Sauerland is niet te ver weg, maar geeft je toch het echte vakantiegevoel. Reizen met de bus is vanaf het eerste moment een feestje; je leert je medereizigers kennen, de chauffeur geeft de reisplanning en je kijkt samen uit naar je leuke vakantiebestemming! Bovendien zijn leuke excursies bij de reis inbegrepen. Tijdens een Sauerland busreis ga je bijvoorbeeld naar Winterberg en maak je uiteraard een mooie natuurtocht. Uitstapjes naar Keulen, Soest, Münster of de Biggesee behoren ook tot de mogelijkheid. En wist je dat één van de bekendste Duitse skigebieden Sauerland is? Zowel in de zomer als in de winter is het er prachtig!

Sauerland bezienswaardigheden
Het Sauerland is leuk! Boek je een busreis, dan ben je verzekerd van leuke excursies naar de leukste bezienswaardigheden in Sauerland.

Winterberg
De naam doet je denken aan een winters paradijs, en dat is het ook. Maar ook in de zomer is Winterberg erg leuk! Het ligt zo’n 500 a 800 meter boven de zeespiegel en is daarmee heel geschikt voor een skivakantie in het Sauerland, maar ook voor sportieve activiteiten zoals mountainbiken, klimmen, rodelen en nog veel meer. Bovendien is het er ook heerlijk om te wandelen en te fietsen en is ook het centrum van Winterberg heel gezellig.

Biggesee
De Biggesee is het grootste stuwmeer van het Sauerland. De stuwdam ligt tussen de Biggesee en de Listersee. De meeste reizen naar het Sauerland gaan naar de Biggesee, omdat je daar ook leuke boottochtjes kunt maken. De natuur om de Biggesee is ook heel mooi.

Sauerland in het kort

  • Schitterende natuur, bijvoorbeeld de Biggesee
  • De meeste busreizen worden aangeboden i.c.m. bezoek aan Keulen en Münster
  • Er is veel te doen en te zien in de omgeving

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

5-daagse busreis All inclusive Sauerland

Veelzijdig Sauerland met de bus bezoeken? Peter Langhout Reizen biedt de mooiste busreizen aan naar deze regio. Bezoek o.a. Keulen, Arnsberg en de Biggesee in deze reis.

349,-

Busreis Sauerland, dichtbij en toch zo anders

In 5 dagen tijd de mooiste plekken van Sauerland bezoeken? Tijdens deze All Inclusive busreis van Oad breng je een bezoek aan onder meer Druipsteen Atten-Höhle en Winterberg. Bovendien is er in de avond gezellig avondentertainment!

429,-

Soest
Één van de leukste bezienswaardigheden in Sauerland is de plaats Soest. Een sfeervol authentiek Duits stadje met vakwerkhuisjes en een prachtige Altstadt (oude stad). Tips: het Raadhuis, de Nikolaikapelle of de St. Patrokli Dom.

 

De Burcht van Altena
De burcht van Altena in Sauerland is een prachtige Middeleeuwse burcht dat super indrukwekkend op een heuvel ligt. Alleen het aanzicht is dus al indrukwekkend. In de burcht zelf is ook een museum dat vertelt over de historie van de burcht van Altena en het Sauerland.

 

Slot Berleburg
Duitsland staat bekend om de vele kastelen, sloten en burchten en het Sauerland is daar geen uitzondering op. Slot Berleburg is echter tóch een uitzondering op de regel, want het is als één van de weinige kastelen nog steeds bewoond. Toch geven de bewoners u ook de kans om een rondleiding aan de binnenkant van Slot Berleburg te krijgen, zodat u een indruk krijgt van hoe het is om hier te wonen.

Kerstmarkten & Kerstreizen Sauerland
Zoals we al zeiden is het Sauerland in de winter echt prachtig. En met Kerst is het extra sfeervol op de leukste kerstmarkten. Of boek een langere kerstreis naar het Sauerland en beleef echt de kerstdagen daar. Een echte aanrader!