Cultuur

Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Alles over de Franse cultuur

De Fransen lijken op het eerste gezicht vrij stug, maar als je even volhoudt zijn ze uiterst gastvrij en zul je merken dat het meer Franse gereserveerdheid is. Ze zullen je altijd eerst in het Frans aanspreken. Spreek jij geen Frans, dan willen ze best een poging Engels wagen. Op de ene plek gaat dat beter dan op de andere. In Parijs bijvoorbeeld spreekt men tegenwoordig best een aardig woordje Engels om vakantiegangers beter te kunnen helpen. Toch zijn Fransen trots op hun taal en zullen ze dus veelal in het Frans beginnen.

De Franse taal

Vind je het leuk om je Frans te oefenen, dan kan dat dus! Praten ze te snel? (een echte Franse gewoonte..) vraag dan gewoon of ze wat langzamer praten. Ze zullen het enorm leuk vinden dat je het probeert en graag langzamer praten. Vraag bijvoorbeeld eens iets over het gerecht dat je net hebt gegeten. Een goede opening voor een gesprekje in het Frans.

Frankrijk heeft een lange historie die je terug ziet in veel regio’s en bezienswaardigheden. Het land staat vol met prachtige châteaus (kastelen) met hun eigen verhaal en op veel plekken zijn oorlogsherinneringen terug te vinden. Denk aan de invasiestranden in Normandië, waar de geallieerden landen tijdens WOII.

Disneyland

Een ander groot onderdeel van de Franse cultuur, is Euro Disney. Een totaal andere vorm van cultuur, maar het is toch één van bekendste bezienswaardigheden die Frankrijk representeren. Jaarlijks bezocht door miljoenen Disney liefhebbers, is Disneyland Paris een uitstekende manier om toeristen te trekken, die vaak ook nog Parijs of een ander deel van Frankrijk gaan bezoeken.

Net als in veel mediterrane landen leven de Fransen veel buiten. Je zult tijdens je vakantie in Frankrijk dan ook veel buitenactiviteiten zien, zeker in de zomer. De mensen trekken er graag op uit en genieten van het mooie weer. Ze ontmoeten elkaar buiten en gaan veel uit eten. Vaker dan wij in Nederland gewend zijn. (het is in Nederland ook duurder dan om in Frankrijk uit eten te gaan).

frankrijk beeld
kasteel in frankrijk

Inspiratie

vlieg bus

Weer eens wat anders: bus rondreizen met het vliegtuig

Wat? Busrondreizen doe je toch met de bus? Ja, dat klopt. Maar als je een bus rondreis met het vliegtuig boekt, kun je wél een stuk verder op vakantie. En ...

Bekijk

De Alhambra in Granada; onze ervaring

Ben je wel eens op vakantie in Spanje geweest? En heb je toen de Alhambra in Granada bezocht? Zo niet, dan raden we je dat zeker aan. Wij zijn er geweest en del...

Bekijk