Dagje Lille – Stedentrip Lille

Met populaire antiekmarkten, braderieën en leuke pleinen is Lille een aanrader!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Een perfecte stad voor een lekker dagje weg!

Ben jij wel eens een dag naar Lille geweest? Lille is een hartstikke leuke stad dat nog niet zo bekend is bij het grote publiek. Dus als je eens iets anders wilt dan het (ook heel leuke) bekende Parijs of Londen, boek eens een dagje Lille!

Deze pittoreske stad in het noorden van Frankrijk is ideaal aan te rijden (een paar uur vanuit Nederland) en dus ontzettend leuk voor een dagtripje. Het is een kleine stad, dus je kunt het prima verkennen in een dag. De bus zet je af in het centrum van Lille en de chauffeur spreekt een plek af waar hij je op een afgesproken tijdstip weer oppikt. Vanwege de reistijd heb je tijd zat in Lille en als je moe bent na een lekkere dag shoppen bijvoorbeeld, hoef je zelf niet meer te rijden. Je wordt veilig weer bij een opstapplaats bij jou in de buurt afgezet.

Lille in het kort

 • De antiekmarkten en braderieën zijn een ware trekpleister, een groot aantal dagtochten gaan dan ook naar deze markten!
 • De stad heeft ook interessante musea zoals het Museum voor Schone Kunsten
 • Met gezellige pleinen en heerlijke restaurants is ook een terrasje pakken of lekker uit eten een aanrader!
 • Touroperators vergelijken

  Bezienswaardigheden Lille in een dag

  Ondanks dat Lille niet ver bij ons vandaag ligt, is het wel een echt typische stad. Je zult je dus op en top thuis voelen tussen de Fransen. Maar wat is er nu eigenlijk te doen?

  Shoppen Lille – winkelcentrum Euralille
  Zoals het elke stad betaamt, kun je ook heerlijk shoppen in Lille. Euralille is een immens groot winkelcentrum waar liefhebbers zich compleet kunnen uitleven. Er is een leuke afwisseling van bekende ketens die wij Nederland ook hebben (denk aan H&M) en pittoreske kleinere Franse winkeltjes.

  Église Saint Maurice

  Zoals in heel Frankrijk vindt je ook in Lille een heel aantal mooie kerken en kathedralen. De mooie kerk Saint Maurice Lille ligt net wat buiten het centrum. Leuk als je nog iets meer van de lokale cultuur wilt proeven. Het bouwwerk is zowel van buiten als van binnen heel indrukwekkend.

  Place Charles de Gaulle

  De voormalig Franse generaal Charles de Gaulle is een beroemd persoon en er zijn al meerdere dingen in Frankrijk naar hem vernoemd. De meest bekende is het Charles de Gaulle vliegveld bij Parijs, maar in Lille vindt je het Charles de Gaulle plein. Dit is het centrale plein in Lille waar je een hoop gezelligheid vindt. De gebouwen op het plein zijn ook prachtig, zeker als je van architectuur houdt. Onder andere het operagebouw en het oude beursgebouw sieren het plein.

  Hôtel de Ville
  Hôtel de Ville is het stadhuis van Lille, met als letterlijke highlight een enorme klokkentoren waar je op kunt om van een ge-wel-dig uitzicht over Lille te genieten. De toren is 104 meter en behalve dat het een stadhuis is, is het eigenlijk ook één grote kunstgalerie. In de trappenhuizen en gangen zie je alleen al de mooiste kunstwerken hangen en door het hele pand heen vindt je allerlei mooie fresco’s die de geschiedenis van Lille vertellen. Tegen betaling kun je de klokkentoren beklimmen en genieten van een weids uitzicht over deze gezellige stad.

  Even wat lunchen of drinken
  Hebben jullie zin in een korte break? Ga dan naar het oude centrum van Lille (vieux Lille). Hier zijn allerlei restaurants, cafeetjes en barretjes gevestigd. Gegarandeerd gezelligheid dus! Achter Vieux Lille liggen al snel gewone woonwijken. Ook leuk om even een rondje door te lopen, om het echte Franse gevoel te krijgen.

  Canal de la Deúle (Avenue de Petit Paradis)
  Het kanaal Deúle is omringd door groen. Prachtige bomen en planten, een uniek rustig plekje in een stad, waar je even helemaal tot rust komt. Er is ook een klein parkje langs het kanaal, dat de sfeer nog meer ten goede komt. Het grappige is dat de Avenue de Petit Paradis, die langs het kanaal loopt, eigenlijk een van de grotere straten van Lille is. Toch stoort dat helemaal niet en is dit inderdaad een klein paradijsje (petit paradis).

  Palais des Beaux Arts (museum voor schone kunsten)
  Museumliefhebbers zijn hier aan het goede adres. Het museum van schone kunsten heeft na het Louvre in Parijs de grootste collectie! Met onder andere werken van Monet en Raphael kun je je hart hier ophalen.

  Antiekmarkt Lille
  Eén keer per jaar wordt in Lille de brocantemarkt (antiekmarkt) georganiseerd. Met meer dan 12.000 kraampjes over meer dan 100(!) kilometer verspreid, kun je hier helemaal los gaan als je van antiek houdt.
  De antiekmarkt in Lille vindt meestal plaats in september. Vindt je het leuk om dat ook eens mee te maken, boek dan je stedentripje tijdens dit leuke evenement. Bovendien zijn er ook aanbieders die speciaal voor dit evenement een (meerdaagse) reis gemaakt hebben, zoals de Lille antiekmarkt reis van Peter Langhout Reizen en Effeweg.

  Het is geen grote stad, maar wel ontzettend leuk voor een stedentripje. Boek een dag Lille en ga het zelf ontdekken! Voordeel: het is spotgoedkoop om met de bus naar Lille te gaan. Geen dure overnachtingen, alleen een voordelige busreizen en lekker veel tijd in Lille!