Busreis Griekenland

Griekenland is de ideale bestemming voor een bus rondreis. Maak kennis met het leven en de restanten van de Oude Grieken! De temperatuur in Griekenland is bovendien erg aangenaam!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Ontdek het oude Griekenland tijdens een busreis

Wil je graag Griekenland met de bus ontdekken? Dat kan! Het klinkt wat ver weg (en dat is het ook wel), maar als je er de tijd voor neemt kan het een hele fijne manier van reizen zijn. Dankzij de manier van transport kun je vanuit je comfortabele busplaats bewonderen hoe mooi Griekenland eigenlijk is!

Griekenland in het kort

 • Maak kennis met de Griekse historie en bezoek de eeuwenoude gebouwen in bijvoorbeeld Athene
 • Bezoek de verschillende Griekse Eilanden zoals Kos en Kreta. Ideaal om een zonvakantie te combineren met uitstapjes op deze eilanden!
 • Kies voor een bus rondreis en bezoek n korte tijd het beste van heel Griekenland!
 • Touroperators vergelijken

  Reisprogramma’s Griekenland

  Je kunt dus met de bus naar Griekenland, maar er zijn ook rondreizen in Griekenland met de bus, waarbij je eerst naar Griekenland vliegt en daar de rondreis zelf per bus maakt. Prachtig mooie bestemmingen, zoals Athene, Delphi en Olympia mag je niet missen tijdens deze prachtige vakantie in Griekenland! Het land is best wel groot, dus als je bepaalde dingen per se wilt zien, zorg dan dat je een reisprogramma hebt waar dat bij inbegrepen is. Heb je geen specifiek voorkeur? Laat je dan meevoeren door de reisprogramma’s van verschillende aanbieders en kies dan degene die jou het mooiste lijkt.

  Bezienswaardigheden Griekenland

  De Griekse eilanden
  Oké, dit kun je toch echt niet per bus doen. Je zult dus wel even moeten overvaren, maar dan heb je ook wat! De Griekse eilanden zijn prachtig. Kreta, Kos… eilanden die geliefd zijn om hun vele zonne-uren, maar onderschat niet hoe prachtig de natuur hier is.

  Athene
  De Griekse hoofdstad is een bestemming die je niet mag missen tijdens je busreis naar Griekenland. Een bijzondere stad met een historie waar je u tegen zegt. In de hele stad vindt je oude Griekse mythologieën terug. De bevolking is er vriendelijk en natúúrlijk vergeten we de Akropolis niet! De Akropolis werd ooit gebouwd als beschermtempel voor de godin Athena Parthenos, de beschermgodin van de stad. Heden ten dage is dit één van de beroemdste bezienswaardigheden in Athene.

  Thessaloniki
  Je bezoek aan Thessaloniki begint op het Aristotelesplein. Op dit centrale plein is het altijd bruisend en worden er ook regelmatig activiteiten georganiseerd. De stad is omringd door de Byzantijnse muren, absoluut het bezichtigen waard. Andere bezienswaardigheden in Thessaloniki zijn de Witte Toren, Kasteel Heptapyrgion en de haven.

  Olympia
  De oude Griekse stad Olympia is de stad waar, je hoort het al, de Olympische Spelen zijn ontstaan. Ook vandaag de dag nog wordt hier de fakkel ontstoken, die vervolgens naar de plaats wordt gebracht waar op dat moment de Spelen georganiseerd worden. Je vindt er nu nog steeds veel archeologische restanten, onder andere van de Zeustempel.

  Delphi
  Delphi (Delfi) komt uit de Griekse oudheid. Je vindt er dan dus ook resten van tempels, schathuizen, theaters, altaren en nog veel meer. Heel bijzonder! Delphi is echt een archeologische vindplaats waar je naartoe gaat als je interesse in de historie en opgravingen hebt. Een bezoekje zit bij de meeste Griekenland reizen wel inbegrepen.

  Stranden in Griekenland

  Een groot deel van Griekenland ligt aan de kust. Niet voor niets is het land zo geliefd bij zonaanbieders. Ook als je voor een bus rondreis naar Griekenland gaat, kun je een beetje van de zon genieten. De meeste tour operators lassen wel één meerdere ontspanningsdagen in, zodat je lekker even kunt ontspannen en genieten van het lekkere weertje tijdens je Griekenland vakantie. De stranden worden allemaal goed onderhouden.

  Dit zijn slechts een paar tips over wat je kunt doen in het veelzijdige Griekenland. Een echte samenvatting kunnen we niet goed geven, omdat er gewoonweg zóveel te doen is. Maar hopelijk hebben we wel je interesse kunnen wekken om aan Griekenland te denken als je je vakantie gaat boeken. Neem ook eens een kijkje bij de verschillende Griekenland vakanties van verschillende aanbieders op deze pagina, zodat je de reizen met elkaar kunt vergelijken. Veel plezier!