Busreis Groot-Brittannië

Een busreis naar Groot-Brittannië is een garantie op schitterende natuur, afgewisseld door pittoreske plaatsen en steden. Vergelijk direct alle busreizen!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Ontdek de combinatie van natuur en grote steden!

Groot-Brittannië bestaat uit vier delen: Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland. Elk van deze delen heeft zijn eigen charme waarmee ze je verleidt haar te bezoeken. Groot-Brittannië is perfect te bereiken met de bus: via de Eurotunnel/de Kanaaltunnel of eerst met de ferry naar de overkant. Van daaruit pak je de bus weer en rijdt je jouw deel van het land in.

Bestemmingen in Groot-Brittannië

Groot-Brittannië in het kort

  • Schitterende natuur, afgewisseld door pittoreske plaatsjes en steden
  • Bezoek wereldstad Londen
  • Ontdek de typisch Britse cultuur
  • Bezoek in één reis meerdere landen en maak echt kennis met Groot -Brittannië

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

Busreis met de Highlights van Engeland

Het echte Engeland ontdek je tijdens deze 8-daagse busreis van Effe Weg. Tijdens de reis worden de mooiste plekken van Engeland bezocht, zowel natuur als eeuwenoude dorpjes. Incl. diners en ontbijt. Nu al te boeken v.a. 499,-!

499,-

7 dagen busreis Schotland

Ga mee met Peter Langhout Reizen op rondreis naar Schotland. Ontdek tijdens deze reis o.a. Loch Lomond, The Trossachs, Edinburgh en Pitlochry. Verblijf o.b.v. halfpension.

499,-

Engeland

Engeland is vooral bekend vanwege de vele mooie nationale parken en natuurlijk van de stedentrips Londen en minicruises Newcastle. In zuid-Engeland kun je weer terecht voor prachtige kustlijnen en badplaatsen. Als je een busreis Engeland boekt, bezoek je bijna altijd in ieder geval Londen. En terecht, want de bruisende stad is een lust voor het oog! Houd je van shoppen? Dan kun je hier helemaal los. Maar natuurlijk ga je ook naar Buckingham Palace, de Tower of London met de Big Ben en bezoek je meer bezienswaardigheden in Londen. Je kunt een losse stedentrip Londen met de bus boeken, maar je kunt ook een excursiereis Engeland boeken, waarbij je Londen onderweg aandoet.

Schotland

Ooit een foto van de Schotse natuur gezien? Het is echt super indrukwekkend. Prachtige rotspartijen waar de ruige zee tegenaan bonkt, terwijl je haar in de wind waait en jij van het uitzicht geniet. Heel bijzonder.

De beroemdste stad in Schotland is Edinburgh, boordevol gezellige pubs en whisky-distilleerderijen. Maar ook Glasgow is super leuk. Glasgow is de laatste jaren enorm uitgegroeid tot winkelstad. En ook hier vindt je veel pubs en whisky proeverijen. Je mag Schotland niet verlaten zonder een autenthieke Schotse whisky te proeven. De trots van Schotland…

Over Groot-Brittannië

Ierland

Je verstaat het Engelse accent nauwelijks (des te fijner dat je een gids bij je hebt tijdens een busreis), maar het is er machtig mooi. De natuur is hier op z’n best. Het weer is niet altijd mooi, daar moet je rekening mee houden. Maar welk weer het ook is, prachtige vergezichten zie je hier sowieso.

Neem ook eens een kijkje in Dublin, de gezelligste stad van Dublin en kweekvijver van de Ierse band U2.

De meeste busreizen Schotland, Ierland of Engeland doen specifiek één van die landen aan. Het is te groot om allemaal met elkaar te combineren. En hoewel wij vaak liefkozend alles ‘Engeland’ noemen, zien de Britten dat zeker niet zo. Beledig vooral een Schot of Ier niet door hem Engelsman te noemen. Wel zijn ze allemaal Brit. (Hoe blij ze daarmee zijn verschilt ook, maar dat kun je wel zeggen).

Zin om naar Groot-Britannië op reis te gaan of een stedentrip Londen met de bus te maken? Bekijk dan onze opties en vergelijk de programma’s die wij vast voor je op een rijtje hebben gezet.