Cultuur van Groot-Brittannië

Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Britse soevereiniteit

Over Groot-Brittannië bestaan veel misverstanden, ondanks dat het toch niet zo ver bij ons kikkerlandje vandaan ligt. Om duidelijk te maken waar deze pagina over gaat, is het belangrijk eerst precies te weten wat er onder Groot-Brittannië (GB). GB is een eiland en de verzamelnaam voor een aantal landen. Niet te verwarren met het Verenigd Koninkrijk.
Onder Groot-Brittannië vallen:

Deze landen, samen Groot-Brittannië, vormen samen met Ierland weer het Verenigd Koninkrijk.

Politiek gezien wordt heel het Verenigd Koninkrijk (VK of UK) in één deel aangestuurd door de Britse soevereiniteit. Toch heeft elk land zijn eigen cultuur en dialecten, waardoor de verschillen toch echt best wel heel groot zijn. Ook politiek zie je dat weer terug, maar vooralsnog behoren ze allemaal tot dezelfde overheid.

Als je met de bus naar Groot-Brittannië op vakantie gaat, is het dus zaak van tevoren te bedenken naar welk land je wilt. De verschillen zijn groot en elk land heeft zijn eigen charmes. In Schotland en Ierland is de natuur bijvoorbeeld extreem mooi, en in Engeland kun je weer terechtkomen in wereldstad Londen. Wil je alles halen uit je bezoek aan Londen? Dan boek je gewoon een voordelige stedentrip Londen met de bus.

Zoals we aan het begin van dit artikel vertelden, hebben alle landen hun eigen cultuur en zijn er ook politiek wel eens strubbelingen. De eeuwige discussie is dan ook of er wel zoiets bestaat als de Britse cultuur of de Britse identiteit. Dat kunnen de Britten alleen maar voor zichzelf zorgen.

Over het grote geheel genomen wijkt de cultuur niet zo enorm af van de Nederlandse en zul je niet snel tegen enorm grote cultuurverschillen. Gewoon genieten dus!

britse vlag
britse guards

Inspiratie

vlieg bus

Weer eens wat anders: bus rondreizen met het vliegtuig

Wat? Busrondreizen doe je toch met de bus? Ja, dat klopt. Maar als je een bus rondreis met het vliegtuig boekt, kun je wél een stuk verder op vakantie. En ...

Bekijk

De Alhambra in Granada; onze ervaring

Ben je wel eens op vakantie in Spanje geweest? En heb je toen de Alhambra in Granada bezocht? Zo niet, dan raden we je dat zeker aan. Wij zijn er geweest en del...

Bekijk