Praktische informatie over Groot-Brittannië

Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Alle informatie voor jouw vertrek richting Groot-Britannië

Valuta
Hoewel Groot-Brittannië wel bij de Europese Uniek hoort, betalen ze er niet met de Euro. Er wordt betaald met het Britse Pond.

Stekkers
Ze hanteren er ook 220 volt, maar de stekkers zijn wel anders. Voor de zekerheid kun je het beste een reisstekker meenemen.

Reisdocumenten
Je kunt met je ID-kaart naar Groot-Brittannië op vakantie gaan. Natuurlijk is een geldig paspoort ook goed. Je rijbewijs is géén geldige legimitatie buiten Nederland. Controleer altijd nog even of je reisdocument nog geldig is als je op vakantie gaat.

Het weer
Het weer kan per land of regio verschillen, maar over het algemeen is het wel enigszins vergelijkbaar met Nederland. Het kan er stralend zonnig zijn in de zomer, maar het staat ook bekend om de regenachtige dagen. Als je dus een hele zonnige vakantie hebt, heb je geluk. Hou wel rekening met een buitje hier en daar.

Tijdsverschil
In de zomer is het in Groot-Brittannië even laat als in Nederland. In de winter is het er één uur vroeger dan bij ons.

Taal
De taal is uiteraard Engels. Waar je ook komt, je kunt met Engels bij iedereen terecht. Toch zul je op sommige plekken verrast worden door het lokale dialect, wat soms best heel lastig te verstaan is! Bijvoorbeeld in delen van Schotland of Ierland. De dialecten geven wel extra karakter en een eigen identiteit aan het gebied.

vlag van groot brittannie
london eye

Inspiratie

vlieg bus

Weer eens wat anders: bus rondreizen met het vliegtuig

Wat? Busrondreizen doe je toch met de bus? Ja, dat klopt. Maar als je een bus rondreis met het vliegtuig boekt, kun je wél een stuk verder op vakantie. En ...

Bekijk

De Alhambra in Granada; onze ervaring

Ben je wel eens op vakantie in Spanje geweest? En heb je toen de Alhambra in Granada bezocht? Zo niet, dan raden we je dat zeker aan. Wij zijn er geweest en del...

Bekijk