Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Kerstshoppen Londen 2016

Reisprogramma’s
Londen is dé place to be als het gaat om de feestdagen. Je kunt natuurlijk met de kerstdagen zelf gewoon lekker thuis zijn, maar een weekendje kerstshoppen Londen is de perfecte voorbereiding! Stap in de bus naar Londen en koop de leukst kerstcadeautjes voor je geliefden, tassen vol snuisterijen voor in huis en geniet bovenal van de gezellige sfeer in Londen. Er zijn talloze kerstmarkten in Londen, maar een bezoekje aan het wereldberoemde en extreem uitbundig versierde warenhuis Harrods mag eigenlijk ook niet missen. En ook de sfeervolle kleine straatjes zijn prachtig verlicht en versierd, net als grotere winkelstraten zoals Oxford Street en Regent Street. Dompel je onder in de kerstsfeer!

Bijna alle Nederlandse reisorganisaties bieden wel Londen busreizen met Kerst aan. Op deze pagina geven wij je tips over de activiteiten en kerstmarkten in Londen, die goed te combineren zijn met de vele bezienswaardigheden. We geven je ook tips over reisaanbieders. Bekijk de programma’s van de reisaanbieders en kijk of de dingen die jij wilt doen daarin inbegrepen zijn. Als je veel vrije tijd in Londen hebt, kun je natuurlijk ook zelf je programma samenstellen! Lees snel verder en ontdek wat Kerst in Londen jou te bieden heeft!

 

Waar kun je het beste kerstshoppen in Londen?
Er zijn verschillende plekken waar je de kerst in Londen optimaal kunt beleven. Twinkelende lichtjes en gekleurde versieringen vindt je door de hele stad, dus met de sfeer zit het sowieso wel goed. Maar waar moet je nu precies zijn?

 

Kerstmarkt London Eye
Aan de voet van het beroemde reuzenrad London Eye staat de sfeervolste kerstmarkt in Londen. Extra voordeel is dat je meteen dichtbij de Big Ben bent, een van de beroemdste bezienswaardigheden in Londen. De kerstmarkt bij London Eye staat vol leuke kraampjes en kerststalletjes. Je vindt hier vast leuke kerstcadeautjes. Natuurlijk kun je er, net als op elke kerstmarkt, ook smullen van allerlei lekkers. Op veel kerstmarkten worden traditionele en lokale hapjes en drankjes verkocht. Leuk om één te worden met je omgeving!

 

Kerstmarkt Hyde Park, Winter Wonderland
In Hyde Park in Londen wordt elk jaar Winter Wonderland opgezet. Sneeuwwitte versieringen, fonkelende lichtjes, kleurrijke stalletjes… de kerstsfeer zit er hier meteen goed in. Een park vol eettentjes en kermisattracties, práchtig uitzicht op de London Eye (het beroemde reuzenrad) en zelfs een schaatsbaan. De kerstmarkt in Hyde Park is alleen al leuk om een dag(deel) rond te neuzen. 

Kerstshoppen Londen in het kort

 • Een busreis Londen = goedkoop naar Londen
 • Je reist met een gezellige groep
 • Er zijn vaak excursies in Londen inbegrepen
 • De kans om volop te kerstshoppen in Londen!!
 • Touroperators vergelijken

  Beroemde winkelstraten en hun sprankelende etalages
  Als het kerst is pakt Londen uit. En goed. De grotere winkelstraten zoals Oxford Street, Regent Street en Bond Street worden omgetoverd tot ware kerstparadijzen, waardoor het alleen al leuk is om erdoorheen te lopen! Warenhuizen Harrods en Selfridges worden op zichzelf al hele bezienswaardigheden in Londen, alleen al vanwege de uitbundigste versieringen die je ooit gezien hebt. Deze winkelstraten in Londen zijn boordevol sfeervolle grote en kleine winkels en dus geweldig om te kerstshoppen. Het warenhuis Fortnun & Mason organiseert bovendien pré-Christmas-shopping nights: heerlijk voor shopaholics en ook leuk: in het midden van het warenhuis staat een grote kerstboom, waaromheen spannende en traditionele kerstverhalen worden verteld.

  Tip: Ben je met de kerstdagen zelf nog in Londen en ben je nog niet uitgewinkeld? Sla dan je slag op 2e Kerstdag, dan is het namelijk grote uitverkoop! (Boxing Day) Veel kerstversieringen en kleding gaan met hoge kortingen de deur uit. Je moet wel tegen de drukte kunnen, want je bent niet de enige die voordelig extraatjes op de kop wilt tikken…

   

  The Christmas Shop
  The Christmas Shop is er eigenlijk niet alleen met Kerst, maar het hele jaar geopend! Met Kerst is het natuurlijk wel het leukste om te bezoeken. De winkel ligt onder de Tower Bridge, dus ook weer ideaal te combineren met één van de bekendste bezienswaardigheden in Londen.

   

  Hamley’s: kerstcadeautjes voor kinderen
  Hamley’s in Londen is de grootste speelgoedwinkel van Europa en staat dus garant voor succesvolle kerstcadeautjes voor kinderen! Zijn je kinderen mee? Dan is het extra leuk, want de cadeautjes worden ook nog eens zorgvuldig ingepakt door echte elfjes én ze kunnen de Kerstman ontmoeten. Een bezoek aan Hamley’s in Londen is een hele belevenis, eigenlijk een soort sprookje.

  Extra Tips Christmas
  Carol Sing Along’s
  Anders dan in Nederland, is het in Engeland echt traditie om gezamenlijk kerstliedjes te zingen of een optreden bij te wonen van een koor die professioneel de liedjes voor je vertolkt. Dat doen ze overigens uitstekend! Vind je het leuk om eens zo’n Christmas Sing Along in Londen mee te maken en heb je genoeg tijd tijdens je busreis? Kijk dan eens of er plek is voor de Sing Along in St. Paul’s Cathedral of Westminster Abbey. De Carol Sing Alongs zijn wel razend populair, dus mis het niet!

   

  Lichtjestour in Londen
  Bij sommige reisorganisaties (bijvoorbeeld Peter Langhout Reizen), is ook een avondtour met de bus inbegrepen. Omdat je een busreis naar Londen geboekt hebt is de bus toch al bij je. De chauffeur neemt je mee door het mooiste verlichte Londen dat je ooit gezien hebt. Alle prachtig verlichte bezienswaardigheden en de kerstmarkten komen ’s avonds nog mooier uit als het donker is. Een echte aanrader!
  Lijkt het je wat? Vergelijk dan de aanbieders van arrangementen kerstshoppen Londen en kies de leukste kerst stedentrip. Veel plezier!