Rondreis Schotland met de bus

Van Hooglanden tot Whisky en van Laaglanden tot Loch Ness


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

indrukwekkend landschap en kastelen

Doelzakken, kilts, whisky, hooglanden en laaglanden, Edinburgh en Glasgow, kastelen en burchten. Schotland is dit allemaal! Een busrondreis Schotland is heerlijk als je alle facetten van dit mooie land wilt leren kennen. Het voordeel van een rondreis met de bus is dat je meer bezienswaardigheden in Schotland kunt zien. Het land ligt vol dingen die de moeite waard zijn, maar niet alles ligt bij elkaar. Van de Schotse hooglanden tot steden als Edinburgh en Glasgow; het is allemaal mooi. Een ander voordeel is dat je, ondanks dat je best wat afstanden aflegt, schitterende uitzichten op de natuur hebt. Vanuit de bus is het genieten geblazen van de prachtige omgeving.

 

Reisprogramma’s
Alle reisorganisaties die busreizen Schotland aanbieden, bieden je de keuze om bij jou in de buurt op stappen. Je rijdt dan naar een verzamelpunt waar al hun bussen samenkomen en stapt daar op de bus naar Schotland.

Om naar Schotland te reizen moet je het water trotseren. De ene organisatie gaat met de bus op de boot en vaart vanuit IJmuiden met een luxe cruiseferry naar Newcastle (Engeland). Van daaruit rijdt je dan verder naar Schotland. Het kan ook zijn dat je via de Eurotunnel/Kanaaltunnel van Calais naar Dover gaat. Je gaat dan onder het water door.

Schotland in het kort

 • Indrukwekkende natuur; van bergen tot laaglanden en ruige kust
 • Het perfecte land om per bus te ontdekken
 • Hooglanden, Whisky, Loch Ness, Edinburgh en nog veel meer highlights
 • Touroperators vergelijken

  Busreizen vergelijken

  7 dagen busreis Schotland

  Ga mee met Peter Langhout Reizen op rondreis naar Schotland. Ontdek tijdens deze reis o.a. Loch Lomond, The Trossachs, Edinburgh en Pitlochry. Verblijf o.b.v. halfpension.

  499,-

  Busreis Schotland - All Inclusive - 6 dagen

  Tijdens deze All Inclusive busreis naar Schotland van Kras Reizen ontdek je het echte Schotland. Bezoek in 6 dagen o.a. Stirling, Falkirk Wheel en Glasgow. Incl. boottochten!

  571,-

  Schotland bezienswaardigheden
  Er is zoveel te doen in Schotland! Wij sommen de mooiste Schotland bezienswaardigheden voor je op. Bekijk welke jij echt graag wilt zien en kies een reisprogramma waarbij die excursies inbegrepen zijn. Zo haal je het meeste uit jouw Schotland reis.

   

  Citytrip Edinburgh
  Geen Schotland vakantie zonder een dagtocht naar Edinburgh! Deze bruisende stad is het hart van Schotland en bovendien de hoofdstad. Aan de oostkant van het land ligt de stad met het historische centrum van op de Unesco Wereld Erfgoedlijst staat. De sfeer in de Edinburgh is heel gemoedelijk en gezellig. Ook de moeite waard: Edinburgh Castle.

   

  Glasgow
  Glasgow is net als Edinburgh een bruisende Schotse stad, maar wel één die enorm aan het groeien is. Zowel letterlijk als in populariteit. Het is een vrij moderne stad. Uitzondering daarop is de eeuwenoude Glasgow Cathedral, de gotische kerk die al uit de 13e eeuw stamt! Modernere bezienswaardigheden in Glasgow zijn de universiteit en de Botanic Gardens. Glasgow mag niet ontbreken tijdens je busrondreis Schotland.

   

  De meren en Loch Ness
  Geen meer zo beroemd als het Loch Ness, van de legende van het Monster van Loch Ness. Niemand heeft het Monster ooit kunnen vangen of vastleggen op camera, maar het schijnt toch gezien te zijn… Maar behalve het Loch Ness, zijn er nog andere mooie meren. De natuur in Schotland is wonderschoon en die van het meer ook zeker. Loch is het Schotse woord voor meer. Daarom hebben alle meren ‘Loch’ in hun naam. Andere meren in Schotland die de moeite waard zijn: Loch Lomond en Loch Katrine.

   

  De Schotse Hooglanden
  De natuur is op z’n mooist op de Schotse hooglanden. Een sterk staaltje kracht van Moeder Natuur dat je hier vindt. Ruige hooglanden met indrukwekkende bergen, dalen, bossen en glinsterende meren. Tijdens je busreis door Schotland móet je eigenlijk een excursie maken langs de kustlijn van ‘the Highlands’. Adembenemende kliffen, de ruige zee en de mooie stranden zijn thuis voor een groot aantal zee- en landdieren. Uitwaaien is hier het sleutelwoord. Er zijn ook allerlei dorpjes die op de hooglanden liggen, die leuk zijn om aan te doen.

  De Schotse Laaglanden
  In tegenstelling tot de hooglanden, omvatten de laaglanden de zuidelijke helft van Schotland. Hier vind je geen bergen, maar grote aaneengesloten vlaktes. Maar vergis je niet; saai is het zeker niet. Mooie heuvelruggen wisselen het landschap af, tezamen met veel begroeiing, want de laaglanden zijn zeer vruchtbaar. Kortom: de Schotse hooglanden mogen tijdens jouw excursiereis niet ontbreken!

   

  Whiskyproeverij
  Bij bijna elke busreis Schotland is er wel een whiskyproeverij inbegrepen. Whisky is hét authentieke product van Schotland en de Schotten zijn er dan ook trots op! Ook als je geen echte drinker bent, is een rondleiding door een whiskystokerij super interessant. Er zijn honderden soorten whisky in Schotland en iedere stoker is trots op zijn eigen soort. Er zitten talloze proeverijen in het hele land, dus welke busreis je ook boekt, er is altijd wel een proeverij inbegrepen.

   

  Kastelen & Burchten
  Al zou je willen, je kunt de vele burchten en kastelen die Schotland rijk is, niet omzeilen tijdens je vakantie. Het is de moeite waard één van de eeuwenoude kastelen te bezoeken en je onder te dompelen in de historie. Wat dacht je van het imponerende Blair Castle? Hier woont nog steeds een hertog die het kasteel beschermd met zijn eigen privélegertje. Maar ook het Edinburgh Castle en het Stirling Castle zijn een bezoekje meer dan waard.