Busreis Hongarije & Balatonmeer

Met Budapest, het Balatonmeer, schitterende natuur en veel historie is Hongarije een absolute aanrader! Vergelijk hier alle busreizen naar Hongarije.


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Een schitterende combinatie van Budapest & natuur

Misschien een bestemming die niet direct bij je opkomt, maar wel één die met de jaren populairder wordt. Hongarije heeft alle voordelen:

  • Het is er nog steeds spotgoedkoop, dus je vakantie is in verhouding vrij voordelig.
  • Het is een bijzonder land met een uitgebreide historie.
  • De natuur is er prachtig.
  • De steden zijn ook prachtig, vooral Budapest is interessant!
  • Je kunt er ook zonnen aan het Balatonmeer

Niet voor niets worden vakanties naar Hongarije steeds geliefder. Ook de busreis wordt niet over het hoofd gezien. Zo schieten het aantal boekingen van de busreis Balatonmeer en Budapest van Peter Langhout Reizen dit jaar door het dak. Een ideale combinatie van genieten van de zon en excursies. Zo is onder andere een rondleiding van een Nederlandse gids in Budapest inbegrepen.

Kroatie in het kort

  • De natuur van Hongarije is er prachtig
  • De steden zijn ook prachtig, vooral Budapest is interessant!
  • Je kunt er ook zonnen aan het Balatonmeer
  • De prijzen zijn erg scherp, hierdoor ben je ter plaatse weinig geld kwijt!

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

All inclusive naar o.a. Budapest & het Balatonmeer

Peter Langhout Reizen neemt je graag mee naar Budapest & het Balatonmeer. Tijdens de periode van de reis is de temperatuur over het algemeen zeer aangenaam. Geniet tijdens deze reis van hoofdstad Budapest, de natuur van het Balatonmeer en de zonnige temperatuur!

549,-

Pelikaan Busreizen: van Boedapest tot poesta’s - 10 dagen

Pelikaan Reizen neemt je mee naar de mooiste plekken van Hongarije. Bezoek één van de vele historische gebouwen en hoofdstad Budapest.

479,-

Reisprogramma’s
Hongarije is een groot land. Uitstekend om met de bus naartoe te gaan, zodat je heerlijk naar buiten kunt kijken en van de mooie omgeving kunt genieten. Omdat het een groot land is, heb je wel meerdere reisprogramma’s. Op deze pagina hebben we het vooral over het Balatonmeer. Rond het Balatonmeer liggen de schattigste kleine dorpjes waar je lekker vakantie kunt vieren. Je verblijft daar in alle rust, terwijl je met de bus op excursiepad gaat.

De meeste reizen naar Hongarije duren toch wel minimaal 10 dagen. Zo haal je het meeste uit je reis. Houd er rekening mee dat de standaarden in Hongarije iets anders zijn. Het is er vaak nog eenvoudig en ouder dan wij gewend zijn. Als voormalig communistisch land vindt je er veel historische plekken en bezienswaardigheden. Heden ten dage is het een prachtig land waar je zeker weten een mooie vakantie zult beleven.

Bij alle Hongarije busreizen heb je een overnachting onderweg alvorens je aankomt in Hongarije. Dat geldt ook voor de terugweg. Zo kom je uitgerust aan en begin je ook uitgerust aan je vakantie.

De reisprogramma’s in Hongarije zelf kunnen wel enigszins verschillen. Boedapest/Budapest zit inbegrepen bij alle vakanties naar het Balatonmeer, maar de pittoreske dorpjes in de omgeving kunnen verschillen. Vergelijk de programma’s daarom goed met elkaar voordat je een keuze maakt.

Hongarije - Informatie

Bezienswaardigheden Balatonmeer & Bezienswaardigheden Budapest
Het Balatonmeer
Bij elke reis naar het Balatonmeer is een excursie bij het meer inbegrepen. Vaak maak je een mooie busrit langs de oevers van dit gigantische meer, terwijl jullie op mooie plekjes stoppen om van het moment te genieten en een mooie foto te maken.

Badhuizen
Hongarije staat bomvol badhuizen, de Hongaren zijn er gek op. Je gaat daar gewoon in badkleding naar binnen. Bij ons gaan mensen soms een dagje of een avondje naar de sauna. Maar een badhuis in Hongarije is echt onderdeel van het dagelijks leven. Mensen gaan ook vaak, soms maar een uurtje, maar toch even ontspannen. Of waarom geen potje schaken? De badhuizen zijn overal te vinden, dus waar je ook op vakantie in Hongarije bent, je kunt altijd naar een badhuis als het programma dat toelaat.

Boedapest/Budapest
En natuurlijk mag een stedentripje naar Budapest niet ontbreken. Deze bijzondere stad is echt de moeite waard. Met de tweedeling tussen Buda en Pest is alleen al de historie en huidige verdeling erg interessant.

Behalve historisch, is Budapest ook gewoon een heel gezellige stad. In het centrum staan moderne winkels, de bezienswaardigheden, zoals het Hongaarse Parlementsgebouw, zijn erg mooi om te bezichtigen, en de Donau stroomt er rustgevend tussendoor. En wist je dat er heel veel gebakstentjes in Budapest zijn? Dus als je een zoetekauw bent, dan zit je hier wel goed…

Pusztashow met paarden
Bij sommige aanbieders, zoals Peter Langhout Reizen, kun je een heuse Pusztashow bijwonen. De Puszta is een uitgestrekt Hongaars natuurgebied dat echt kenmerkend is voor het land. In de Puszta show maak je middels de show kennis met de Hongaarse natuur, de paarden en de cultuur. Een leuke belevenis!

We hopen je interesse in Hongarije en het Balatonmeer gewekt te hebben. Wij zijn zelf verlíefd op het land. En we zijn ook dol op busreizen, dus 1 + 1 = ….. een busreis Hongarije!