Busreis Adriatische Kust

Bezoek tijdens deze veelzijdige reis de mooiste plekken van Italië


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Bezoek o.a. het schitterende Florence en Venetië!

Zin in een zonnige vakantie in een prachtig land? Boek een busreis Italiaanse kust en geniet! De Adriatische kust vindt je deels in Italië en deels in Kroatië. Deze pagina gaat over busreizen naar Italië. Een busreis naar de Adriatische kust staat garant voor ontspanning én leuke dingen doen. En een bus excursiereis heet niet voor niets zo. Er zijn dus altijd leuke excursies inbegrepen. Wat dacht je van Ravenna, Gradara, Venetië, Florence, badplaats Rimini en een uitstapje naar San Marino?

De Adriatische Kust in het kort

  • Bezoek de mooiste plekken in Italië
  • Uitgebreid opstapschema in Nederland
  • Reizen met een Nederlandse gids mogelijk

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

Busreis naar de Adriatische Kust - 10 Dagen

Boek bij Peter Langhout Reizen een 10-daagse busreis naar de Adriatische kust. Een groot aantal excursies naar de mooiste plekken. Incl. excursiepakket t.w.v. € 50,- en vele extra's!

549,-

Single Reis Verrassend Italië

Tijdens deze singlereis bezoek je de mooiste steden en plaatsen aan de Italiaanse Adriatische kust. Kras Reizen heeft tijdens deze singlereis speciaal rekening gehouden met kamers zonder een persoonstoeslag. Incl. vele extra's!

724,-

Reisprogramma’s

Over het algemeen komen de reisprogramma’s van verschillende reisbureaus wel met elkaar overeen. Het kan wel verschillen hoe lang je in welke plaats bent, dus vergelijk de reizen goed met elkaar.

Bij alle busreizen Italië is er een uitgebreid opstapschema in Nederland. Zo kun je altijd dicht bij huis opstappen en kan je vakantie meteen beginnen!

Rimini

Rimini is de bekendste badplaats aan het Adriatische kust in Italië. Een sfeervolle en bruisende badplaats, mogen we wel zeggen! In de zomer vertoeven hier veel toeristen, omdat het zo’n aangename plek is. Er zijn vele kilometers aan schoon en mooi strand met ligbedjes. Het centrum is langwerpig en staat vol met leuke winkeltjes, restaurantjes en uitgaansgelegenheden.

Op woensdag is er altijd markt in Rimini. Leuk om ochtendje over de markt te struinen en een souvenirtje voor thuis te kopen.

Venetië

Bij sommige excursiereizen is ook een dagtocht naar Venetië inbegrepen. Afhankelijk van waar je hotel ligt, is het nog best een eind rijden. Maar wel heel leuk om te doen! Vaak vertrek je dan vroeg in de ochtend en ben je pas laat terug. Maar je krijgt wel gondelstad Venetië te zien! Een boottochtje over de beroemde Venetiaanse kanalen brengt je naar het misschien nog wel beroemdere San Marco plein, waar het allemaal gebeurt. Prachtige kathedralen, zonnige terrasjes en vele bezienswaardigheden. Venetië is bijzonder! De stad die eigenlijk bestaat uit vele eilandjes die door de beroemde bruggen met elkaar verbonden wordt, is de moeite van een lange dagtocht echt waard.

Meer van Venetië zien? Lees dan onze pagina speciaal over Venetië.

Florence

Bezoek het romantische Florence en neem zeker een kijkje bij de Ponte Vecchio, de beroemdste brug in Florence waar vandaag je een schitterend uitzicht over de stad hebt. In Florence zijn veel bezienswaardigheden, waaronder veel kunst, zoals in heel Italië. Aan kathedralen, kerken en musea geen tekort! Maar je struint er ook lekker door pittoreske Italiaanse straatjes, pakt een lekker terrasje of nuttigt een hapje op een van de gezellige terrassen.

Meer over Florence weten? Lees dan onze pagina speciaal over Florence. Tip: bij de busreis Adriatische kust van Peter Langhout Reizen is ook een rondleiding met een Nederlandstalige gids inbegrepen!

Ravenna

Minder beroemd maar niet minder leuk, is het stadje Ravenna. Het staat vooral bekend om de vele kerken die uitgedost zijn met de mooiste mozaïeken. Unesco heeft Ravenna al lange tijd op haar Wereld Erfgoedlijst staan en dat is niet voor niets.

Niet alle busreizen Adriatische kust doen Ravenna aan. Lijkt het je leuk? Check dan even of Ravenna wel in het reisprogramma is opgenomen.

San Marino

Niet echt Italië, maar toch altijd verweven met een vakantie aan de Adriatische kust: het ministaatje San Marino. Geweldig om te shoppen, want dat is er belastingvrij…

Naast shoppen is San Marino ook heel mooi voor natuurliefhebbers. Het staatje ligt op een berg en van bovenaf is er daarom schitterend uitzicht over de omgeving.

Er zijn ook 3 mooie kastelen en een mooie oude kerk te vinden.

De meeste Italië busreizen aan deze kant van de kust bieden wel een excursie naar San Marino aan.

Arezzo

Dit sfeervolle stadje staat bekend om de Chiantiwijn en de bloeiende sieradenindustrie. Arezzo ligt net als San Marino bovenop een heuvel en biedt daarmee ook een prachtig uitzicht. In het sfeervolle centrum vindt je veel oude monumenten zoals kerken en het centrale Piazza Grande plein.

Ken je de wereldberoemde Italiaanse oorlogsfilm La Vita e Bella, waarin een vader zijn zoontje op een wel heel bijzondere manier probeert te beschermen tegen de gruwelen van de oorlog? Arezzo was indertijd het decor voor deze indrukwekkende film en alleen daarom al een bezoekje waard. Onder andere Kras biedt tijdens deze Italië busreis een bezoekje aan Arezzo aan (optioneel).

Lijkt deze busreis Italië je wel iets? Kijk en vergelijk de leukste reizen en boek jouw droomreis naar Italië!