Busreis Florence

Ontdek Florence, de Italiaanse stad ten top, tijdens een romantische stedentrip. Bekijk hier de beste aanbieders voor busreizen Florence.


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Florissant Florence

In het zonnige Toscane ligt het bijzondere Florence. Als je in de buurt bent, bijvoorbeeld omdat je al een stedentrip Venetië hebt gemaakt, bezoek dan ook Florence als je de kans hebt. Een stedentrip naar Florence is ideaal: veel bezienswaardigheden, zongarantie en gezelligheid! Zie jij jezelf al staan op de Ponte Vecchio?

Florence in het kort

  • Uitzicht vanaf de beroemde Ponte Vecchio
  • Volop kerken & Paleizen
  • Ideaal voor een busreis met excursies

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

10-daagse busreis naar Florence, Rome en Venetië - Peter Langhout Reizen

Boek een 10-daagse combinatiereis naar Italië en bezoek o.a. Florence, Rome en Venetië. Peter Langhout Reizen neemt je mee naar de mooiste plekken, tijdens de reis maakt u dan ook veel uitstapjes die inbegrepen zijn in de reissom. Een ideale busreis voor de liefhebber van cultuur, Italië en lekker eten.

529,-

11 dagen het beste van Italië bij Effe Weg: Pisa, Florence en Elba

Boek een 11-daagse busreis naar Toscane bij Effe Weg en bezoek de schitterende steden Pisa, Florence en Elba. Geniet van een variërend programma met leuke uitstapjes en vele extra's. Bekijk snel de reis.

539,-

Reisprogramma’s
De meeste busreizen Italië zul je Florence zeker aandoen. Omdat het toch wel een eindje rijden is, wordt Florence vaak gecombineerd met bijvoorbeeld Rome en Venetië. Het wordt daardoor een wat langere busreis in plaats van alleen een stedentrip Venetië. Maar als je dan toch op vakantie in Italië bent, kun je er maar het beste zoveel mogelijk uithalen! Bedenk voor jezelf welke plaatsen je nog meer zou willen doen en vergelijk de programma’s van de tour operators. Dan vindt je vanzelf jouw droom stedentrip Venetië.

Bezienswaardigheden Florence Ponte Vecchio Florence
Hét middelpunt van Florence is de beroemde Ponte Vecchio. Ben je met je geliefde? Neem hem of haar dan mee om vanaf de Ponte Vecchio naar de zonsondergang te kijken. De brug is één van de oudste van Italië. Vandaag de dag zijn er veel winkeltjes en vooral juweliers gevestigd.

Piazza della Signoria
Zoals in elke grote stad is ook in Florence een groot plein het middelpunt van belangstelling: het Piazza della Signoria heeft de vorm van een L en is niet alleen gezellig voor toeristen, maar er komen ook veel lokale Italianen. Je kunt er lekker op een terrasje zitten, maar er zijn ook bezienswaardigheden gebouwd aan het plein, waardoor het nog meer aandacht trekt. Zo vindt je hier het Palazzo Vecchio, een vroeger paleis dat nu een museum is. In het museum vindt je nog steeds de kunstcollectie van de familie de Medici, de bewoners van het toenmalige paleis. Zoals je weet komen kunstliefhebbers niets tekort in Florence en heel Italië. In het museum Uffizi vindt je vooral schilderijen en beelden uit de Middeleeuwen en de Renaissance. En een beroemd Italiaans plein zou geen beroemd Italiaans plein zijn, zonder een mooie fontein. Op het Piazza della Signoria pronkt de mooie Neptunusfontein.

Musea in Florence; Bargello Niet alleen het museum Uffizi op het Piazza della Signoria is de moeite waard. Maar wat dacht je van het Bargello? Hier vindt je veel werken van grote kunstenaars zoals Michelangelo en Donatello.

Kerken in Florence, Santa Maria del Fiore
Het meest herkenbare punt van Florence is de koepel van de Santa Maria del Fiore dom. Deze dom in Florence wordt dan ook meestal gewoon ‘Duomo’ genoemd. Vanuit de verschillende uitkijkpunten in Florence heb je prachtig zicht op de Duomo. Een bezoekje aan de kerk mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je stedentrip Florence!

Kerken in Florence, Santa Croce
Aan het Piazzo Santa Croce ligt een van de belangrijkste kerken in Florence. Eigenlijk is het een basiliek, met o.a. de crucifix van Donatello en veel tombes van beroemde Florentijnen. Er zijn uiteraard nog veel meer kerken, kathedralen en basilieken in Florence te vinden. De Santa Croce is echter wel een van de mooiste en de bekendste.

Paleizen in Florence; Palazzio Pitti
De familie di Medici is in de 18e eeuw jarenlang heerser geweest over Florence in de 18e eeuw. Er is daarom veel terug te vinden van deze familie, met name hun voorliefde voor paleizen. We vertelden je eerder al over het Palazzo Vecchio, maar ook het Palazzio Pitto is ooit in handen geweest van deze familie. Nadat er geen nakomelingen van deze familie meer waren, is het paleis gebruikt als onderkomen voor de Italiaanse Koninklijke familie.

En geen paleis zonder paleistuinen: daarom liggen er om Palazzio Pitti de prachtige Boboli botanische tuinen. Schitterende bloemen worden afgewisseld met kunst, zodat kunst en naar een prachtige eenheid vormen hier.

Een Florence vakantie is een echte aanrader, het is een heerlijke bestemming! Er zijn veel bezienswaardigheden, je kunt er lekker eten en drinken en genieten van je welverdiende vakantie. Zoals we je eerder al vertelden, combineren veel aanbieders hun reizen naar Florence met andere steden, zoals Rome of Venetië. Bekijk daarom de reisprogramma’s goed en kies voor jezelf welke bestemming jij graag wilt zien. Kies de ideale reis naar Florence en boek je Florence stedentrip! We hebben alvast een paar van de leukste aanbieders voor je uitgezocht. Jij hoeft dus alleen nog maar de leukste reis te kiezen.