Busreis Toscane

Toscane, een pittoresk stukje Italië. Een ideale plek voor een onvergetelijke busreis!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Busreis Toscane

Op zoek naar een heerlijke busreis naar Toscane? Lees dan gauw dit artikel en laat je inspireren door de leuke bezienswaardigheden in Toscane die je tijdens een busvakantie kunt zien. We vergelijken bovendien de beste aanbieders van Toscane vakanties. Toscane staat bekend als één van de mooiste regio’s in Italië en is al decennia lang geliefd bij ons Nederlanders. Logisch, als je bedenkt welke bezienswaardigheden er allemaal zijn: highlights als Florence, Pisa, Siena en de wonderbaarlijke Cinque Terre kunnen je niet ontgaan. De schitterende natuur en de scheve toren van Pisa zijn een must see als op vakantie in Toscane bent.

Toscane in het kort

  • Highlights als Florence, Pisa, Lucca en de Cinque Terre
  • Schitterende natuur
  • Chauffeur/reisleider bij busreizen inbegrepen

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

Busreis Toscane - 10 dagen

Boek een verzorgde busreis naar Toscane bij Peter Langhout Reizen. Tijdens deze 10 dagen durende busreis wordt zowel de schitterende Toscaanse natuur als de steden als Florence en Pisa bekeken. Incl. excursiepakket en diners.

489,-

10-daagse busreis naar Umbrië en Toscane - Italië

Een liefhebber van cultuur en natuur? Dan is deze 10-daagse busreis naar Umbrië en Toscane van Effe Weg een aanrader. Tijdens deze reis ontdekt u de mooiste plekken van het gebied. Bezoek bijvoorbeeld Siena, Perugia, Assisi en wijnparadijs Montepulciano. Al v.a. 489,-, inclusief diners!

499,-

Reisprogramma’s

Tijdens alle busreizen wordt er een mooie combinatie gemaakt tussen steden en natuur, zodat je het beste uit je vakantie haalt. Bij elke Italië busreis van elke reisorganisator, kun je op diverse opstapplaatsen in Nederland opstappen. De meeste reizen hebben één overnachting onderweg gepland, veelal in Frankrijk. Zo kom je uitgerust in Toscane aan en kun je fit beginnen aan je excursiereis!

Tip: Bij Peter Langhout Reizen kun je zelfs een overnachting boeken voorafgaand aan je reis. Je kunt dan in de bus stappen bij hun verzamelpunt (het laatste vertrekpunt in Nederland) en hoeft dan niet zo vroeg je bed uit. Ideaal!

 

Toscane Bezienswaardigheden

Toscane is een groot gebied en dus zijn er meer dan genoeg dingen te doen. Zo zijn er veel Lucca bezienswaardigheden, maar ook in San Gimignano, Pisa of de Toscaanse kust. Hieronder de leukste op een rijtje.

Pisa

De Toren van Pisa
De Toren die al sinds 1173, direct bij de bouw ervan, al scheef staat, is veruit de bekendste highlight van de stad. Als je in Toscane bent bezoek je de Toren van Pisa. De Toren van Pisa is eigenlijk een grote klokkentoren van de naastgelegen Dom (Duomo di Pisa). Toen de makers van de Toren van Pisa doorkregen dat de bouw niet helemáál recht ging, besloten ze dit te corrigeren met de verdiepingen die er bovenop gebouwd werden. Het resultaat daarvan is bekend… Gelukkig bevestigen de Italiaanse autoriteiten wel dat de Toren stabiel is en kun je er dus met een gerust hart gaan kijken…

De Dom van Pisa (Duomo di Pisa)
De Dom van Pisa zelf kun je ook bekijken. Het bouwwerk is zeer fraai en er is echt uitgepakt ten tijde van de bouw in 1064. We raden je aan de Dom ook van binnen te bekijken, het is echt een schitterende Duomo.

Corso Italia (winkelen in Pisa)
Italië is hét modeland van de wereld en dus kun je ook winkelen in Pisa. Het vindt allemaal plaats op en rondom het Corso Italia, een relatief klein gebied waar je volop kunt shoppen. Behalve de leukste winkels vindt je er ook veel restaurantjes en barretjes. Corso Italia in Pisa staat dus garant voor gezelligheid!

Teatro Verdi
Ben je een theaterliefhebber? Neem dan zeker eens een kijkje bij het Teatro Verdi in Pisa. Ook als je geen liefhebber bent, is dit gebouw trouwens de moeite waard. Het is een traditioneel theater dat er echt werkelijk schitterend uitziet! Van binnen is het zowaar nog mooier, er is zelfs enorm veel aandacht besteed aan de balkons. Veel lokale Italianen, maar ook veel toeristen bezoeken dit theater voor een voorstelling of om het gebouw te bewonderen.

Lucca
Duomo di San Martino
Zoals elke Italiaanse stad, heeft ook Lucca een indrukwekkende Dom. De kathedraal (Dom si San Martino) vindt je veel mooie fresco’s en schilderijen, een houten kruisbeeld en meer indrukwekkende artikelen. Er is ook een museum bij waar je unieke en zeldzame objecten kunt bewonderen. Een andere mooie kerk om te bezoeken is de San Michele kerk aan het Piazza San Michele.

Piazza dell’Anfiteatro
Waar dit vroeger gebruikt werd voor gewelddadige gevechten tussen gladiatoren of wilde dieren, is het vandaag juist de dag het centrum van gezelligheid! Het plein staat vol terrasjes en barretjes en is te bereiken via vier sfeervolle poorten.

Stadsmuren van Lucca
Wist je dat het hele oude centrum van Lucca ommuurd is? In vroegere tijden voerde Lucca strijd tegen Florence en bouwde de stadmuren om de stad te verdedigen. Tegenwoordig mag je de stad natuurlijk gewoon in en kun je zelfs wandelingen maken en fietsen op de stadsmuren. Prachtig uitzicht!


Siena
Duomo de Siena
De Dom van Siena is gebouwd uit zwart en wit marmer, wat zorgt voor een bijzondere aanblik. Hoewel de architectuur niet helemaal feilloos is, wat de meeste vakantiegangers niet op zal vallen, is het toch een schitterende kerk. Op de gevel alleen al vindt je veel beeldhouwwerken van apostelen en profeten en binnen vindt je kunstwerken van o.a. Donatello en Het Laatste Avondmaal in glas en lood.

Pinoteca Nazionale (museum Siena)
Aan de Via San Pietro staat het schitterende Palazzo Buonsignori, een overweldigend paleis met daarin het museum van Siena. Er zijn veel kunstwerken te vinden o.a. Giovanni di Paolo, Ambrogio Lorenzetti, Francesco Vanni en Duccio.

Piazza Publico
Het Piazza Publico is het algemene plein in Siena waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Het is hier altijd gezellig en het is ook nog een historisch mooi vanwege de vele fresco’s die je hier nog steeds kunt bewonderen.

 

Cinque Terre
De Cinque Terre is een uiterst indrukwekkende kustlijn in Italië. De kleurrijke bergdorpjes tekenen een bijzonder beeld, dat veruit het mooiste is vanaf het water. Daarom is er bij bijna alle busreizen in Toscane een bootexcursie inbegrepen. Je vaart dan langs de vijf dorpjes van de Cinque Terre (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza en Monterosso) en bewondert dit unieke verschijnsel. De kustlijn is in totaal 18 kilometer lang. Wij vinden dat een bezoek aan Cinque Terre niet mag ontbreken tijdens je busvakantie in Toscane. Bekijk daarom de reisprogramma’s van de verschillende aanbieders en check of de Cinque Terre inbegrepen is. Het is echt de moeite waard!


Florence
Meer weten over de Florence bezienswaardigheden die we voor je op een rijtje hebben gezet? Bekijk dan de pagina over onze stedentrips Florence met uitgebreide ideeën voor Florence!


San Gimignano
De skyline van San Gimignano

San Gimignano is een klein dorpje in het Toscaanse landschap. De skyline is alleen al zo indrukwekkend; iedereen die wel eens op vakantie in Toscane is geweest, heeft hier wel een foto van. Vroeger stonden er namelijk maar liefst 72 torens, waarvan er nu nog maar 14 (deels) te zien zijn. Veel toren ‘hoorden bij elkaar’ en behoorden tot dezelfde families.

Palazzo del Popolo/Palazzo Nuovo del Podesta
Veel busreizen Toscane doen dit paleis in San Gimignano aan tijdens hun excursieprogramma. Het heeft een prachtige binnenplaats met bijzondere fresco’s en een paleistoren van maar liefst 54 meter, waar je ook op mag! Heel leuk voor mooie uitzichten over San Gimignano en de Toscaanse natuur.

Stadsmuren
Ook San Gimignano is ommuurd door stadsmuren, waarover je vandaag de dag mooie wandelingen kunt maken.

Piazza della Cisterna
Dit is het centrale plein in het stadje, omringd door allerlei mooie paleizen. Op donderdag is hier altijd markt. Aan dit plein sluit meteen het Piazza Duomo met de Dom en het stadhuis.

 

Al overtuigd van een busreis Toscane?
Een busreis Italië is een goede manier om deze Italiaanse regio te ontdekken. Omdat er best veel kilometers in deze vakantie zitten, is het fijn dat een professionele chauffeur je rond rijdt, zodat je zelf de tijd hebt om van alle bezienswaardigheden te genieten. Bovendien is bij de meeste busorganisaties de chauffeur ook je reisleider, die je onderweg ook nog van alles kan vertellen, bijvoorbeeld over de bijzondere natuur waar je doorheen rijdt. Bij veel bezienswaardigheden in Toscane komt er bovendien een lokale (Engels- of Nederlandstalige) gids om je nog meer te vertellen over die specifieke bezienswaardigheid. De reisprogramma’s komen per aanbieder veelal overeen en verschillen vaak alleen op kleine punten. Bijvoorbeeld of er ook diners en lunch bij is inbegrepen of een kleine excursie die wel/niet op het programma staat. Ben jij al overtuigd van de perfectie van een busreis naar Toscane? Bekijk de reisprogramma’s en vergelijk de aanbieders. Veel plezier in Toscane!