Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Stedentrips naar Venetië

De stad die eigenlijk op het water ligt, boordevol sfeervolle en romantische gondels om je van A naar B te verplaatsen. Venetië is hot! Al sinds jaar en dag is het een stad die je gezien móet hebben tijdens je Italië vakantie.

Venetië in het kort

  • Drijvende stad op het water
  • Unieke stad waar je je het best verplaatst per gondel!
  • Super romantische stedentrip

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

Busreis naar Rome - Florence - Venetië - 10 dagen

Ga mee op busreis naar Peter Langhout Reizen en bezoek in 10 dagen de mooiste plekken van Italië. De mooiste steden: Rome,Florence en Venetië. Inclusief uitgebreid excursiepakket. Al v.a. 529,-!

529,-

Het mooiste van Venetië en Verona - 8 dagen

Bezoek de meest romantische steden van Italië met de bus. Tijdens deze 8-daagse busreis naar Venetië en Verona worden de hoogtepunten van deze steden bezocht. Inclusief ontbijt en diner!

489,-

Reisprogramma’s
Vele Italië busreizen nemen een dagtocht naar Venetië op in het programma, zodat u dit hoogtepunt niet kunt missen. Alleen een stedentrip Venetië met de bus is wat ver rijden voor een korte tijd. Daarom wordt het bijna altijd gecombineerd met een langere vakantie in Venetië en omgeving.

In Venetië zelf krijg je bij bijna alle busreizen aanbieders veel vrije tijd. Vaak zit er ook een gondeltocht bij inbegrepen. Een leuke én noodzakelijke manier om de omgeving te ontdekken. Want als je niet in een gondel gaat, wordt Venetië ontdekken best lastig…

Stap in de bus (en in de gondel) en bewonder het San Marco plein, de vele pittoreske straatjes en niet te vergeten de vele historische gebouwen (uitvoerig beschreven in Dan Brown’s Inferno). De veelal eeuwenoude gebouwen zijn van grote betekenis voor de Italiaanse geschieden en staan daarom terecht hoog aangeschreven op het lijstje van bezienswaardigheden in Venetië.

Vanwege de wat langere reis naar Italië is er meestal een overnachting in bijvoorbeeld Frankrijk inbegrepen. Zo kom je uitgerust aan op de plaats van bestemming.

Goed voorbereiden op je Venetië vakantie? Lees hier alles over de bezienswaardigheden in deze mooie stad. Bereid je voor op je citytrip en have fun!

Venetië bezienswaardigheden

San Marco plein (Piazza San Marco)
Het beroemdste plein van Venetië is ongetwijfeld het San Marco plein. Geen citytrip Venetië gaat voorbij zonder een bezoek aan deze beroemde plek. Met als parel natuurlijk de San Marco Basiliek, een schitterend bouwwerk met een intense historie. Gedurende haar bestaan (1063) is het al menige malen verwoest, opgebouwd en weer verbouwd. Je vindt daarom ook veel  verschillende invloeden, zoals Oosterse invloeden, in de architectuur terug.

Als je van architectuur of historie houdt, kun je je alleen hier al een middag vermaken. De meeste mensen zullen echter gewoon een kort bezoek brengen aan de basiliek. Maar sla het vooral niet over, want het is echt de moeite waard!

Bij de basiliek op het San Marcoplein hoort een 100 meter hoge klokkentoren, waar je tegen betaling bovenop kunt klimmen. Het is het waard, want het uitzicht over de bijzondere bouwwerken en het netwerk van de kanalen in Venetië is fenomenaal.

Zoals je misschien wel weet, is Venetië op water gebouwd. Het lijkt met de tijd steeds verder te zakken en experts voorzien geen goede toekomst voor de stad. Grijp daarom nu je kans en bezoek de stad die in de toekomst misschien wel bekend komt te staan als de Verzonken Stad. Nu al staat het San Marcoplein regelmatig onder water als het hoogtij is.

Dogepaleis
Eigenlijk hoort deze bezienswaardigheid nog bij het San Marco plein, want het Dogepaleis staat namelijk op dit plein. Vroeger was dit het paleis waar de leider van de toen nog republiek Venetië woonde en was het van groot politiek belang. Tegenwoordig is het een museum.

Gondelvaart Venetië
Zoals we je al vertelden is de gondel in Venetië een echt transportmiddel. Het is bijna onmogelijk om de Venetiaanse gondels te ontwijken tijdens je stedentrip. Maar behalve de nuttige functie van de gondels in deze stad op het water, is het ook heel erg leuk! Ga je met je geliefde naar Venetië? Laat je dan eens rondvaren door een echte gondelier, die je de meest romantische plekjes van Venetië laat zien. Venetië is opgebouwd uit maar liefst 117 kleine eilandjes, die door meer dan 400 bruggen en 160 canals met elkaar verbonden zijn. En dat beleef je het beste tijdens een gondelvaart in Venetië!

Tip: bespreek van tevoren de Venetië gondel prijs, want dit kan nogal verschillen per gondelier. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Rialtobrug
De Rialtobrug is de bekendste en de oudste brug van de stad. Tijdens een boottocht in Venetië zul je hier vast en zeker langs varen. De brug loopt over het Canal Grande, het belangrijkste kanaal in Venetië.

Cannaregio
Zoals zoveel steden heeft ook Venetië een oorlogshistorie die voor Joden niet goed uitpakte. In het stadsdeel Cannaregio herbergt de Joodse wijk, die ook tegenwoordig nog Ghetto genoemd wordt, een erfenis van de Duitsers tijdens de oorlog. Er zijn maar 5 synagogen overgebleven, waarvan 3 vandaag de dag toegankelijk zijn als museum. Door de wijk loopt het Canal Canneregio, het kanaal van de wijk, dat vroeger veel gebruikt werd door toeristen die een stedentrip Venetië hadden geboekt.

Zoals je weet staat Italië bovendien bekend om haar uitstekende keuken en lekkere wijnen. Eten en drinken in Venetië is dus geen enkel probleem! Er bezoeken jaarlijks miljoenen mensen Venetië en ze zijn er dus uitstekend berekend op toeristen. Dat kan een voordeel en een nadeel zijn. Ervaar het zelf tijdens een busreis naar Venetië en Italië.

Als je aanbieders vergelijkt, houd dan rekening met de andere excursies of bestemmingen in het programma. Er worden veel verschillende Venetië vakanties aangeboden in combinatie met andere Italiaanse regio’s en soms zelfs in combinatie met Oostenrijk. Kijk dus even goed wat je nog meer wilt zien en of dat je ook leuk lijkt. Kijk, vergelijk en boek je reis naar Venetië! Wij hebben alvast de beste aanbieders voor je op een rijtje gezet.