Eten en drinken in Kroatië

Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Voordelig uit eten in Kroatië

Je moet ervan houden, maar in principe kun je uitstekend eten in Kroatië. Het puur Kroatische eten bestaat vooral uit gerechten die bereid worden met ingrediënten die bij lokale boeren en vissers gehaald worden. Zo krijg je meestal geen grote menukaart, maar wel heel lekker eten, waar je bovendien de lokale economie nog mee steunt. Deze gerechten worden meestal gereserveerd in een Kanoba, een typisch eenvoudig Kroatisch eethuisje.

Ook Pizza, Pasta en Risotto

Behalve Kroatisch eten kun je in de gebieden waar meer toeristen komen, natuurlijk ook de gangbare gerechten als pizza, pasta of risotto eten. De Kroaten zijn zelf trouwens ook dol op pizza, er zijn talloze pizzatentjes waar de pizza’s in een steenoven gebakken worden.
Tip: wil je een pizza met een Kroatisch tintje? Bestel er dan één met pršut, ham die op Kroatische wijze gerookt is.

Visspecialiteiten

Ga je op vakantie naar Kroatië en verblijf je aan de kust? Dan kun je er uiteraard ook veel visspecialiteiten eten. In de toeristische gebieden worden ook veel algemene gerechten aangeboden die iedereen wel lust. Kroaten koken veel met seizoensgroenten omdat ze veel waarde hechten aan het koken met verse producten. In het binnenland van Kroatië eten ze meer vleesgerechten, waarvan een groot deel wild.

Wijnen

Net als in veel Mediterrane landen kun je ook in Kroatië veel lekkere wijnen proeven. Het is geen Spanje of Frankrijk, maar een lekkere wijn is overal wel op tafel te krijgen. In Dalmatië wordt vooral veel rode wijn geteeld. In Istrië zijn de wijnen meer Italiaans georiënteerd, omdat dit dichter bij Italië ligt.

Het voordeel van een vakantie in Kroatië, is dat uit eten gaan hier heel voordelig is. Voor die prijzen kun je in Nederland echt niet uit eten. Als je met een groep naar Kroatië gaat, is er meestal van tevoren een leuk restaurantje voor jullie geregeld waar lekkere gerechten geserveerd worden.

 pršut
pizza

Inspiratie

vlieg bus

Weer eens wat anders: bus rondreizen met het vliegtuig

Wat? Busrondreizen doe je toch met de bus? Ja, dat klopt. Maar als je een bus rondreis met het vliegtuig boekt, kun je wél een stuk verder op vakantie. En ...

Bekijk

De Alhambra in Granada; onze ervaring

Ben je wel eens op vakantie in Spanje geweest? En heb je toen de Alhambra in Granada bezocht? Zo niet, dan raden we je dat zeker aan. Wij zijn er geweest en del...

Bekijk