Busreis Istrië

Een van de mooiste delen van Kroatië bekijken? Kies dan voor een busreis naar Istrië en maak de mooiste excursies in dit gebied of geniet van het zonnige weer in Kroatië.


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Een afwisselende vakantiegebied

Istrië is één van de populairste regio’s in Kroatië. Als je op vakantie gaat naar Kroatië is dit een echte aanrader. Het ligt in het topje van Kroatië en is dus ideaal met de bus aan te rijden. Bovendien liggen er op een relatief klein oppervlak de leukste plekjes: Opatija, Rijeka, Pula, Porec en Rovinj. Het ligt ook aan de Adriatische kust, dus er is genoeg afwisseling tijdens je vakantie.

Istrië in het kort

  • Genieten op één van de velen stranden
  • Groot aantal bus arrangementen
  • Veel mogelijkheden voor indrukwekkende excursies
  • Op ideale afstand voor een busreis

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

10-daagse busreis Istrië, Slovenië en Kroatië

Peter Langhout biedt een onvergetelijke busreis aan, bezoek binnen 10 dagen Istrië, Slovenië en Kroatië. Inclusief leuke uitstapjes en verblijf o.b.v. halfpension!

499,-

Adembenemend Istrië

Pelikaan Reizen heeft een mooie 10-daagse busreis naar Istrië in het aanbod. Bezoek alle hoogtepunten van deze provincie, al te boeken v.a. 579,-!

579,-

Reisprogramma’s

Stap in de bus bij jou in de buurt (mogelijk bij bijna alle reisaanbieders) en reis naar Kroatië. Een fijne reis waarbij je meestal nog een overnachting onderweg hebt. Uitgerust kom je aan in Istrië (Noord-Kroatië) om te gaan genieten van je vakantie! De meeste busreizen naar Istrië duren zo’n 10 dagen. Inclusief reistijd is dat ook wel echt een aanrader om alles te zien.

Stranden van Istrië

Istrië ligt aan de Adriatische kust en dus ook heel geliefd bij strandliefhebbers. De Kroatische stranden zijn wel een beetje anders dan wij in Nederland gewend zijn. Het zijn namelijk allemaal betonnen plateaus die handmatig aangelegd zijn of kiezelstranden. Er zijn ook een heleboel faciliteiten zoals ijstentjes en restaurantjes en vaak ook douches. We raden je aan waterschoentjes mee te nemen. De kiezels zijn vrij grof en dat kan pijn doen aan je voeten. Bij de plateaus kunnen zee-egels zitten. Met waterschoentjes heb je van geen van beide last. De Kroatische stranden zijn kleiner dan in Nederland en pittoresk en dus heel sfeervol.

Rovinj
Rovinj ligt, net als Opatija, Rijeka, Pula en Porec aan de kust. Des te leuker is het om een mooi uitzichtpunt te zoeken. In Rovinj is dat de St. Euphemia kerk. Zelf ook een mooie bezienswaardigheid en goed voor een schitterend uitzicht. Verder zijn de binnenstad en het sfeervolle haventje ook de moeite waard.

Pula
Het mooiste in Pula is het oude Romeinse amfitheater. Het is helemaal opgetrokken uit kalksteen en er pasten vroeger maar liefst 23.000 toeschouwers in.

Porec

De highlight van Porec is, naast het sfeervolle oude centrumpje, de Romeinse Basiliek Eufrasius. Het is geopend voor publiek. Je kunt het dus van binnen bewonderen en in de zomer zelfs een rondleiding genieten. De basiliek staat bekend om de vele mozaïeken van Jezus, Maria en bisschop Eufrasius.

Opatija
Opatija is een super fijne plek om aan het strand te vertoeven. De omringende bergen houden koude lucht tegen en het is hier dus veelal aangenaam. Opatija is ook een van de grotere steden in Istrië. Er ligt een sfeervolle promenade van maar liefst 11km, die prachtig versierd is met vele bloemen en planten. Alleen al heerlijk voor een lekkere (avond)wandeling. Je vindt hier ook veel restaurantjes.

Rijeka
Rijeka is vooral een havenstad en daarmee een belangrijke stad in Istrië en Kroatië zelf. Het draagt veel bij aan de Kroatische economie. Langs de haven loopt een gezellige boulevard waar je naar de schepen kunt kijken. Andere bezienswaardigheden in Rijeka zijn het theater van Ivan Hon Zajc (theater met bijzondere historie en bovendien het eerste gebouw dat van stroom voorzien werd!), de St. Vituskerk en de stadspoort Gradski Toran. Elke Istrië vakantie neemt je mee naar een paar van deze beroemde steden. Ook wordt je busprogramma afgewisseld met vrije tijd, dat je lekker aan het strand door kunt brengen. Het voordeel van een busreis is dat er excursies inbegrepen zijn, waarbij je de leukste bezienswaardigheden in Istrië ziet. Ook krijg je vaak heel leuk contact met de rest van je groep en is het super gezellig om met z’n allen op pad te zijn. Istrië is een handige regio om per bus te ontdekken en dus een echte aanrader! Bekijk gauw de aanbieders van Kroatië/Istrië vakanties die wij voor je uitgezocht hebben!