Busreis naar Lovran

Lovran is een kleine plaats in de provincie Istrië. Met aangename temperaturen in de zomer een echte aanrader!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Ideaal voor een zonvakantie of rondreis!

Wil je op vakantie naar Kroatië met de bus, maar weet je het nog niet helemaal? Neem dan eens een kijkje in Lovran, één van de leukste stadjes in Kroatië. Anders dan de bekendere plaatsen in Istrië (zoals Porec en Opatija), ligt Lovran aan de Kvarner Rivièra. Boven Lovran torent het Ucka gebergte uit met zijn 1400 meter. Door zijn fijne ligging aan de Adriatische zee is het hier goed vertoeven tijdens een fijne zonvakantie in Kroatië.

Lovran in het kort

 • Bezoek de wereldberoemde Plitvice meren
 • Geniet in één van de vele visrestaurants met verse vis, aanrader!
 • Het centrum bestaat uit pittoreske straatjes, zeker de moeite waard om te bezoeken>
 • Touroperators vergelijken

  Reisprogramma Lovran

  Een busreis naar Lovran wordt veelal aangeboden in combinatie met andere stadjes in de buurt. Bijvoorbeeld tijdens een hele rondreis Kroatië met de bus. Vaak doe je dan ook een deel van Istrië aan en/of de wereldberoemde Plitvice meren. Kijk per tour operator rustig naar het reisprogramma en zorg dat het precies bij jouw wensen past. Dan zul je zien dat je volop gaat genieten van een heerlijke busvakantie Kroatië!

  Bezienswaardigheden in Lovran

  In Lovran is het genieten tijdens de zomer, maar ook in het voor en naseizoen. In het naseizoen, zo rond oktober en november, wordt het Kastanjefestival in Lovran gevierd. Dit festival staat zoals de naam al zegt, in het teken van de kastanjeoogst. Muziek, dans en eten dat met kastanjes bereid is, staan in het teken van de dag.

  Een andere festiviteit in het teken van zijn het Kersenfestival in juni.

  Door zijn ligging aan de kust, kun je hier ook uitstekend vis eten. Visrestaurants zijn er in overvloed, dus als visliefhebber zit je hier helemaal goed. Wat ook leuk is, is de sfeervolle vissershaven in Lovran of de Altstadt (de oude stad). Het is enorm leuk om door de pittoreske straatjes van Lovran te struinen. Smalle straatjes en oude huisjes afgewisseld met bloemrijke gedeeltes kenmerken het gezicht van de stad.

  Lovran ligt bovendien ook in de buurt van Opatija, Rijeka, Porec en Rovinj. Leuk voor een extra uitje! Bij de meeste busreizen is dit ook inbegrepen in het reisprogramma. Veel plezier in Kroatië!