Busreis Opatija

Opatija is een schitterende plaats in de provincie Istrië. Met aantrekkelijke temperaturen in de zomer een ideale uitvalsbasis voor een zonvakantie!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Een schitterende plaats in Kroatië

Met de bus naar Kroatië op vakantie? Dan raden wij van 1-Reizen.nl je Opatija van harte aan! Dit sfeervolle stadje in Istrië (Noord-Kroatië) ligt op zo’n 1300km vanaf Utrecht en is dus prima aan te rijden met de bus. Terwijl jij ontspannen je boek aan het lezen bent, brengt de chauffeur je snel en veilig met de bus naar Kroatië.

Opatija in het kort

 • Geniet aan één van de vele strandjes in Opatija
 • Bezoek ook het gezellige stadscentrum met leuke restaurantjes en terrassen
 • Ontdek ook de steden om Opatija heen, zoals Porec en Rovinj
 • Touroperators vergelijken

  Reisprogramma’s Istrië

  Je hebt, net als bij Porec en Rovinj die beide ook in Istrië liggen, keuze uit een excursiereis en een pendelreis. Bij een bus rondreis ga je met een gezellige groep Opatija en omgeving ontdekken. Veelal gaan die bus rondreizen naar Istrië en ontdek je de hele regio. Opatija is dan vaak de uitvalsbasis of wordt in ieder geval aangedaan. (terecht volgens ons). Bij een pendelreis boek je alleen de busreis naar Kroatië en de accommodatie. (hotel, appartement of camping in Opatija)

  In Nederland stap je in de bus bij jou in de buurt, waarna je koers zet naar Kroatië. Relaxed en uitgerust kom je aan om te genieten van vakantie in Kroatië!

  Bezienswaardigheden in Opatija

  Stranden in Opatija
  Opatija is samen met Rovinj en Porec de bekendste stad in de regio Istrië in Kroatië. Het is er volop genieten van zon, zee en strand. Niet zoveel zandstranden, wel gezellige (ja echt!) kunstmatig aangelegde stranden met barretjes en terrasjes. Lekker relaxen! (let wel op zee-egels, neem voor de zekerheid waterschoentjes mee). De strandjes in Opatija zijn niet zo groot, maar het zijn er wel veel. Dit zorgt ervoor dat het niet massaal wordt en dat de gezelligheid behouden wordt.

  De Promenade
  Zoals veel steden heeft ook Opatija een gezellige promenade/boulevard. De boulevard is maar liefst 11 km lang, dus lang genoeg om lekker te flaneren! (of andere mensen te kijken:-)). Het is er prachtig versierd met exotische bloemen en planten, die het tot een sfeervol geheel maken.

  De Sv. Jakovkapel
  Als je de promenade afloopt, loop je vanzelf tegen de Sv. Jakovkapel op, die stamt uit 1506! Een mooie kapel waar je zeker even een kijkje moet nemen als je op vakantie in Opatija bent. Naast de kapel, in de zee, staat een beroemd bronzen beeld met de naam “groet aan de zee”. Dit is min of meer het teken van Opatija geworden. Je zult het ook veel terug zien in bijvoorbeeld ansichtkaarten die ze in de stad verkopen.

  Opatija is geen grote stad, maar het is er heerlijk om je vakantie door te brengen. Tijdens een busvakantie Kroatië is de kans groot dat je Opatija aandoet, maar als je er meer tijd wilt doorbrengen, kies dan echt voor een vakantie in Opatija zelf. Kroatië is gewoon een prachtig land. Bekijk de tour operators met Opatija reizen die wij alvast voor je geselecteerd hebben, zodat je snel en gemakkelijk een keuze kunt maken. Veel plezier!