Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Een schitterende bestemming voor een zonvakantie

Busreizen naar Kroatië zijn al jaren razend populair. Een gastvrij land dat ook nog eens goedkoop is. Wat wil je nog meer! Het is vanaf Utrecht ongeveer 13 uur rijden naar Kroatië, afhankelijk van het opstapschema van je tour operator en de rusttijden van de chauffeur. Een prima afstand om te overbruggen per bus. Porec is een kuststadje in Istrië in Noord-Kroatië waar veel vakantiegangers elk jaar genieten van zon, zee en strand.

Porec in het kort

  • Geniet in de zomer van de goede temperaturen aan de westkust van Kroatië, het kan hier wel 32 graden worden!
  • Profiteer van de aantrekkelijke prijzen in Porec
  • Geniet ook van de schitterende omgeving met steden als Opatija, Rijeka en Pula.

Touroperators vergelijken

Reisprogramma’s Porec

Er zijn verschillende reizen naar Porec waar je aan kunt deelnemen, op te delen in bus-excursiereizen en pendelreizen. Bij een excursiereis zijn de excursies inbegrepen, zoals de naam al zegt. Je sluit je dan aan bij een gezellige groep waar je alle excursies mee onderneemt. Ook is er dan een chauffeur en/of reisleider bij die je meeneemt naar de bezienswaardigheden in Porec.  Bij een pendelreis boek je enkel de busreis naar Porec + een accommodatie, bijvoorbeeld één van de vele campings in Porec (of een hotel of appartement). Het is aan jou of je de bezienswaardigheden zelf wilt ontdekken of dat je gezellig bij de groep aansluit.

Bezienswaardigheden in Porec

Porec is vooral geliefd omdat het aan de kust ligt. Het is dus ideaal om lekker te zwemmen en te zonnen. Heel Kroatië kent niet veel zandstranden, maar wel veel betonnen plateaus waar gezellige strandjes van gemaakt zijn. Tip: neem zwemschoenen mee vanwege zee-egels die ze aan de zijwanden vastkleven. Bij deze stranden zijn ook altijd allerlei barretjes en restaurantjes gevestigd waar je lekker wat te eten of drinken kunt halen.

Als je op één van de campings in Porec verblijft, is er vaak een stuk privéstrand inbegrepen.

Andere bezienswaardigheden in Porec zijn de Euphrasius basiliek, die in de zesde eeuw gebouwd is en tegenwoordig op de UNESCO lijst staat. Ook leuk is de groente- en fruitmarkt Trg Rakovca.

Heb je zin in een extra uitstapje, dan kun je ook met het openbaar vervoer naar andere steden in Istrië, zoals Opatija, Rijeka en Pula.

Als je op zoek bent naar een lekkere zonvakantie in Kroatië, dan raden een busreis naar Porec zeker aan. Maak zelf je keuze uit een pendelreis of excursiereis naar Porec via de tour operators die wij alvast voor je geselecteerd hebben.