Praktische informatie over Kroatië

Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Goed voorbereid naar Kroatië

Valuta
Ze betalen gewoon met de Kuna in Kroatië. Je hoeft van tevoren niet per se geld te wisselen, je kunt de Kuna’s ook ter plaatse pinnen met je Nederlandse pinpas. Controleer van tevoren wel even of je pinpas goed staat ingesteld en je dus geld vanuit andere landen op kunt nemen. Soms zet de bank er een beveiliging op, zodat dat niet zomaar kan.

Om precies te weten hoeveel 1 Kuna waard is, kun je op internet de huidige wisselkoers opzoeken. (De wisselkoers wisselt namelijk per dag).

Stekkers

Je kunt gewoon van je Nederlandse stekker gebruik maken (220v).

Reisdocumenten
Je kunt met je ID-kaart naar Kroatië op vakantie gaan. Natuurlijk is een geldig paspoort ook goed. Je rijbewijs is géén geldige legimitatie buiten Nederland. Controleer altijd nog even of je reisdocument nog geldig is als je op vakantie gaat.

Het weer
Bijna alle busreizen naar Kroatië gaan in de zomer, omdat het weer er dan uitstekend is. Vooral aan de kustplaatsen en in het zuiden is het hier goed vertoeven. In de winter is het vooral in het zuiden natter en kan het op sommige plaatsen ook kouder zijn. In de bergen is het zeker kouder en kan het ook sneeuwen in de winter. Maar als je een busreis Kroatië boekt zal dat altijd in de zomer zijn. Genieten!

Tijdsverschil
Er is geen tijdsverschil.

Taal

De officiële taal in Kroatië is het Kroatisch. In de gebieden waar meer vakantiegangers komen spreekt men ook steeds beter Engels en vaak ook Duits.

vlag kroatie
kuna

Inspiratie

vlieg bus

Weer eens wat anders: bus rondreizen met het vliegtuig

Wat? Busrondreizen doe je toch met de bus? Ja, dat klopt. Maar als je een bus rondreis met het vliegtuig boekt, kun je wél een stuk verder op vakantie. En ...

Bekijk

De Alhambra in Granada; onze ervaring

Ben je wel eens op vakantie in Spanje geweest? En heb je toen de Alhambra in Granada bezocht? Zo niet, dan raden we je dat zeker aan. Wij zijn er geweest en del...

Bekijk