Busreizen naar Rovinj

Rovinj is een schitterende plaats in de Kroatische provincie Istrië. De plek is zeer geliefd onder zonvakantie aanbieders. Vergelijk nu alle busreizen!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Geliefd bij zonaanbieders en vakantiegangers die van gezelligheid houden

Rovinj is een heerlijk stadje in de regio Istrië, in Noord-Kroatië. Het is enorm geliefd bij zonaanbieders en vakantiegangers die van gezelligheid houden.

Rovinj in het kort

  • Rovinj heeft in de zomer een aantrekkelijke temperatuur, daardoor is de plaats zeer geschikt voor een zonvakantie
  • Combineer je bezoek aan Istrië met een bezoek aan de omliggende stadjes
  • Naast zonnen ook genoeg mogelijkheden om cultuur te snuiven!

Touroperators vergelijken

Reisprogramma’s

Bij busreizen naar Rovinj kun je, net als bij busreizen naar Porec, kiezen uit een excursiereis of een pendelreis.
Een excursiereis = inclusief excursies, gids, programma en gezellige groep. Je verblijft meestal met de groep in een hotel.
Een pendelreis = alleen de busreis Rovinj + accommodatie. De accommodatie kan een hotel, appartement of camping zijn.

Voor beide valt iets te zeggen. Het ligt er net aan of je zin hebt in een zonvakantie in Kroatië of dat je het ook leuk vindt om met een groep excursies te ondernemen.

Bij beide type busreizen naar Kroatië wordt je in Nederland opgehaald op een plaats bij u in de buurt. U reist dan in ongeveer 1300 km naar Kroatië waar je kunt gaan genieten van je welverdiende vakantie. Bij een excursiereis heb je dus een programma waarin excursies worden afgewisseld met vrije tijd waarin je lekker kunt relaxen.

Bezienswaardigheden in Rovinj

Stranden van Rovinj
Kroatië is een geliefd land voor zonvakanties en ook Rovinj wordt niet overgeslagen. Deze kustplaats in Istrië trekt jaarlijks vele liefhebbers. Kroatië kent niet echt zandstranden, maar veelal kunstmatige plateaus die gezellig worden gemaakt met restaurantjes en barretjes. Veel campings hebben een eigen stukje privéstrand. De stranden in Rovinj zijn niet groot, maar des te gezelliger.

Saint Euphemia kathedraal
De toren van deze kathedraal in Rovinj is een belangrijk deel van de ‘skyline van Rovinj’. Het is een van de herkenbare dingen in de stad en absoluut de moeite waard om even te gaan bekijken. De architectuur en de sfeer die de kathedraal uitstraalt zijn prachtig.

Ronddwalen!
Wat is er nou lekkerder dan lekker ontspannen door een sfeervol Kroatisch stadje wandelen? Dwaal lekker door het stadje en snuif de lokale cultuur op. Een echte aanrader!

Uitstapjes in Istrië
De regio Istrië is niet zo groot en dus is het makkelijk om leuke andere stadjes in de buurt te bezoeken. Bijvoorbeeld Porec, Opatija of Rijeka. Allemaal vergelijkbare stadjes met allemaal hun eigen charme.