Busreis Noorwegen

Boek een busreis naar Noorwegen en laat je meenemen naar de hoogtepunten van Noorwegen. Van hoofdstad Oslo tot de mooiste natuurwonderen!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Een aanrader voor natuurliefhebbers

Rondreizen naar Noorwegen worden met het jaar populairder. En dat is niet zonder reden. Het is een prachtig land, vol met de meest indrukwekkende natuur die u ooit gezien heeft. Noorwegen is één van de mooiste landen van Scandinavië. Bij veel rondreizen in Scandinavië wordt Noorwegen overigens ook gecombineerd met Zweden en /of Finland.

Hadden we al gezegd dat we Noorwegen prachtig vinden? 😉
Eigenlijk is de enige reden om níet al eens op vakantie naar Noorwegen te zijn geweest, de prijs. Het is geen voordelig land. Heel Scandinavië ligt qua prijs hoger dan andere landen in Europa, maar als je het kunt missen, dan is het absoluut de moeite waard. De natuur is er uniek.

Noorwegen in het kort

  • Een land met schitterende natuur, zoals: de Noordkaap, Hardangervidda en Sognefjord
  • Ideaal om te combineren met Finland en/of Zweden
  • De prijzen liggen helaas een stuk hoger dan in Nederland
  • Vergelijk wel 5 aanbieders!

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

9-daagse busreis Schitterend Noorwegen van Peter Langhout

Bezoek tijdens deze bus rondreis het schitterende Noorwegen! Tijdens deze busreis word je meegenomen naar alle hoogtepunten van Noorwegen. Wat dacht je van bezoeken aan Oslo, Hardangerfjord, Hardangervidda en Sognefjord. Inclusief vele extra's zoals excursiepakket t.w.v. 45,-! Verblijf o.b.v. halfpension. Nu al te boeken bij Peter Langhout reizen v.a. 759,-

759,-

Verborgen schatten van Noorwegen - 9 dagen

Ga mee op ontdekkingstocht naar de verborgen schatten van Noorwegen! Tijdens de reis verblijf je in hotels o.b.v. halfpension en ga je met de ferry richting Noorwegen. In Noorwegen word je langs alle hoogtepunten van het land gebracht. Inclusief extra's zoals rondrit in de stad en koffie&gebak op de heenreis. Boek bij Pelikaan Reizen al v.a. 849,-!

849,-

Reisprogramma’s

Noorwegen kun je uitstekend met de bus bereizen. Het ligt zoals gezegd niet naast de deur, dus stel je wel in op aardig wat reistijd. Maar met de bus naar Noorwegen is wel een ideale manier om veel van het land te zien. Want terwijl je reist, passeer je de mooiste landschappen en uitzichtpunten. Er zijn een aantal steden en bezienswaardigheden in Noorwegen die je bij de meeste busreizen wel aandoet (Oslo, Flam, verschillende fjorden). Die mag je ook echt niet missen. Kleine excursies kunnen per busreis verschillen, dus lees vooral alle excursieprogramma’s op je gemak eens door.

Oslo

In Oslo krijg je bij veel busreizen naar Noorwegen een rondleiding door de stad. Dat is ook echt wel heel leuk, want het is er best wel anders dan in Nederland. Bovendien begrijpen de meeste mensen niet veel van het Noors en kun je jezelf dus niet gemakkelijk wegwijs maken. En een rondleiding vertelt je zoals altijd gewoon heel veel over de stad. Bijvoorbeeld over het Vikingverleden van het stoere Oslo.

1-Reizen.nl aanrader: Hardangervidda.

Dit is één van Noorwegens grotere Nationale Parken en met recht heel bijzonder te noemen. Bergmeren en woest konkelende rivieren bepalen het beeld. Door al dat vocht is de begroeiing hier heel goed. En daar komen weer….. rendieren op af! De grootste populatie van rendieren in Noorwegen verplaatst zich over de vlaktes van Hardangervidda.

Flam en de Sognefjord

De Sognefjord is de langste en diepste fjord in Noorwegen. Flam ligt in een arm van deze fjord en is een uitstekende plek om vanuit de fjord te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Flam een boottocht maken of een treintochtje met de spoorbaan. Beide goed voor spectaculaire uitzichten. Exclusief: bij Peter Langhout Reizen ga je, behalve naar Flam, als het weer goed is, ook een prachtige busrit maken naar Stalheimskleiva. De buschauffeur bedwingt deze steile pas met maar liefst 13 (!) haarspeldbochten perfect en stopt op plekken waar u fan-tas-tisch uitzicht op de watervallen van Sivlefossen en Stalheimsfossen heeft!

Zweden

Zoals we al zeiden worden Noorwegen en Zweden vaak met elkaar gecombineerd. Dat is vooral omdat het 1) allebei prachtige landen zijn en 2) je vaak via Zweden naar Noorwegen rijdt. Je komt dan bijvoorbeeld langs Trelleborg of Stockholm. Een leuke manier om wat extra’s van Scandinavië te zien!

Finland & Fins Lapland

Ook Finland wordt vaak aangedaan tijdens een vakantie naar Noorwegen. Vaak kom je aan in de havenstad Turku, vanwaar je doorrijdt naar de Finse hoofdstad Helsinki. Ook prachtig: Fins Lapland! Sneeuwwitte natuur dat aanvoelt alsof je in een sprookje beland bent.

De Noordkaap

Nog veel vaker wordt een busreis Noorwegen (al dan niet in combinatie met andere landen) gecombineerd met een bezoek aan de Noordkaap. Want zeg nou zelf, als je toch in de buurt bent, mag je het unieke verschijnsel op de Noordkaap niet missen, toch? We hebben het over de Midzomernachtzon, de zon die ’s nachts niet onder gaat en continu blijft schijnen. Heel bijzonder en heel uniek. Ook heb je een prachtig uitzicht over zee. Je krijgt het gevoel alsof je aan het einde van de wereld bent… Op de Noordkaap zijn ook de Noordkaaphallen, een soort minimuseum over de Noordkaap. U kunt er een film zien over de Midzomernachtzon en de vier seizoenen op de Noordkaap.