Busreis Oostenrijk

Oostenrijk is een fantastisch vakantieland voor natuur- en muziekliefhebbers! Bezichtig de schitterende meren en bergen. Of laat u verrassen door de authentieke dorpjes!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Een land boordevol cultuur, gezelligheid en natuur!

Geen kramp in je been vanwege de file voor de Tauerntunnel, maar ontspannen met een boek op schoot. De buschauffeur brengt je veilig naar Oostenrijk; jij hoeft alleen maar te relaxen. Niet voor niets is zijn busreizen naar Oostenrijk zo populair.

Veel tour operators bieden daarom leuke excursiereizen aan, waarbij je de leukste plekjes van Oostenrijk ziet. Tirol is verreweg de bekendste regio in Oostenrijk en bovendien erg geliefd, zowel in de zomer als in de winter. In de winter kun je lekker skiën in Oostenrijk, in de zomer is het genieten van glooiende groene heuvels, wandelingen in de vrije natuur en lekker eten in Oostenrijkse restaurants.

Bestemmingen in Oostenrijk

Oostenrijk in het kort

  • Bezoek de gezellige stad Salzburg
  • Mis niet de festiviteiten in Tirol
  • Geniet van de schitterende natuur

Touroperators vergelijken

Schitterende natuur en Salzburg

Reis je met de bus naar Oostenrijk, dan is de kans groot dat je Salzburg zal bezoeken. Een leuke en gezellige stad die typisch is voor de Oostenrijkse gezelligheid. Geen massaal gebeuren, maar groot genoeg om je een dag te vermaken. Soms is er zelfs een rondleiding met een gids inbegrepen, extra leuk! Als je naar Oostenrijk op vakantie gaat, is de kans groot dat je van natuur houdt. Er zijn natuurlijk leuke steden, maar de natuur neemt een groter gedeelte van het reisprogramma in. Zo ga je meestal met de bus richting de beroemde Grossglockner gletsjer (erg fijn met de bus) en bezoek je dan ook meteen het dorpje Heiligenblut, waar een schattig en bijzonder kerkje staat. Een andere hele bijzondere streek is Salzkammergut, onder andere bekend van de Familie Von Trapp uit de Sound of Music. Maar liefst 76 meren verbinden deze regio met elkaar. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit voor aangename beelden zorgt.

Festiviteiten in Tirol

De Almabtrieb in Tirol
Ben je van plan rond september met de bus naar Tirol te gaan? Mis dan zeker niet de Almabtrieb! De wat? De Almabtrieb is een bijzondere (en ook een beetje een rare) Tiroolse traditie, die plaatsvindt als de boeren hun vee van de weide naar de stallen brengt, aan het einde van het zomerseizoen. Voor ons is dat misschien heel normaal, maar daar maken ze er een heel feest van! Vol passie versieren het vee uitbundig met slingers en zelfgemaakte versiersels. Dit bonte gezelschap wandelt vervolgens van de weide naar de stallen. Het is echt een dolle boel! Denk je dat het ‘feest’ maar van korte duur is? Echt niet! Aansluitend worden namelijk nog een heleboel feesten georganiseerd. Op en top gezelligheid dus! De Almabtrieb neemt natuurlijk geen hele week in beslag. Daarom wordt een busreis Tirol waarbij je de Almabtrieb bewondert, gecombineerd met allerlei andere excursies. Denk aan Innsbruck, Kufstein en de Swarovski kristalwereld.

Muziekfeest!

Muziekliefhebber? Boek dan in het voorjaar of het najaar een busreis Tirol en woon de Muzieklente of de Muziekherfst bij. De toppers uit de Oostenrijkse muziekwereld domineren in 2015 alweer voor de 22e(!) keer dit feest en staan garant voor een geweldig gezellige reis! Hansi Hinterseer (de Oostenrijkse André Hazes) is de spil in het terugkerende evenement en razend populair bij de bezoekers. Verder worden er elk jaar andere populaire artiesten uitgenodigd, die samen de tent op z’n kop zetten. Lekker met een gluhweintje genieten van Hollandse hits (maar dan op z’n Oostenrijks)? Boek dan uw Oostenrijk vakantie naar de Muzieklente of de Muziekherfst! Kortom, waar je ook naartoe wilt in Oostenrijk, er is altijd een busvakantie die bij je past. Kijk naar het excursieprogramma of het evenement waar je graag naartoe wilt en boek jouw vakantie.