Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Citytrip Wenen

Wenen is een schitterende stad die bol staat van pracht en praal. Het is ook een dure stad, maar met een busreis Wenen zijn de meeste excursies al bij je reis inbegrepen. Je komt dan niet voor onverwachte (dure) verrassingen te staan. Je zult versteld staan van de prachtig en praag tijdens je vakantie in Wenen.

  • Wonderschone stad
  • Excursies met gids geven je veel inzicht in Wenen
  • Betaalbare busreizen naar Wenen

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

Een unieke busreis naar busreis Wenen en Sisi - 6 dagen

Peter Langhout Reizen biedt een 6-daagse busreis aan naar Wenen en Sisi. Ontdek in korte tijd het beste van dit gebied. Inclusief stadstour door Wenen met gids en vele extra's.

539,-

Met van Nood Reizen naar Wenen - 5 dagen

Maak met Van Nood Reizen een stedentrip met de bus naar het Oostenrijkse Wenen. Al vanaf 279,- gaat u mee op busreis en bezoekt u de mooiste plekken van het gebied. Dankzij de optionele excursies in het pakket kunt u zelf bepalen om uw tijd zelf in te delen of om mee te gaan met de groep.

279,-

Wenen is ook een dure stad, maar met een busreis Wenen zijn de meeste excursies al bij je reis inbegrepen. Je komt dan niet voor onverwachte (dure) verrassingen te staan. Om deze reden wordt er vaak ook niet gekozen voor een hotel ín Wenen, maar voor een hotel net buiten de stad. In het geval van een Wenen busreis is dat geen probleem, omdat de chauffeur je netjes naar alle bezienswaardigheden brengt, zoals het programma voorschrijft. Je slaapt dan voordeliger, maar krijgt nog steeds alles te zien wat je wilt!

Wenen is de trots van Oostenrijk en een stedentrip mag dan ook niet ontbreken. Wist je dat Wenen een echte muziekstad is? Muziekliefhebbers kunnen hun hart dan ook ophalen aan veel opera in Wenen.

Als je voor een busreis naar Wenen kiest, al dan niet in combinatie met andere regio’s in Oostenrijk, kijk dan goed naar het programma. Het kan onderling enigszins verschillen bij de tour operators. Een busreis naar Wenen is heel fijn, omdat het nog best een eindje rijden is. Bij alle reizen naar Wenen kun je overigens opstappen bij jou in de buurt. Je rijdt dan naar een verzamelpunt (nog in Nederland) en van daaruit in één keer naar Wenen. Ben je er klaar voor?
Bezienswaardigheden Wenen

Don’t Miss: Schloss Schönbrunn
Wenen heeft een hele rijke historie en daarmee ook veel historische gebouwen. Tijdens een citytrip Wenen mag een bezoek aan Schloss Schönbrunn dan ook niet ontbreken. Vele eeuwen geleden is het gebouwd als zomerverblijf van de toenmalige keizer. Zoals je weet hebben veel staatshoofden enorme wensen als het gaat om hun paleis en de paleistuinen. Zo ook de Weense keizers. Schloss Schönbrunn in Wenen heeft namelijk zelfs een eigen paleistuin met dierentuin!

Stephansdom
Zoals het een echte stad betaamt heeft ook Wenen een mooie, beroemde kathedraal: de Stephansdom. En het is niet zomaar een kathedraal, want hier zetelt de Aartsbisschop van Oostenrijk. Als je ervoor of erin staat zul je geïmponeerd zijn door de omvang: de Stephansdom is maar liefst 107 meter lang en 34 meter breed.

Staatsopera in Wenen
Ook als je geen opera liefhebber bent, is dit een must see in Wenen. Deze wereldberoemde opera staat in de top 10 van beste opera’s ter wereld en is bovendien de grootste van heel Oostenrijk. Tijdens de tweede wereldoorlog heeft het Weense Operagebouw flink wat moeten doorstaan. Daarna is het echter verbouwd en heropend. Tegenwoordig is het dan ook een symbool voor de vrijheid van Wenen en Oostenrijk.

Bijzonder -> Wijnstad Wenen
Je verwacht het niet meteen, maar midden in Wenen vindt je plotseling bloeiende wijnranken! In de wijk Grinzing zijn daarom ook veel sfeervolle restaurantjes waar ze de smakelijke, zelfgemaakte wijnen schenken. In het oude wijnhuis (Presshaus) vindt je zelfs nog een wijnpers van maar liefst 250 jaar oud.

Dierentuin Wenen/Tiergarten Schönbrunn
Men weet het niet zeker, maar aangenomen wordt dat de Tiergarten (dierentuin) Schönbrunn de oudste dierentuin ter wereld is. Al ruim 250 jaar worden hier (wilde) dieren gehouden. Tegenwoordig vindt je er nog steeds leeuwen, tijgers, zebra’s, pinguïns, reptielen, wolven, reuzenpanda’s, Afrikaanse olifanten en nog veel meer.

Winkelen in Wenen
Net als tijdens alle stedentrips, kun je ook tijdens je stedentrip Wenen ideaal shoppen. Kijk bij het reisprogramma van elke tour operator wel even of je voldoende vrije tijd hebt om te shoppen. Vaak zijn de programma’s goed gevuld met excursies, om zoveel mogelijk te zien van Wenen. Met een busreis Wenen wordt je dan ook steeds netjes heen en weer gebracht door de chauffeur. Wil je specifiek shoppen, check dit dan even.

Neem dan zeker even een kijkje op de Kärntner strasse, de bekendste winkelstraat van de stad. Het loopt van de Stephansplatz tot aan de Staatsopera, dus ideaal te combineren met deze twee bezienswaardigheden in Wenen. Op de Köhlmarkt vindt je veel haute couture, voor de liefhebber.

Ben je van plan een citytrip Wenen te boeken? Vergelijk dan de aanbieders die wij voor je hebben uitgezocht. We hebben de tour operators met de leukste reisprogramma’s voor Wenen stedentrips op een rijtje gezet. Kijk goed wat jíj per se wilt zien en kijk welk programma het beste bij jou past. Veel bezienswaardigheden in Wenen worden bij alle busreizen aangedaan, maar sommige kunnen ook verschillen per aanbieder.