Busreis Polen

Polen is een schitterend land met een rijke geschiedenis. Bezoek tijdens een leuke bus rondreis het beste van het land, zowel steden als natuur!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Een veelzijdige land met rijke geschiedenis

Polen is één van de meest interessante landen van Europa. Als je van een vakantie houdt waar je én lekker kunt ontspannen, én kunt genieten van veel cultuur en natuur, dan zit je in Polen helemaal goed. Vooral het aandeel cultuur en historie is hier hoog. Zoals je weet heeft Polen een grote oorlogshistorie. Overal waar je komt vindt je dus herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog. Dat is een interessant geven, bijvoorbeeld als je Auschwitz bezoeken wil. Een bijzondere ervaring. Geen vrolijke, maar wel bijzonder. Maar natuurlijk moet je vakantie ook vrolijk zijn, en ook dat is Polen! Steden als Gdansk en Krakau zijn heel gezellig en sfeervol en bieden mooie bezienswaardigheden. En te midden van dat alles beleef je de prachtige natuur van Polen. Ideaal tijdens je busreis: lekker ontspannen op reis terwijl je naar buiten kijkt en van de mooie natuur geniet.

Polen in het kort

 • Bezoek de hoofdstad Warschau en steden Krakau en Gdansk
 • Vind je de geschiedenis van WOII interessant? Bezoek dan Auschwitz, een zeer indrukwekkende en bijzondere excursie
 • Ontdek naast de steden ook de Poolse natuur!
 • Touroperators vergelijken

  Reisprogramma’s Polen

  Polen is een groot land, met maar liefst 312.000 km2 aan oppervlakte. Je kunt dus een rondreis door heel Polen maken, maar ook kiezen voor een deel van het land. Zoals alleen Noord-Polen of alleen Zuid-Polen. De busreizen door een deel van Polen zijn goed te doen in een dag of 7/8. Wilt u meer zien van Polen, dan raden we je zeker aan wat langer te gaan. Een dag of 12 heb je dan minimaal wel nodig. Boek snel en pak de bus naar Polen!

  Bezienswaardigheden in Polen

  Krakau
  Krakau is één van Polens gezelligste steden! Het is geen grote stad en ook het stadscentrum is klein, maar gezellig. Het centrum wordt omringd door een soort buitenring, wat is aangelegd als park. Om het hele centrum ligt dus een strook aan park, waardoor er veel groen is. De bezienswaardigheden in Krakau zijn goed te voet te bereiken, zoals de kerk op het grote plein (waar ook veel gezellige tentjes zitten), maar ook de fabriek waar Oscar Schindler tijdens WOII veel Joodse arbeiders in dienst had en redde.

  Auschwitz bezoeken
  Als je naar Krakau op vakantie gaat, mag een bezoek aan Auschwitz (net buiten de stad) eigenlijk niet ontbreken. Vaak wordt dit ook gecombineerd met een bezoek aan de Wieliczka zoutmijnen, die op dezelfde route vanuit Krakau liggen. Het is een imponerend bezoek waar je veel indrukken opdoet. Geen vrolijke, maar wel een onmisbare ervaring. Je moet er eens geweest zijn. Je krijgt er vrijwel altijd een rondleiding door de Auschwitz kampen, wat het des te indrukwekkender maakt.

  Gdansk
  Gdansk is een stad met een lange historie. Het heeft afwisselend tot Duitsland en Polen behoord. Met de schattige geveltjes op de huizen in de binnenstad heeft het wel iets weg van oud Amsterdam, doch met zijn hele eigen charme. O.a. bij Peter Langhout Reizen krijg je een rondleiding door Gdansk tijdens de Polen busreis.

  Warschau
  Warschau/Warschaw is de hoofdstad van Polen en vol met leuke bezienswaardigheden. Wat dacht je van het Lazienkipark waar je ook het Chopin monument vindt? Of het Koningsslot, het symbool van Polen? Wat ook leuk is om een ritje met een paardenkoets te maken, eigenlijk toch ook wel een symbool van Polen.

  Het merengebied van Mazurië
  Een prachtig stukje natuur in het hart van Polen. Een groot merengebied dat uit meer dan 2000 meren bestaat en omgeven door dichte bossen. Hier ga je meestal met de bus naartoe voor een mooie rondtocht. Ook in die regio vindt je trouwens het dorpje Gierloz, waar het Wolvennest te vinden is (een voormalige hoofdkwartier van Hitler).
  Je ziet, Polen is interessant, leuk en mooi tegelijk. Perfect voor een afwisselende busreis! Kijk gauw bij de aanbieders van Polen busreizen en rondreizen en kies de mooiste vakantie!