Busreis Portugal

Een busreis naar Portugal is een echte aanrader. Het land heeft veel te bieden, van mooie natuur tot authentieke steden als Lissabon en Porto. Vergelijk nu alle busreizen!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Portugal: Een ideaal vakantieland!

Portugal liefhebber? Dan weet je vast en zeker al van alles over dit mooie land. Is het nieuw voor je? Maak er dan kennis mee! Portugal is een prachtig land dat tegen Spanje aan ligt en daarom ook vaak gecombineerd wordt tijdens rondreizen met de bus. Omdat je Spanje sowieso aandoet onderweg, is een combinatie snel gemaakt.

Reisprogramma’s
Voor de meeste rondreizen Portugal trek je dus wat langer uit, zeker als je ook Spanje meeneemt. Minimaal 10 dagen is wel nodig, maar liever nog iets langer. Bijvoorbeeld 14 of zelfs 17 dagen, zodat je genoeg tijd hebt om de leukste highlights te zien.

Er zit best veel variatie in de rondreizen Portugal (en Spanje), dus we raden je aan vooral de verschillende reisprogramma’s goed door te lezen.

Portugal in het kort

 • Een combinatie van mooie natuur en leuke steden
 • Bezoek de hoofdstad Lissabon, een ideale stad om cultuur te snuiven!
 • Kijk je ogen uit in de stad Porto! De portproeverijen, de Douro en binnenstad mag je niet missen!

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

Ga mee op 14-daagse busreis naar Spanje & Portugal

Het beste van Portugal en Spanje bezoeken in één busreis? Ga dan mee op 14-daagse reis met Peter Langhout Reizen. Tijdens deze reis ontdek je de mooiste natuur, steden en dorpjes van beide landen. Bezoek bijvoorbeeld Porto, Madrid, Coimbra en Burgos. Boek al vanaf 699,-!

699,-

15 dagen - busreis Portugal & Spanje

Tijdens deze busreis van Effe Weg maak je kennis met het echte Portugal & Spanje. Bezoek onder andere Andorra, Madrid, Porto, Barcelona en Coimbra. Inclusief ontbijt en diner, al vanaf 699,-!

699,-

Bezienswaardigheden in Portugal

Coimbra
Coimbra is een van oorsprong Romeinse stad en nog steeds erg populair bij toeristen. Het is er sfeervol wandelen door de oude smalle straatjes. Het is tegenwoordig ook een bruisende studentenstad, met de oudste universiteit van Europa. Ook de oude en de nieuwe kathedraal zijn leuk om te bezoeken.

Serra da Estrella natuurgebied en gebergte
Het natuurgebied Serra da Estrella is een prachtig gebied waar je met de bus een mooie rondrit door kunt maken. Bergen, ravijnen en hellingen, prachtige rotsformaties en sfeervolle beekjes en meertjes. Met de bus is het allemaal ideaal te bewonderen, terwijl de vakkundige chauffeur je veilig en wel door het Estrella gebergte loodst.

Lissabon
Lissabon mag echt niet ontbreken tijdens je vakantie in Portugal. De hoofdstad is een bruisende eenheid van gezelligheid, restaurantjes, terrasjes en bezienswaardigheden. De traditionele Fadomuziek leeft hier nog ontzettend. Het kan dan ook zomaar zijn dat je terecht komt bij een groep Portugezen die nog de echt authentieke Fadomuziek ten gehore brengt met bijbehorende dansen. Het bekendste kenmerk van Lissabon zijn de gele trams die zo oud zijn dat ze eigenlijk in een museum thuis horen, maar de karakteristieke gele trammetjes rijden nog steeds door de stad en zijn een echte bezienswaardigheid geworden!

Sommige tour operators bieden ook een rondleiding in Lissabon aan tijdens hun busreizen Portugal. Een leuke manier om meer over te stad te weten te komen.

De Algarve
De Portugese Algarve is een uitgestrekte regio met een heel divers landschap een veel stukken kust. In de zomer is de Algarve ook erg geliefd bij zonaanbidders. De bekendste kustplaatsen in de Algarve zijn Albufeira, Portimao en Lagos. Hier komen veel toeristen genieten van de gezelligheid en het strandleven. Het heuvelachtige binnenland van de Algarve is daarentegen een stuk ongerepter. Veel stukken zijn helaas afgebrand tijdens bosbranden, maar er is bijvoorbeeld ook een soort waddengebiedje dat onder water loopt bij vloed (en dan diep genoeg is om ook in te varen). Omdat je tijdens Portugal rondreizen steden afwisselt met natuur, is er een grote kans dat jouw rondreis ook de Algarve aandoet.

Faro
Faro is de bekendste stad van de Algarve en ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Het heeft een gezellig en super sfeervol centrum. Het centrum is niet onwijs groot, maar voor een bezoekje van een halve dag bijvoorbeeld is het een hele leuke stad. Neem eens een kijkje bij de oude stadsmuren, die Faro ook vandaag de dag nog ommuren. In de muren vindt je 3 enorm indrukwekkende stadspoorten.

Ook de kathedraal Se (aan het plein Largo da Se) is erg mooi. Door meerdere wederopbouwingen vindt je hier veel verschillende bouwstijlen in terug.

Andere mooie kerken en kathedralen in Faro zijn de ‘Nossa Senhora da Assuncao’ en ‘Igreja do Carmo’.

Aveiro
Het schattige havenstadje Aveiro wordt niet bij elke Portugal busreis aangedaan, maar bij sommige reisorganisaties wel (bijvoorbeeld Peter Langhout Portugal Reizen). Met zijn vele gondels, riviertjes en kanalen en kleurrijke bebouwing, lijkt Aveiro eigenlijk wel een beetje op Venetië. Gezelligheid gegarandeerd dus! Visliefhebbers zullen hier smakelijk eten, want er staat veel vis op het menu in de restaurants in Aveiro. Net als in Faro vindt je ook in Aveiro veel cafés waar gezellige Fadomuziek gemaakt wordt.

Porto
Porto is de één na grootste stad in Portugal en wordt door de rivier de Douro in twee delen gesplitst. Een bijzondere brug van twee verdiepingen verdeeld de twee delen met elkaar. Omdat Porto een grote historie heeft en er veel te zien en te doen is, is een rondleiding hier erg leuk.
En natuurlijk moet je hier ook eens een Port drinken. Deze zoete wijn is vernoemd naar de regio waar het vandaan komt en wordt veelal als dessertwijn gedronken.

Fátima
Fátima is een soort bedevaartsoord waar gelovigen graag komen en anderen ook graag een kijkje nemen. Volgens horen zeggen, is Maria daar in 1917 aan meerdere kinderen verschenen.

Bezienswaardigheden Spanje tijdens je rondreis Portugal & Spanje

Deze pagina gaat vooral over rondreizen Portugal, maar omdat je bij veel reizen ook Spanje aandoet, hier ook een opsomming van de leukste steden die in Spanje kunt bezoeken!

 • Madrid
 • Sevilla
 • Córdoba
 • Granada
 • Toledo
 • Zaragoza
 • Barcelona
 • Valencia

Een rondreis naar Portugal boeken?
Omdat er best veel verschil in de reisprogramma’s zit, raden we je aan die eerst goed door te lezen. Dat doen we uiteraard altijd, maar omdat je Portugal vaak in een rondreis combineert met Spanje, kun je echt alle kanten op. Je kunt niet alles zien, dus bedenk voor jezelf wat jij belangrijk vindt om te zien en kies daar je rondreis op uit.

Een rondreis met de bus is een ideale manier om veel van beide landen te zien. Portugal is wel een stukje rijden, maar vaak ga je langer op vakantie en heb je daar de tijd voor. Bovendien heb je altijd een overnachting onderweg, zodat je niet het hele eind in één keer hoeft te rijden. De rest van de afstanden leg je in kleinere stukjes af door onderweg steeds naar een volgende bezienswaardigheid in Portugal (of Spanje) af te reizen.

We hopen je met deze pagina genoeg info te hebben gegeven om een beeld van Portugal te krijgen. En dat je zin hebt gekregen in een vakantie naar Portugal natuurlijk!

Een vakantie in Portugal is puur genieten!