Busreis Andalusië

Andalusië is een ideale bestemming voor een onvergetelijke busreis, met hoogtepunten als het Alhambra in Granada en de Mezquita in Córdoba is er genoeg te bezichtigen. Vergelijk nu alle busreizen naar Andalusië!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Een schitterend gebied in het zuiden van Spanje

Andalusië is hot! Het is één van de prachtigste regio’s in Spanje en klaar om jou te ontvangen! Highlights als Sevilla, Córdoba, Granada met de wereldberoemde Alhambra, maar ook authentieke Andalusische tapas, sfeervolle restaurantjes en de gezelligste terrasjes. En wat dacht je van Jerez de la Frontera? Bekend om de smaakvolle sherry die er gemaakt wordt, maar ook vanwege de paardrijkunst met Andalusiërs (paarden uit Andalusië) en de flamencokunst. Boek en beleef het Andalusische leven zelf!

Andalusië wordt vaak aangedaan als onderdeel van een rondreis Spanje of de rondreis Andalusië wordt alleen in deze regio gemaakt. Perfect natuurlijk, want het is er bijna altijd zonnig en de bezienswaardigheden zijn er ontzettend leuk. Bewonder de mezquita (moskee) van Córdoba, de Alhambra in Granada en de mooiste pleinen in Sevilla. Plof neer op een terrasje met een sangria in de hand. Na een jaar hard werken is het tijd voor wat welverdiende ontspanning.

Maar Andalusië heeft meer dan mooie steden. Het Sierra Nevada gebergte is tevens uitgeroepen tot nationaal park (Parque Nacional de Sierra Nevada) en is echt prachtig. Je kunt er wandelen, paardrijden, vissen, bergbeklimmen en in de winter zijn er vele skipistes. Andalusië herbergt een grote historie en expertise op het gebied van paarden. In Jerez de la Frontera vindt je de Koninklijke Andalusische school voor de paardrijkunst, die je ook kunt bezoeken. Ook komt het beroemde paardenras de Andalusiërs uiteraard uit deze streek.

Een vakantie in Andalusië betekent relaxen, maar als je ook wat wilt zien, is het slim om vooraf enige planning te hebben. Een georganiseerde busreis die kant op is dan vaak heel handig. Tijdens een excursiereis Spanje met de bus worden de excursies samen met een gezellige groep gemaakt. De meeste reisprogramma’s zorgen voor een ideaal evenwicht tussen excursies en ontspannen. En het voordeel van een busreis is dat je zelf niet hoeft te rijden. Vanuit de bus kun je dus extra genieten van de mooi Spaanse natuur als je onderweg bent. Bovendien is een groepsreis Andalusië ook harstikke leuk, want het is vaak beregezellig met je medereizigers om je heen!

Andalusië in het kort

  • Ontdek aan bijna 800 jaar aan cultuurschatten uit de Arabische cultuur zoals het Alhambra in Granada en de Mezquita in Córdoba!
  • Bezoek de schitterende stad Sevilla met een bezoek aan de kathedraal en Alcazar
  • Geniet van de Spaanse gezelligheid op de vele terrasjes in het gebied
  • Maak kennis met de typisch Spaanse gerechtjes zoals Tapas en Paella

Touroperators vergelijken

Bezienswaardigheden Andalusië

Granada en de Alhambra
Granada is een sfeervol stadje in Zuid-Spanje, in Andalusië dus. Net als in elke Spaanse stad kun je er lekker door straatjes struinen, terrasjes pakken, enzovoorts. De bekendste trekpleister van Granada is het Alhambra paleis. Het middeleeuwse paleis herbergt enorm veel kunstschatten en wordt geroemd om de beroemde architectuur, waarvan vele islamitische architectuur.

Sevilla
Sevilla.. er valt zoveel over te zeggen en toch is het ook weer niet nodig. Iedereen kent Sevilla en het is er gewoonweg super mooi en enorm leuk. Neem zeker eens een kijkje bij de Alcazar Real de Sevilla (het Koninklijk paleis). Sevilla is een echte must see tijdens je vakantie in Andalusië.

Córdoba
Córdoba ligt ook in het driehoekje met Sevilla en Granada en is dus prima te doen als je onderweg bent. De meeste busreizen door Andalusië zullen dan ook een combinatie maken van Córdoba met één van deze steden of onderweg naar je volgende bestemming. Het is geen grote stad om een hele dag door te brengen, maar wel heel leuk om even gezien te hebben. Eén van de bekendste bezienswaardigheden in Córdoba is de Mezquita, de islamitische moskee die net als de Alhambra een sterk staaltje architectuur laat zien. Een andere veel gekozen manier om Andalusië te ontdekken is een fly-drive vakantie, bekijk FlyDriveReizen.nl voor meer informatie.

Sierra Nevada nationaal park
Natuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen, want het Sierra Nevada natuurgebied is prachtig. Het is een gebergte dat tevens een nationaal park is. Je kunt er wandelen, fietsen, vissen, paardrijden en wat al niet meer. Een must see voor natuurliefhebbers en ook voor alle andere Spanjegangers leuk, want deze mooie natuur is een mooie afwisseling van de steden in Andalusië. Zo maak je altijd een gevarieerde rondreis door Andalusië.

Cádiz
Helemaal in het puntje van Spanje ligt Cádiz. Een sfeervolle kustplaats met een prachtig strand en een super gezellige boulevard. De boulevard heeft wel wat weg van de boulevard in Havana (Cuba) en wordt ook volop geprezen. Heerlijk om lekker te ontspannen en eventueel een duik in zee te nemen.