Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Pak die kans en Boek je stedentrip naar Praag

Op zoek naar een leuke citytrip Praag? Een goede keuze! Een leuke én goedkope stad. Voor een leuke vakantie naar Praag heb je zo een goedkope citytrip gevonden. Op deze pagina vertellen we je meer over de leuke stad en geven we je tips waar je op moet letten bij het boeken van een busreis Praag.

Praag in het kort

  • Goed bereikbaar per bus
  • Goedkope stad voor excursies & eten/drinken
  • Schitterende stad!

Touroperators vergelijken

Busreizen vergelijken

Ga met Peter Langhout Reizen mee op busreis naar Praag

Geniet van een heerlijke 4-daagse busreis naar Praag met Peter Langhout Reizen. Keuze uit arrangementen met diners. Bezoek de mooiste plekken van Praag met de bus!

99,-

Ga met Effe Weg Reizen mee naar Praag

Ga met Effe Weg mee op 4-daagse stedentrip naar het schitterende Praag. Ook excursiepakket bij te boeken! Nu al te boeken v.a. 79,-!

79,-

Reisprogramma’s

Zo is het slim om te kijken wat er precies is inbegrepen bij je reis. Vaak zie je een busreis Praag voor heel weinig geld. Het is ook een voordelige stad en je betaalt natuurlijk ook niet liever veel geld. Maar kijk wel even welke excursies erbij inbegrepen zijn. Bij sommige aanbieders moet je de excursies namelijk nog bijkopen op de bestemming. Dan kan een andere aanbieder, waarbij de excursies vooraf al zijn inbegrepen, misschien wel goedkoper zijn…

Het is een flink eind rijden (zo’n 12 uur), dus het is wel een aardige zit. Daarom ga je vaak vroeg in de ochtend weg. Niet alle aanbieders gebruiken daarom veel opstapschema’s bij hun reizen naar Praag, maar je kunt altijd wel in de grote steden opstappen. Daarna rijd je meestal in één keer door naar Praag. Hierdoor is ook een (lang) weekendje Praag heel goed te doen.

Er wordt vaak gekozen voor een hotel buiten het centrum, zodat je een goedkope citytrip Praag kunt boeken. Omdat je een busreis geboekt hebt, brengt de chauffeur je toch naar alle bezienswaardigheden in de stad en mis je dus niets!

Bezienswaardigheden Praag

De Karelsbrug
De beroemdste brug van Praag is ongetwijfeld de Karelsbrug. Het ligt midden in het centrum van Praag en is dus niet te missen. De Karelsbrug is groot, in Gotische stijl is gebouwd en versierd met veel  religieuze beelden en taferelen. Deze waren ooit bedoeld om meer mensen naar de kerk te trekken. Tegenwoordig is het nog steeds een mooie brug waar veel toeristen een kijkje komen nemen en waar je veel schilders en tekenaars vindt. Een leuk aandenken voor thuis!

Het Oude Stadsplein
Zoals elke stad heeft ook Praag een eigen stadsplein in het centrum. Het plein is maar liefst 9.000m2 en je vindt er het stadhuis, de mooie Sint-Nicolaaskerk met de alom geprezen klokkentoren en nog veel meer. Een leuke uitvalsbasis voor je stedentrip Praag.

De Praagse burcht
Pražský hrad, door ons wat makkelijker uitgesproken als de Praagse burcht, is maar liefst 7,5 hectare groot en is daarmee de grootste burcht ter wereld. Als dat geen bezienswaardigheid is! Je vindt er paleizen, paleistuinen, binnenpleinen, kerken en zelfs nog een prachtige kathedraal (Sint Vituskathedraal). De Praagse burcht ligt bovenop een berg/heuvel en is daarom nog imponerender dan het al was. Als het ’s avonds verlicht wordt is het echt sprookjesachtig mooi…

Uitkijktoren
In de wijk Malá Strana staat een ‘kleine’ kopie van de Eiffeltoren. Op 60 meter hoogte kun je daar uitkijken over Praag. Prachtig!

Joodse wijk Josefov
Praag herbergt al sinds lange tijd heel veel Joden en heeft in de tweede wereldoorlog dan ook heel wat doorstaan. Niet voor niets ligt concentratiekamp Theresienstad hier niet ver vandaan. (Trouwens ook heel interessant om een bezoekje aan te brengen als je tijd hebt). Blijf je gewoon in Praag, dan is de Joodse wijk heel leuk om te bezoeken. Struin door de sfeervolle straatjes vol hippe boetieks en moderne restaurants. Het oude stadsplein van de wijk laat nog veel van het vroegere karakter zien. De Duitsers hebben deze Joodse wijk in de oorlog bewust laten staan. Ze wilden de wijk gebruiken als ‘museum voor het uitgestorven ras’. Ondanks deze nare periode staat de wijk dus nog steeds en kun je er nu met plezier naartoe. Je kunt ook nog altijd een kijkje nemen in de Joodse synagoge of bij de Joodse begraafplaats.

Boottocht Praag over de Moldau
Moe van al het lopen? Ga dan lekker zitten en maak een boottocht over de Moldau! Vanaf het water zie je veel mooie bezienswaardigheden in Praag en kun je even uitrusten. Je kunt bovendien vaak een lekkere lunch bijbestellen. Na de boottocht ben je weer helemaal opgeladen en kun je lekker verder met je citytrip Praag!

Kortom, er is meer dan genoeg te doen tijdens je Praag vakantie. Veel mensen gaan zo’n 4 dagen naar Praag. Dat is een mooie tijd om zowel de busreis in af te leggen en ook nog genoeg tijd in de stad te hebben. Om alle bezienswaardigheden in Praag te bekijken raden we je aan niet korter te gaan. Je kunt je citytrip natuurlijk ook langer maken, door bijvoorbeeld een busreis Praag en omgeving te boeken. Je ziet dan meer dan alleen Praag en bent lekker wat langer op vakantie.

Bekijk de door ons zorgvuldig geselecteerde aanbieders voor reizen naar Praag en kies de leukste!