Busreis Zweden

Zweden is een perfecte bestemming voor een busreis. Een perfecte afwisseling tussen steden en natuur. Vergelijk nu alle busreizen!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Een gastvrij land boordevol bezienswaardigheden

Zweden, het prachtige land waarbij je eerste ingeving ongetwijfeld sneeuw is. Winters landschap vol husky honden en sleeën. En dat klopt ook. Maar wist je dat Zweden ook schit-te-rend is in de zomer? Het Scandinavische land is enorm gastvrij en verwelkomt toeristen met liefde in het land waar ze zo trots op zijn.

Zweden in het kort

  • Bezoek de hoofdstad Stockholm en omgeving, een echte aanrader!
  • Ontdek tijdens de busreis de mooiste natuurgebieden van Zweden, een goede buschauffeur stopt regelmatig bij de hotspots!
  • Zweden is gastvrij, de bevolking is trots op het land en laten dit graag zien aan toeristen
  • In Zweden vind je ook een groot aantal schitterende meren!

Touroperators vergelijken

Reisprogramma en excursies Zweden

Zweden heeft een oppervlakte van meer dan 450.000 km2. Teveel om allemaal in een vakantie van 10 dagen te doen bijvoorbeeld. Bekijk daarom de bezienswaardigheden in Zweden (scroll wat verder naar beneden) en bedenk voor jezelf wat je wilt zien. Wij hebben ook alvast een paar aanbieders voor je geselecteerd met mooie excursieprogramma’s. Als je al een idee hebt van wat je wilt gaan zien in Zweden, kun je hierop de beste busreis naar Zweden kiezen.

Een busreis naar Zweden betekent geen korte vakantie. Minder dan 10 dagen raden we je niet aan (en het wordt ook niet veel aangeboden), omdat het toch al een stukje rijden is. En hoewel de rit zelf ook al indrukwekkend is, is het toch wel fijn als je ter plaatse genoeg tijd hebt om van alles te genieten.

Bezienswaardigheden in Zweden

Stockholm
Stockholm is de hoofdstad van Zweden en daarmee ook vaak meteen één van de steden die je gezien móet hebben tijdens je Zweden reis. Naast het sfeer proeven in deze gezellige stad zijn bijzondere bezienswaardigheden bijvoorbeeld het Stockholms slot (het Koninklijke paleis), het nationale theater en de stadsbibliotheek. Stockholm kent veel mooie architectuur. Natuurlijk zijn er ook een hoop mooie stadsparken en veel gezellige restaurantjes en barretjes om even te vertoeven.

Malmö
Malmö is de twee na grootste stad van het land en wordt bij bijna alle busreizen naar Zweden wel aangedaan. Temeer ook omdat het dicht tegen de grens met Denemarken aan ligt en het daarom ideaal is om een rondreis Zweden en Denemarken te combineren. De landen worden met elkaar verbonden via de Sontbrug, vlakbij Malmö.

Bezienswaardigheden in Malmö zijn onder andere het kasteel Malmöhus, het Raadhuis en vele mooie parken, zoals Kungsparken en Pildammsparken.

Het Vätternmeer
Dit prachtige meer is het twee na grootste meer in Zweden met een oppervlakte van maar liefst 1893km2! Alleen al heel indrukwekkend om naar te kijken of te ontdekken tijdens een mooie bustocht rond het meer. Ook leuk: aan het meer ligt het stadje Gränna, wereldberoemde vanwege de zuurstokken die hier al sinds 1859 met de hand gemaakt worden.

De zonnestad Karlstad
Karlstad staat bekend als zonnestad vanwege het hoge aantal zonne-uren per jaar. Het schattige centrum is niet groot, maar des te sfeervoller. Neem eens een kijkje op het stadsplein of de bijzondere kathedraal van Karlstad, die mooi gelegen is op een heuvel.

Het Kristallen Koninkrijk (Kosta)
Kosta wordt gezien als het kristallen Koninkrijk vanwege de kristallen kunst die ze daar beoefenen. Neem een kijkje bij één van de vele kristallen glasblazerijen waar de mooiste creaties worden gemaakt of ga naar de factory outlet waar je een leuk souvenirtje voor thuis mee kunt nemen.

De overweldigende natuur!
De overweldigende Zweedse natuur is niet samen te vatten in één bezienswaardigheid. We raden je aan vanuit de bus te genieten van de schitterende natuur die je passeert tijdens je vakantie. Een goede buschauffeur zal regelmatig stoppen op mooie uitzichtsplekken, zodat je ook mooie foto’s kunt maken. Uiteraard neemt hij of zij je ook mee naar de mooiste natuurplekjes. Maar vergeet niet onderweg te genieten, want de natuur is prachtig en die is perfect te zien tijdens een busreis in Zweden.

1-Reizen Tip

Je kunt een busreis naar Zweden ook goed combineren met Denemarken en/of Noorwegen.  Bekijk hier één van de mooie rondreizen in Scandinavië.