Mooiste bezienswaardigheden van Rome

1-Reizen heeft een selectie gemaakt met de 5 mooiste bezienswaardigheden, laat je verrassen!

Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Bezienswaardigheden top 5 van Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en heeft een rijke geschiedenis. In de Italiaanse hoofdstad kun je dagenlang gebouwen en monumenten bezichtigen. Aangezien een tripje naar Rome vaak niet weken duurt, heeft 1-Reizen een top 5 gemaakt van bezienswaardigheden in Rome die je absoluut niet mag missen!

1. Het Colosseum

Het Colosseum is een groot amfitheater dat plaats bood aan meer dan 70.000 toeschouwers. Het gebouw staat wereldwijd bekend. In het theater vonden Gladiatoren gevechten plaats. Dit was een manier van vermaak voor de Romeinen. Bezoek het Colosseum en beeld je in hoe het er vroeger aan toeging!

col2 colosseum

2. Trevi Fontein

De Trevi Fontein is een van de beroemdste fonteinen ter wereld. Er wordt gezegd dat als je er een muntje in gooit, je zeker weer eens terug zult keren in Rome. Ben je dus liefhebber van Rome? Gooi er dan zeker iets in! De fontein is schitterend om te zien en is dan ook een echte aanrader.

trevifontein2 trevi-fontein

3. Vaticaanstad

Vaticaanstad is wereldwijd bekend van de televisie, de Sint Pieterskerk en het plein ervoor zijn dé plek waar de Paus de mensen te woord staat. In Vaticaanstad vind je schitterende historische gebouwen en kun je naast het plein ook de wereldberoemde Fresco van Michelangelo bekijken in de Sixtijnse Kapel.

vaticaan2 vaticaan

4. Pantheon

Het Pantheon is een schitterend gebouwd met rijke geschiedenis. Het gebouw staat bekend om de grote koepel en de prachtige voorgevel. Maak kennis met de eeuwenoude geschiedenis van dit gebouw. Het Pantheon is overdag gratis te bezoeken. Een echte aanrader dus!

pantheon2 pantheon

5. Forum Romanum

Het Forum Romanum zijn eeuwenoude ruïnes van het Romeinse tijdperk. Tijdens een bezoek aan het Forum Romanum leer je alles over de eeuwenoude Romeinse cultuur.

forumromanum forum

Direct naar

1-Reizen klein

Waarom 1-Reizen?

  • Selectie met ANVR & SGR aanbieders
  • De beste deals geselecteerd
  • Complete informatie

Inspiratie

vlieg bus

Weer eens wat anders: bus rondreizen met het vliegtuig

Wat? Busrondreizen doe je toch met de bus? Ja, dat klopt. Maar als je een bus rondreis met het vliegtuig boekt, kun je wél een stuk verder op vakantie. En ...

Bekijk

De Alhambra in Granada; onze ervaring

Ben je wel eens op vakantie in Spanje geweest? En heb je toen de Alhambra in Granada bezocht? Zo niet, dan raden we je dat zeker aan. Wij zijn er geweest en del...

Bekijk