Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Op wintersport vakantie met de bus

Dat skiën in Oostenrijk kan, dat weet iedereen wel. Maar waar ga je nou het beste heen? Welke skigebieden zijn het leukst en hebben de pistes die bij jou niveau passen? En niet te vergeten, waar kun je het gezelligst après-skiën?

Bovendien zitten er ook nogal wat verschillen in wintersport vakanties. Denk aan de skipassen of het skimateriaal. Is dat inbegrepen in je reissom? En hoeveel dagen mag je dan de piste op en op welke pistes?

Een hoop info dus. Maar wij maken het je makkelijker om een wintersport te boeken!

Wintersport bestemmingen in Oostenrijk

Busreis naar wintersportgebieden in Oostenrijk

  • Geniet van de gezelligheid in de bus
  • Reis op een comfortabele manier
  • Keuze uit vele arrangementen i.c.m. groot aantal hotels
  • Maak een keuze uit vrijwel alle Oostenrijkse skigebieden!

Touroperators vergelijken

Skigebieden Oostenrijk

Er zijn een paar belangrijke skigebieden in Oostenrijk, die je ongetwijfeld allemaal van naam kent. Goede wintersport aanbieders hebben een breed aanbod aan appartementen, chalets en vakantiehuizen in Tirol. Zie je jullie al zitten bij het haardvuur met Glühwein of warme chocomel?

  • Tirol
  • Lech (waar de Koninklijke familie ook elk jaar skiet)
  • Zell am See
  • Zell am Ziller
  • Kitzbühel & Kirchberg
  • Saalbach-Hinterglemm

Natuurlijk zijn er nog meer wintersportgebieden in Oostenrijk, maar we houden het graag overzichtelijk voor je. Daarom richten we ons in eerste instantie alleen op deze gebieden. We hebben een selectie gemaakt van de beste wintersport aanbieders. Natuurlijk kun je daar ook even kijken als je toch graag naar een ander skigebied in Oostenrijk zou willen afreizen.

Wintersport inclusief skipas & skimateriaal | Waar moet je aan denken?

Bij een wintersportvakantie komt een hoop kijken: heb je al het materiaal al in huis of moet je iets huren? Wil je skiën of snowboarden of allebei? Waar haal je een skipas? Ben je goed verzekerd?

Inclusief skipas
Bij 1-reizen.nl raden we je aan dit van tevoren allemaal te regelen. Bij veel aanbieders boek je je wintersport reis met dit alles inbegrepen. Je hoeft dan niet zelf nog op zoek te gaan naar een skipas. Bovendien is het vaak veel goedkoper om het vooraf te regelen.

! Let bij het kiezen van je skivakantie goed op of de skipas al inclusief in het arrangement hebt. Je denkt soms een scherpe wintersport aanbieding gevonden te hebben, maar als je zelf nog je skipassen moet aanschaffen, wordt het alsnog een duur geintje. Kijk of er een skipas bij zit en ook voor welke skigebied(en) die geldig is. Zo weet je zeker dat je alle pistes af kunt waar je je zo op verheugt!

Inclusief skimateriaal

Ben je een fervent skiër of snowboarder? Dan heb je al het materiaal misschien al in huis. Ga je gewoon soms op skivakantie? Dan wil je misschien niet zoveel geld uitgeven aan skimateriaal dat je maar af en toe gebruikt. Ski’s huren is dan een perfecte oplossing. Reserveer dit ook van tevoren, zodat er ski’s of snowboards in jouw maat klaar liggen. Je hoeft het alleen nog maar op te halen en hop! de piste op!

Dit geldt trouwens niet alleen voor snowboards of ski’s huren, maar ook voor sneeuwbroeken, jassen, brillen en al het andere materiaal.

De pistes

Voordat je je wintersport gaat boeken, raden we je aan te bedenken wat voor pistes je wilt bedwingen. Ben je super goed in wintersporten of is het de eerste keer? Ga bij jezelf na welk niveau je denkt te hebben en kies een skigebied uit met pistes van die kleur. (de kleuren representeren het niveau). Zo weet je zeker dat je lekker op je eigen niveau kunt skiën of snowboarden. En gaat het erg lekker? Dan pak je gewoon een hogere piste!

Geen kleur of wit: babypistes of pistes voor kleuters
Groen: platte pistes met kleine hellingen (groen/geel betekent dat hier ook wandelaars komen)
Blauw: normaal
Rood: moeilijk
Zwart: heel moeilijk

Extra tip: check de sneeuwhoogtes en weersomstandigheden met live webcam!

Alle skigebieden hebben een eigen website met live webcam. Zo kun je altijd zien wat het actuele weer in Oostenrijk is voordat je gaat wintersporten. Ligt er al lekker veel sneeuw? Dat maakt je voorpret nog leuker!