Wintersport Lech – Busreis

Lech is een zeer populaire wintersport plaats in het westen van Oostenrijk. Een ideale bestemming voor een wintersport busreis!


Peter Langhout BusreizenVan Ham BusreizenKras BusreizenStip BusreizenEffe Weg BusreizenSolmar busreizenpelikaan reizenDe Jong Intra busreizenOad busreizenVan Nood Busreizen

Wintersport busreis naar Lech

Lech, de wintersportplaats die vooral wereldberoemd is omdat het de wintersportstek van de Nederlandse Koninklijke familie is. De koning en zijn familie brengen hier elk jaar hun heerlijke skivakantie door, net als vele andere hooggeplaatste Europeanen. Het is iets mondainer en ietsje duurder dan andere plekken, maar nog steeds betaalbaar.

Er is natuurlijk een reden dat Lech zo geliefd is. Het is wat kleinschaliger, maar vormt samen met St. Anton en Warth-Schröcken het skigebied Ski Arlberg. Dit complete skigebied herbergt maar liefst 333km aan pistes!

Lech en Warth-Schröcken zijn sinds 2013 rechtstreeks aan elkaar verbonden. Lech en St. Anton zijn niet rechtstreeks verbonden, maar met een ritje van 20 minuten ben je er wel. Voordeel: er is één skipas voor dit hele gebied beschikbaar.

Lech en St. Anton zijn geschikt voor iedere skiër of snowboarder. Warth-Schröcken heeft relatief meer blauwe pistes en is daarom interessanter voor de beginner of licht gevorderde skiër.

Bekijk hier de faciliteiten van skigebied Lech.

Een wintersportvakantie naar Lech met de bus

  • Ideaal gelegen voor een busreis
  • Keuze uit vele accommodaties, van appartement tot chalet
  • Zeer sneeuwzeker

Touroperators vergelijken

Het leuke aan Lech, is dat het door de overheid goed in de gaten wordt gehouden. Dat zorgt ervoor dat de kleinschaligheid behouden wordt en dat enorme toeristenaccommodaties de stad niet overnemen. Ze zijn er natuurlijk wel, maar in mindere mate dan in bijvoorbeeld Tirol of Kirchberg.

Hetzelfde geldt voor de après-ski in Lech. Het is er wel, maar niet zo uitbundig als in de meeste andere wintersportgebieden. Als je van iets rustigers houdt, zit je hier helemaal goed. Want gezelligheid is er wel! Er zijn veel restaurantjes en barretjes waar mensen samenkomen na het skiën en snowboarden. Après-skiën is hier eigenlijk vooral relaxen met een lounge-muziekje op de achtergrond.

Het rustige karakter van Lech is ook heel geschikt als je met kinderen op vakantie bent! Bovendien is er ter plaatse ook een kinderclub voor de allerkleinsten die nog niet op de latten staan. Zo beleven zij ook de vakantie van hun dromen.

Faciliteiten skigebied Lech

Hoogte skigebied: 1450 m
Pistes: 119 km (176 km inclusief Warth-Schröcken)
Stoeltjesliften: 16
Gondelliften: 6
Sleepliften: 11