DE ALHAMBRA IN GRANADA; ONZE ERVARING

De rijke historie van het Alhambra in combinatie met de vele bouwstijlen maken de Alhambra fantastisch om te bezoeken!

EEN ARABISCHE, MOORSE ÉN CHRISTELIJKE LEGENDE

Ben je wel eens op vakantie in Spanje geweest? En heb je toen de Alhambra in Granada bezocht? Zo niet, dan raden we je dat zeker aan. Wij zijn er geweest en delen onze tips graag met je.

Wat is de Alhambra?
De Alhambra ligt in Granada en dus in Spanje, maar het is eigenlijk een voormalig Arabisch Koninklijk paleis, maar ook een voormalige Moorse vestiging. Je ziet de Arabische invloeden dan ook nog sterk terug. Een prachtig bouwwerk met bijzondere Arabische en Spaanse bouwstijlen gecombineerd. Het is dan ook niet zomaar dat het vandaag de dag op UNESCO Wereld Erfgoedlijst staat.

De Alhambra ligt bovenop een heuvel bij het centrum van Granada. Een prachtige plek om trots te schitteren.

Het gebouw stamt al uit de Middeleeuwen en is daardoor met recht een historische bezienswaardigheid. Ondanks dat het een voormalig Arabisch paleis is, zijn er ook veel Christelijke invloeden terug te vinden, waaronder renaissance kerken. Na de val van Granada in de 17e eeuw kwam de Christelijke bouwstijl in opmars. Het gebouw is ooit gebouwd door de Moren om vanaf de heuvel de omgeving goed te kunnen overzien. Ze ombouwden het met onneembare vestingmuren die het paleis moesten beschermen.

In het Arabische deel vindt je veel marmer, enorm fijn houtwerk met bijzondere patronen. Een ander bijzonder onderdeel is het Leeuwenhof, een hofje in het Alhambra waarop het paradijs is nagemaakt. Een fontein met 12 leeuwen die water spuwen representeert dit geheel. Bijzonder om te zien.

De Granada Alhambra herbergen nog veel meer schatten en pracht en praal. We kunnen je dat hier niet allemaal vertellen, dus we raden je aan het zelf te gaan bewonderen. Boek een busreis naar Spanje die ook Granada aandoet en bezoek het Alhambra.

 

Tickets Alhambra | De Alhambra bezoeken
Wij zijn met de bus op excursie naar de Alhambra geweest. Het voordeel daarvan is dat je zeker weet dat je een kaartje hebt, want het is erg geliefd en soms te druk om een kaartje te kunnen bemachtigen. Toeristen staan er ’s morgens urenlang voor in de rij. Sommige onderdelen kun je ook zonder kaartje bezichtigen, maar als je er toch bent wil je er waarschijnlijk wel alles uit halen.

Als je van tevoren Alhambra tickets koopt of regelt via de buschauffeur, dan krijg je kaartjes voor een bepaald tijdslot. Ze laten er elk half uur een bepaald aantal mensen binnen, zodat je rustig op je gemak rond kunt kijken en het niet té vol wordt. (druk is het altijd)

Delen Alhambra
De Alhambra bestaat uit meerdere delen. De kaartjes zijn alleen geldig voor de Nazariés paleizen, voor de andere plekken zijn geen kaartjes nodig. Het is allemaal de moeite waard, dus loop vooral lekker overal rond.

  • De Nazariés paleizen
  • Het Alcazaba fort
  • De Medina citadel
  • Generalife en de bijzondere paleistuinen

Alhambra tips

Bezoek de Alhambra zeker! Een walhalla voor architectuur liefhebbers, maar ook erg leuk voor iedereen die het gewoon interessant vindt.
Onze tip: neem mee of koop van tevoren een flesje drinken. Je mag binnen niet eten of drinken. Er is geen mogelijkheid om binnen dus iets te kopen, maar ook daarna niet meer. Zeker omdat het ’s zomers best heet kan zijn, is het aan te raden wat te drinken en eventueel wat te eten mee te nemen.
Tweede tip: sla zeker de paleistuinen niet over. Kabbelende beekjes, watervalletjes en een bloemenpracht waar je u tegen zegt.

Benieuwd naar busreizen naar Spanje die ook Granada en de Alhambra aandoen? Neem dan eens een kijkje op onze Andalusië pagina en bekijk de opties.