Busreis Bloemenriviera

BUSREIS BLOEMENRIVIERA

Laat je verrassen door de schitterende Bloemenriviera. Dit gebied staat bekend als één van de mooiste gebieden van Italië en is razend populair onder rondreizigers!

EEN SCHITTEREND GEBIED IN ITALIË

De Italiaanse Bloemenrivièra, ook wel de Italiaanse rivièra genoemd, ligt ter hoogte van het plaatsje Genua, dat je misschien wel kent als havenplaats waarvandaan vele luxe cruises vertrekken. De Bloemenrivièra dankt haar naam aan de enorm vruchtbare en dus uiterst groene kuststrook aan de Middellandse zee. Bloemen groeien hier dus sowieso al goed, maar door de vele hoogteverschillen vindt je er ook nog allerlei verschillende soorten planten, bloemen en bomen. Zo vindt je er naast rozen, geraniums, bougainvilles en bijzondere orchideeën ook palmbomen!

Als natuurliefhebber zit je hier sowieso goed, want door die hoogteverschillen zijn er ook veel imposante rotspartijen, afgewisseld met leuke (kiezel)strandjes en pittoreske vissersdorpjes. Hét Italiaanse leven ten top. Behalve bijzondere vegetatie, wordt de kustlijn ook gekenmerkt door de huisjes die in dezelfde vele kleuren als de bloemen zijn geverfd. Een kleurig gezicht dus!

Om je vakantie afwisselend te houden, wordt er naast natuur ook veel gedaan aan excursies naar leuke dorpjes en stadjes en kun je er natuurlijk heerlijk eten. Wie van Italiaans eten houdt, zal zich verwonderen over de hoge kwaliteit waarmee dit in Italië bereid wordt! Lees meer.

DE BLOEMENRIVIERA IN HET KORT

  • Bezoek o.a. Rapallo en Portofino
  • Geniet van strand & cultuur
  • Incl. diverse excursies

TOUROPERATORS VERGELIJKEN

BUS RONDREIS BLOEMENRIVIERA - 10 DAGEN

Tijdens deze busreis naar de Bloemenriviera bezoeken we o.a. Genua, San Remo, Rapallo en Monaco. Incl. een boottocht naar het prachtige Portofino!

539,-

10-DAAGSE BUSREIS BLOEMENRIVIÈRA & CINQUE TERRE

Bezoek tijdens een 10-daagse busreis het mooiste van de Bloemenriviera. Vele excursies inbegrepen. Verblijf in een hotel nabij het strand. Bezoek o.a. Rapallo en Portofino!

599,-

Reisprogramma’s & Route

In tegenstelling tot een stedentrip in Europa, kunnen de programma’s aan de Bloemenrivièra wel enigszins van elkaar verschillen, omdat het een grotere bestemming betreft. Bekijk daarom goed wat je zelf graag zou willen zien en doen. Heb je nog geen idee? Lees dan gewoon de programma’s goed door en kijk wat jou het mooiste lijkt.

In elk programma zullen wel een aantal hoogtepunten zitten, zoals een bezoek aan Genua en San Remo, een natuurtour en een bezoekje aan een lokale markt mag natuurlijk ook niet ontbreken. Welke markt dit is hangt meestal af van waar je verblijft. Bij Peter Langhout Reizen verblijf je bijvoorbeeld in het pittoreske dorpje Pietra Ligure, waar je ook de lokale markt kunt bezoeken. Zij nemen je bovendien mee naar een originele olijfperserij!

Alle aanbieders hebben een uitgebreid op- en afstapschema in Nederland, zodat je altijd in de buurt van je huis kunt opstappen en weer afgezet wordt.

Genua

Genua is dé havenstad waar vele luxe Middellandse zeecruises beginnen. Het dorpje is bijzonder gebouwd, namelijk recht tegen de hellingen van de Ligurische Alpen op, als een soort amfitheater. Struin door de wirwar van steegjes door dit sfeervolle stadje en ontdek het echte Italië. Als je van architectuur houdt zul je ook hier genieten van veel oude en bijzondere gebouwen.

Portofino

Als je al in Genua bent, kun je vaak vanaf het nabijgelegen Rapallo naar Portofino overvaren. Veel tour operators die reizen naar de Bloemenrivièra aanbieden, nemen dit als excursie op in het programma. Ook Portofino is dus een havenstadje, met wat men zegt een van de mooiste haventjes aan de Middellandse zee. Als je aankomt zul je meteen het Castello Brown (San Giorgio) zien, het kasteel met vele gezichten. Van militair bolwerk tot familiebezit, het kasteel heeft een rijke historie.

Stranden

Je kunt niet naar de Italiaanse kust gaan zonder een dagje naar het strand te gaan. Houdt er rekening mee dat het veelal kiezelstranden zijn. Het ligt misschien wat minder lekker, maar het is wel enorm sfeervol. Leuk om overdag van de zon te genieten of ’s avonds romantisch langs te wandelen terwijl je een lekker Italiaans ijsje eet.

San Remo

San Remo is het grootste winter kuuroord van Italië, maar ook in de zomer is het er goed vertoeven! Het dorpje ligt ook aan de kust en wordt omringd door indrukwekkend gebergte. Er loopt een sfeervolle boulevard langs het strand, waar je heerlijk samen van een romantische wandeling kunt genieten.

De excursie naar de olijfperserij van Peter Langhout Reizen die we eerder noemden, wordt hier georganiseerd. Deze regio (Ligurië) staat bekend om de vele en goede olijfboomgaarden. Tijdens de excursie krijg je een goed beeld van hoe olijfolie geproduceerd wordt én proef je de lekkerste hapjes met olijven!

We hebben hier enkele van de leukste excursies voor je beschreven, maar er zijn er nog veel meer. Zo maken sommige tour operators ook nog een dagtocht naar Andorra of een excursie naar het leuke plaatsje Alassio. De Bloemenrivièra kent veel sfeervolle badplaatsjes en de reisprogramma’s kunnen dus net even wat andere stadjes aandoen.

Een busreis naar de Bloemenrivièra is een flinke zit, maar de reis echt waard! Houdt er rekening mee dat er veel natuur aan bod komt, maar wel afgewisseld met leuke stadjes en dorpjes en excursies. De meeste reizen zijn op basis van halfpension, dus de smakelijke Italiaanse diners zijn al bij de prijs inbegrepen. Omdat je vaak in een leuk dorpje rondloopt rond lunchtijd, is de lunch niet inbegrepen. Veel leuker is om zelf een leuk terrasje met prachtig uitzicht op te zoeken en daar van een lekkere lunch te genieten!

PACKAGES

1 Tours in Busreis Bloemenriviera

Thailandia

Check the best Tours

Contact Us

lovetravel@theme.com

Busreis Bloemenriviera

PACKAGES

Phuket

Busreis Bloemenriviera

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc ut efficitur ante. Donec dapibus dictum scelerisque.

DETAILS