Busreis Ierland

BUSREIS IERLAND

Ontdek het Britse Ierland tijdens een heerlijke busreis. Een mooie combinatie van natuur en schitterende steden!

EEN BUSREIS NAAR HET SCHITTERENDE IERLAND

Denk je erover voor Ierland te kiezen? Een goede keuze! Ierland is een land van schoonheid en gezelligheid. Natuurliefhebbers zijn hier vast helemaal op hun plek. Maar iederéén zal genieten van de wonderschone natuur van Ierland. De meeste aanbieders van busreizen naar Ierland zorgen ervoor dat hun reisprogramma veel afwisseling bevat. Zo kom je dus ook in de bruisende steden van Ierland! Zo ben je de ene dag bij de indrukwekkende Cliffs of Moher en de andere dag nip je in een Dublinse pub van een drankje. Lees meer.

IERLAND IN HET KORT

  • Schitterende natuur & landschappen
  • Bezoek de grote stad Dublin
  • Wereldwijd bekend om de whisky
  • Rijke geschiedenis

TOUROPERATORS VERGELIJKEN

10-DAAGSE BUSREIS NAAR IERLAND

Bezoek tijdens deze 10 dagen durende busreis het beste van Ierland. Excursies naar o.a.Dublin, Galway, Ring of Kerry en Cork. Incl. vele extra's!

699,-

11-DAAGSE BUSREIS IERLAND - TOPPER

Tijdens deze 11-daagse busreis van Effe Weg naar Ierland bezoek je de hoogtepunten van Ierland. Van steden tot natuur. Vele schitterende excursies en bootovertochten. Incl. dagelijks ontbijt en diner.

749,-

Reisprogramma’s & Route

De meeste reisprogramma’s zullen de bekendste bezienswaardigheden wel aandoen. Maar vergelijk de programma’s en excursies eens goed met elkaar en kijk welk programma het beste bij jou past. Zo weet je zeker dat je alles uit je Ierland vakantie haalt en mis je niets van dit onvergetelijke land.

Ierland ligt niet echt naast Nederland en dus is er best een trip voor nodig om er te komen. Maar bekijk het van de positieve kant en bewonder ook onderweg de omgeving. Meestal ga je eerst met de bus naar het Franse Calais, waar je via de Eurotunnel naar Engeland rijdt. Van daaruit rijd je een stuk door Engeland, waar je de boot naar Ierland pakt. Sommige tour operators bieden een extra overnachting in Engeland aan, zodat je wat minder lang aaneen onderweg bent.

Alle aanbieders hebben een uitgebreid op- en afstapschema in Nederland, zodat je altijd in de buurt van je huis kunt opstappen en weer afgezet wordt.

Don’t miss: Cliffs of Moher

Het voordeel van een busreis naar Ierland is dat je samen met een gezellige groep op reis bent. Ook al reis je met je reispartner, reizen met een groep brengt een hoop gezelligheid met zich mee. En zo kun je ook met elkaar (na)praten over jullie ervaringen bij de bezienswaardigheden in Ierland. Wat mag je echt niet missen tijdens je vakantie in Ierland? Om te beginnen de Cliffs of Moher, immens stijle kliffen van maar liefst 120 meter hoog aan de westkust van Ierland. The Cliffs of Moher zijn Ierlands trots en er gaan dan ook maar weinig toeristen aan voorbij. Het zicht vanaf de Moher Cliffs is schitterend. Tip: bezoek als je tijd hebt O’Briens Tower, halverwege de klippen. Dit is een stenen uitkijktoren waar je nóg mooier uitzicht hebt.

Must do: Ring of Kerry

Een rondrit over (een deel van) de Ring of Kerry zal in elk programma wel opgenomen zijn. De rondrit laat je een sterk staaltje natuurschoon van Ierland zien. Vanuit de bus heb je zelfs al mooie uitzichten, maar er zijn ook veel uitkijkpunten waar je even uit de bus kan en de natuur tot je door kunt laten dringen. Vergeet vooral je camera niet!

Bruisend Dublin

Wissel je vakantie af met een bezoek aan een van de leuke steden van Ierland. Als je er toch bent mag een bezoekje aan Dublin niet ontbreken. Stap eens een pub binnen als de tijd in het programma het toelaat en proef een Ierse whisky. Ierland staat niet direct bekend om de goede keuken, maar fish en chips kun je overal wel krijgen. En om hun smakelijke drankjes staan ze juist wel weer bekend! Liefhebbers van architectuur vinden zoals in de meeste steden, ook in Dublin veel historische gebouwen en pleinen in Gregoriaanse stijl. Als je genoeg vrije tijd hebt in Dublin, kun je ook eens een wandeling door de havenwijk Temple Bar maken. Sommige aanbieders organiseren ook een rondleiding met een gids, zodat je ook meteen allerlei leuke weetjes over Dublin te horen krijgt.

Ruïnes & Kloosters

Ierland heeft een rijke historie en daarmee ook een hoop historische bezienswaardigheden zoals kloosters en ruïnes. Sommige aanbieders, waaronder Peter Langhout Reizen, nemen je mee naar de kloosterruïnes en keltische kruizen van Clonmacnoise. “ Tot de eerste helft van de 16e eeuw was Clonmacnoise één van de belangrijkste kloosters in Europa. In de 16e eeuw verbood de protestantse koning Hendrik III het katholieke geloof en liet vele kloosters, waaronder ook Clonmacnoise, vernietigen. . Er heerst hier een bijzondere en mystieke sfeer.” Aldus de beschrijving van Peter Langhout Reizen.

Clonmacnoise ligt trouwens vlakbij de universiteitsstad Galway. Vaak overnacht je daar in de buurt en kun je dus nog even gezellig de stad in.

Behalve Clonmacnoise zijn er natuurlijk nog talloze andere kloosters en ruïnes die je kunt bezoeken. Bekijk de programma’s van alle aanbieders om te kijken waar die reis precies naartoe gaat en welke jou het leukst lijkt.

Kortom, Ierland is een prachtig land voor een mooie busvakantie. Boek je bus rondreis Ierland bij een tour operator waar je je fijn bij voelt en waarvan het programma jou het meest aanspreekt.

PACKAGES

0 Tours in Busreis Ierland

Netherlands

Check the best Tours

Contact Us

lovetravel@theme.com

Busreis Ierland

PACKAGES