Busreis Parijs

BUSREIS PARIJS

Ontdek o.a. de Eiffeltoren, het Louvre en de Arc de Triomphe tijdens een heerlijke busreis. Bekijk en vergelijk hier alle busreizen!

GENIETEN IN DE LICHTSTAD

Parijs kent vele namen: stad van de liefde, lichtstad en nog veel meer liefdevolle bijnamen. En dat is natuurlijk niet zonder reden! Want het is ook een stad waar je het echt enorm naar je zin zult hebben.

Een busreis naar Parijs is ideaal om je alle highlights in een weekend te kunnen laten zien. Parijs is een grote stad en er is zoveel te doen. Niet alles is op loopafstand en daarom is een busreis ideaal. De chauffeur weet vaak enorm veel over Parijs te vertellen en functioneert daarom meteen als jullie gids. Afhankelijk van wat je gaat doen, komt er soms ook een aparte gids. Bijvoorbeeld als je een rondleiding door de Joodse wijk Le Marais wilt maken. Lees meer.

UITGELICHTE REIZEN

DAGTOCHT NAAR PARIJS

PARIJS IN HET KORT

  • Bezoek o.a. het Louvre, de Eiffeltoren en Notre Dame
  • Keuze uit een dagtocht of meerdaagse busreis
  • Ook te combineren met bezoek aan Eurodisney

TOUROPERATORS VERGELIJKEN

BUSREIZEN VERGELIJKEN

3-DAAGSE BUSREIS PARIJS VAN PETER LANGHOUT REIZEN

Ga op 3-daagse busreis naar Parijs met Peter Langhout Reizen. Bezoek o.a. de Eiffeltoren en het Louvre. Ook mogelijkheden voor bezoek aan Disneyland Paris.

159,-

ONTDEK PARIJS TIJDENS DEZE 4-DAAGSE BUSREIS

Van Nood neemt je tijdens deze 4-daagse busreis mee naar de mooiste plekken van Parijs. Verblijf in goed hotel incl. ontbijtbuffet!

139,-

Reisprogramma’s & Route

Bij de meeste busreizen naar Parijs is een rondtour in de avond opgenomen. Als het donker is, is de stad en al haar bezienswaardigheden ontzettend mooi verlicht. Ze heeft niet voor niets de bijnaam ‘lichtstad’. De bus neemt je mee langs de beroemdste gebouwen en zal af en toe stoppen om foto’s te maken. Wil je echt per se een van de bepaalde Parijse bezienswaardigheden bezoeken, controleer dit dan even in het programma. Een weekend is kort en vaak is er niet genoeg tijd om bijvoorbeeld de Eiffeltoren te beklimmen. De wachttijden zijn daar, zelfs met vooraf gekocht ticket, zo lang dat de rest van het programma dan in de knoop zou komen. En je wilt natuurlijk ook nog andere dingen zien!

De meeste programma’s van de busreis Parijs zien er ongeveer hetzelfde uit. Vergelijk ze even met elkaar en kijk of je voor de prijs hetzelfde of meer of minder excursies krijgt.

Alle aanbieders hebben een uitgebreid op- en afstapschema in Nederland, zodat je altijd in de buurt van je huis kunt opstappen en weer afgezet wordt.

 

De Eiffeltoren

Of je hem nou beklimt of niet, je kunt Parijs niet verlaten zonder de Eiffeltoren gezien te hebben. Het is een enorm indrukwekkend bouwwerk, dat in 1889 door Gustav Eiffel is gebouwd ter ere van een wereldtentoonstelling. Hoewel de mensen indertijd niet echt blij mee waren met het stalen gevaarte, is het tegenwoordig het toonbeeld van hun mooie stad. Met mooi weer is het leuk om even uit te rusten op het parkje aan de voorkant van de Eiffeltoren.

 

Louvre -> Champs-Elysées -> Arc de Triomphe

Het Louvre was al niet onbekend, maar na Dan Brown’s besteller de Da Vinci Code kent zeker iedereen het. Het museum is vooral interessant vanwege de publiekslieveling de Mona Lisa, maar heeft een véél groter arsenaal aan kunst. Een must do voor kunstliefhebbers!

Wil je niet per se kunst bekijken, dan is het zeker leuk om toch even een kijkje bij het Louvre te nemen. Het Louvre was vroeger een Koninklijk Paleis (het heet ook nu nog Palais du Louvre) en daarom staat er nog een enorm bouwwerk dag getuigd van een sterk staaltje architectuur. De vroegere koningen pakten goed uit. Als je om het Louvre heen zou lopen, ben je zomaar 5 kilometer aan het lopen…

Bij een paleis horen paleistuinen en die zijn er dan ook. Als je van het Louvre wegloopt in de richting van de Arc de Triomphe, kom je eerst door de Tuilerieën, de tuinen van het Louvre. Vooral met mooi weer leuk om doorheen te lopen.

Over de beroemde Champs-Elyséés, bezongen en beschreven door velen, wandel je zo naar de Arc de Triomphe. Op de Champs-Elysées vindt je vooral veel winkels van dure (auto)merken en dure terrasjes. Maar je mag een korte blik erop eigenlijk niet missen.

Als je rechtdoor blijft lopen kom je vanzelf bij de Arc de Triomphe. De Arc is ooit door Napoleon gemaakt om zijn terugkerende troepen te eren bij binnenkomst in Parijs. Het ligt op een rotonde waar maar liefst 12 rijstroken op uitkomen!

Musea

Parijs heeft een rijke historie en dus ook vele musea. Behalve het Louvre is ook Musée d’Orsay een mooi museum, dat er bovendien schitterend uitziet. Vroeger was dit een stationshal, dat je nog steeds kunt herkennen aan de indrukwekkende en prachtige stationsklok die er nog steeds hangt.

Wil je een museum in Parijs bezoeken, dan zit je er zeker goed. Wat je ook zoekt, er is vast een museum van in Parijs!

 

Boottocht over de Seine

De rivier de Seine loopt midden door Parijs en is daarom bij uitstek geschikt om in korte tijd veel beroemde gebouwen te zien. Tijdens een boottocht van een uurtje zie je de Eiffeltoren, de Nôtre Dame, het Paleis van Justitie en nog véél meer beroemde gebouwen. Bovendien wordt er (in het Engels en Frans) nog veel meer info over de stad en gebouwen verteld. Een super leuke manier om allerlei feitjes te leren kennen!

 

Notre Dame van Parijs

Iedereen kent de Notre Dame wel, het prachtige gotische bouwwerk vlak naast de Seine. Een schitterend kunstwerk dat alleen van buiten al de moeite waard is om te bezichtigen. Het speelt ook de hoofdrol in de beroemde Disney film de klokkenluider van de Notre Dame (naar een boek van Victor Hugo). Let maar eens op de details van de Notre Dame in de film, die zul je in het echt ook zien! In de kathedraal worden onder andere het originele boek van Victor Hugo bewaard, net als een stuk uit het kruis van Christus en één van de nagels uit het kruis. Deze relikwieën worden hier zorgvuldig bewaard. Voor gelovigen is dit dus heel interessant. Maar ook als je van architectuur of gewoon van mooie bouwwerken houdt, is het prachtig. De kathedraal staat ook bekend om de ‘waterspuwers’ die bovenop zitten. Deze spuwers zijn daar neergezet zodat het regenwater niet vanaf de gevel naar beneden druipt. En zo zijn er nog veel meer mooie en interessante details. Zeker even gaan kijken als je tijd hebt dus!

 

Sacre Coeur en Montmartre (Place du Tertre)

Montmartre is het authentieke schilderswijkje van Parijs. Hier vindt je volop kunstenaars die hun eigen schilderijen maken of die jou graag vereeuwigen op een doek (wel voor een prijsje trouwens..). Het is een ontzettend gezellig wijkje met Place du Tertre als hart. Op dit pleintje verzamelen de schilders zich. Het sis een super sfeervol wijkje om doorheen te lopen. Achter Place du Tertre ligt de basiliek Sacre Coeur. Vroeger niet bepaald geliefd bij de Parijzenaars vanwege het bijzondere uiterlijk, tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Parijs. De lange trappen die naar de basiliek leiden zijn geliefd bij jongeren, die zich daar na school of in het weekend verzamelen en zich mengen met de toeristen. Een en al gezelligheid!

 

Arc de Triomphe

Midden in het hart van Place Charles de Gaulle staat de wereldberoemde Arc de Triomphe. Ooit gebouwd door Napoleon om terugkerende strijders welkom thuis te heten. Het bouwwerk staat middenin de grootste verkeersadres van de stad, een rotonde waar 12 (!) rijbanen op uitkomen. Via een pad onder de weg door kun je bij de Arc komen. Onder de Arc ligt het graf van de onbekende soldaat, een eerbetoon aan onbekende soldaten die gesneuveld zijn in meerdere oorlogen. Je kunt de Arc de Triompje ook beklimmen (50m). Van bovenaf heb je een prachtig uitzicht over Parijs en een mooi zicht op de Eiffeltoren (wel wat verder weg).

 

Boek je busreis naar Parijs!

We hebben nog urenlang uitweiden over de bezienswaardigheden in Parijs, maar de meeste zul je zelf ook wel kennen. Maar voor jezelf de keus wat jij wilt zien en doen en kies daar een passend reisprogramma bij. Met de bus bent u snel in Parijs en de bus is ideaal om in kortere tijd meer te bekijken. Niet voor niets kiezen héél veel reizigers al sinds jaar en dag voor een stedentrip naar Parijs met de bus! Tip: nog meer aanbieders vergelijken voor jouw tripje naar Parijs?

PACKAGES

1 Tours in Busreis Parijs

Italy

Check the best Tours

Contact Us

lovetravel@theme.com

Busreis Parijs

PACKAGES

Tuscany

Busreis Parijs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc ut efficitur ante. Donec dapibus dictum scelerisque.

DETAILS