Busreis Rome

BUSREIS ROME

Ontdek tijdens een busreis naar de historische stad Rome het mooiste van de stad. Ook combinatie busreizen mogelijk met bezoek aan Pompeï en Sorrento!

ROME BEZOEKEN MET DE BUS

Een stedentrip naar Rome met de bus is hét leukste tripje van het jaar! Omdat Rome niet echt naast de deur is, is het een aanrader een wat langere reis te boeken. Waar je naar Parijs drie dagen gaat, raden we je aan langer naar Rome te gaan. Puur omdat de reis al langer duurt, maar ook omdat er gewoon zoveel te ontdekken is. Rome is een verzamelbak van enórm veel cultuur en historie. Alleen als de historie van Vaticaanstad en het Vaticaan is genoeg om een dag mee te vullen. Maar ook de Trevifontein, het Colosseum, het Forum Romanum en Tivoli (de geliefde buitenplaats van vele Romeinse keizers) zijn een bezoek meer dan waard. Alleen al het proeven van de sfeer in Rome is heerlijk.

Je reist comfortabel met de bus naar Rome, maar het duurt wel even. Daarom combineren veel tour operators Rome met één of meerdere andere steden. Zo pak je meteen het beste van Italië mee! Zo kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld Rome, Florence en Venetië met elkaar te combineren (kijk bijvoorbeeld eens bij Peter Langhout Reizen). Of wat dacht je van Rome, Sorrento en de beroemde vulkaanstad Pompeï?

Een andere tip is de busreis Rome en omgeving. Daarbij wijk je niet meteen uit naar andere steden die verder liggen, maar zie je wel meer dan Rome alleen. Natuurlijk zie je ook de bezienswaardigheden in Rome, zoals Vaticaanstad (met gids!), Tivoli en krijg je een rondleiding van een gids. Maar er wordt ook een uitstapje gemaakt naar Orvieto, beroemd vanwege de vele wijn- en olijfgaarden en omdat het eeuwenlang de verblijfplaats van vele pausen was. Hier staat ook de volgens kenners ‘mooiste Duomo (Dom) van Italië’ of je kunt een kijkje nemen bij de kapel van San Brizio. Lees meer.

ROME IN HET KORT

  • Bezoek o.a. het Colosseum, de Trevi Fontein en Vaticaanstad
  • Busreizen vaak in combinatie met bezoek aan Pompeï & Sorreinto
  • Vele excursies mogelijk

TOUROPERATORS VERGELIJKEN

BUSREIZEN VERGELIJKEN

10-DAAGSE BUSREIS ROME - FLORENCE - VENETIË

Ontdek het schitterende Rome tijdens deze busreis van Peter Langhout Reizen. Bezoek o.a. Rome, Florence en Venetië. Een programma boordevol excursies, maar ook genoeg tijd om zelfstandig de steden te bekijken. Incl. vele extra's!

529,-

8-DAAGSE BUSREIS ROME, FLORENCE EN VENETIË

Effe Weg combineert een busreis naar Rome met bezoeken aan Florence & Venetië. Inclusief iedere dag ontbijt & diner in de hotels. Incl. verschillende excursies zoals stadwandelingen etc.

399,-

Must see: Vaticaanstad & Sint Pietersplein

Vaticaanstad is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Rome. Eigenlijk is het zelfs geen bezienswaardigheid ín Rome, want Vaticaanstad is een op zichzelf staand, onafhankelijk ministaatje. De paus zul je niet te zien krijgen, maar het is al heel bijzonder om te zien hoe het Vaticaan eruit ziet. Een rondleiding is hier absoluut een aanrader, want er hangt zoveel historie samen met het Vaticaan, dat je met een gids zoveel mogelijk te weten komt. Wist je dat er ook enorm veel kunst binnen hangt? Wandel over het Sint Pietersplein en bewonder het indrukwekkende bouwwerk. Als je tijd hebt kun je ook nog even kijken in het Vaticaan museum.

Sixtijnse kapel in het Vaticaan

Misschien wel bekend van Dan Browns boek Het Bernini Mysterie, waarin de Sixtijnse kapel veelvuldig voorkwam. De Sixtijnse kapel is de eigenlijke residentie van de paus en is onderdeel van het Vaticaan. Je kunt het vaak bezichtigen tijdens de museumtour. De Sixtijnse Kapel in Rome wordt geroemd vanwege de vele fresco’s van Michelangelo die binnen te zien zijn.

Als er een nieuwe paus gekozen moet worden, wordt hier ook het zogeheten conclaaf gehouden, waarbij de kardinalen samenkomen om een nieuwe paus te kiezen. Wist je dat er dan een extra schoorsteen op de kapel geplaatst wordt? De kardinalen sluiten zich soms dagenlang op om te vergaderen. De schoorsteen spuwt twee keer per dag rook uit. Afhankelijk van de kleur rook, weten de duizenden volgers op het Sint Pietersplein of er al een besluit is genomen!

Tivoli

Deze buitenplaats was vroeger enorm geliefd bij de Romeinse keizers. Er zijn prachtige tuinen aangelegd en er staan imposante villa’s van voormalige keizers.

Kapellen & Kerken

Italië is een katholiek land en niet voor niets huist de paus in Rome. Zelfs voor wie niets van historie weet, is niet te missen dat alles in Rome samenhangt met religie, historie en architectuur. Als je er echt naar op zoek wilt, hoef je niet ver te zoeken. Er zijn talloze kerken, kathedralen en kapellen in Rome te vinden. Ze zijn vaak schitterend versierd met fresco’s van al dan niet bekende schilders, maar er zijn ook heel veel beelden en glas in lood werken te vinden. Wie wil kan een openbare dienst bijwonen (die vaak wel in het Italiaans is), maar ook als je dat niet wilt is alleen het bekijken van deze bijzondere bouwwerken een must.

Forum Romanum

Het Forum Romanum was in zijn eerste dagen eigenlijk een begraafplaats, maar werd later gebruikt als markthal. Het was namelijk hét centrum van Rome in de oudheid. Iedereen uit omliggende dorpen kwam naar dit bruisende centrum. Er werden nog meer bijzondere dingen georganiseerd, zoals de kroning van Keizer Augustus. Bijzondere kapellen en tempels werden gebouwd en weer afgebroken. Tegenwoordig is het Forum Romanum een archeologisch park wat je kunt bezoeken. Het is uitgegroeid tot een van de grootste bezienswaardigheden van Rome.

Spaanse trappen

De beroemde Spaanse trappen leiden naar de Franse kerk Trinita dei Monti. Een beetje vreemd als je bekend dat het de Spaanse trappen heet, maar de trappen zijn vernoemd naar het nabijgelegen Piazzi di Spagna (Spanjeplein). De kerk en de trappen zijn gebouwd door de Frans als eerbetoon aan hun koning Lodewijk XIV.

Trevi fontein

Wellicht de beroemdste fontein van Rome is de Trevi Fontein. Het enorme bouwwerk ligt op het Trevi plein en is gebouwd tegen de achterkant van het Palazzo Poli. De schouwspel toont de zeegod Oceanus op een schelpvormige strijdwagen die door gevleugelde paarden en jonge zeegoden (tritons) naar de oceaan wordt getrokken.

Kortom, een stedentrip naar Rome is geweldig! Boek een heerlijke busreis naar Rome en bekijk alle bezienswaardigheden. Maak gebruik van de rondleidingen die bij veel tour operators inbegrepen zijn en haal het beste uit je stedentrip. En vergeet tussen alle bezienswaardigheden en excursies niet te genieten van een beroemd Italiaans ijsje op een terrasje!

PACKAGES

2 Tours in Busreis Rome

Europe

Check the best Tours

Contact Us

lovetravel@theme.com

Busreis Rome

PACKAGES

Berlin

Busreis Rome

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc ut efficitur ante. Donec dapibus dictum scelerisque.

DETAILS

Tuscany

Busreis Parijs

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc ut efficitur ante. Donec dapibus dictum scelerisque.

DETAILS